این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱، شماره ۳، صفحات ۱۹-۲۴
عنوان فارسی
تاثیر مصرف انگور قرمز دانهدار بر فراسنجهای لیپیدهای سرم
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف انگور قرمز دانهدار بر کلسترول و لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL-C) سرم مبتلایان به هیپرکلسترولمی انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی روی 43 نمونه هیپرکلسترولمی (mg/dl200>کلسترول) که به صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده انگور قرمز دانهدار و شاهد تقسیم شدند، انجام گرفت. گروه دریافت کننده انگور قرمز شامل 22 نفر ( 18زن و 4 مرد ) با میانگین سنی 50 سال بود که روزانه 500 گرم انگور قرمز دانهدار به مدت 4 هفته دریافت کردند. گروه شاهد که تحت هیچگونه درمانی نبودند، شامل 21 نفر (17 زن و 4 مرد) با میانگین سنی 52 سال بود. در شروع مطالعه، فعالیت بدنی و BMI افراد اندازهگیری شد. همچنین سطح لیپیدهای سرم ( TC، LDL-C ، HDL-C و TG) در دو زمان (شروع مطالعه و پایان هفته چهارم) اندازهگیری شد. دریافت مواد غذایی توسط پرسشنامه 24 ساعت یادآمد خوراک در شروع و پایان هفته چهارم، هر یک به مدت 3 روز مشخص شد. میزان فیبر و فلاونویید انگور قرمز دانهدار نیز اندازهگیری شد. یافتههای به دست آمده، توسط آزمون آماری t-test با نرمافزارSPSS 11.5 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: در مورد خصوصیات افراد مورد مطالعه (سن،جنس، BMI و فعالیت بدنی) بین دو گروه، تفاوت معنیداری وجود نداشت. در کلسترول سرم گروه دریافت کننده انگور قرمز دانهدار در مقایسه با گروه شاهد در پایان هفته چهارم، کاهش معنیداری مشاهده شد (3/6±2/42- در مقابل 1/6±8/2 ، 05/0p<). همچنین در LDL-C گروه مصرف کننده انگور قرمز دانهدار در مقایسه با گروه شاهد نیز در پایان مطالعه کاهش معنیداری دیده شد ( 6±3/24- در مقابل 5/7±1/4 ، 01/0p< ). در نسبتهای و در گروه مصرف کننده انگور قرمز در مقایسه با گروه شاهد، در پایان مطالعه کاهش معنیداری وجود داشت. (05/0p<). در شاخصهای TG و HDL-C بین دو گروه تفاوت معنیداری مشاهده نشد. نتیجه گیری: دریافت انگور قرمز دانهدار ممکن است اثرات سودمندی روی کلسترول و LDL-C سرم مبتلایان به هیپرکلسترولمی داشته باشد. برای بررسی تأثیر این نوع انگور روی TG و HDL-C به مطالعات بیشتری نیاز است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
هیپرکلسترولمی، انگورقرمزدانهدار، فیبر، فلاونویید
عنوان انگلیسی
The effect of red-seed grapes on the serum lipid levels of hypercholesterolemic subjects
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: The objective was to study the effect of red-seed grapes on the serum levels of total cholesterol (TC) and low-density-lipoprotein-cholesterol (LDL-C) in hypercholester- olemic subjects. Materials and Methods: In a clinical trial 43 hypercholesterolemic subjects (cholesterol>200mg/dl) were randomly divided into two groups of red-seed grapes (RG) and control (CG). The RG group included 22 subjects (18 female, 4 male) with a mean age of 50 years, taking 500gr red-seed grapes per day for 4 weeks, while the 21 control subjects (17 female, 4 male) with a mean age of 52 years received no treatment. At the beginning of the study, physical activity and BMI were determined. Serum lipid levels (TC, LDL-C, HDL-C and TG) were measured at the beginning and at the end of the period. Dietary intake was also determined before and after the period, in both cases for 3 conseutive days, using the 24-hr recall questionnaire. The fiber and flavonoid contents of the grapes were also determined.The data were analyzed (paired t-test), using SPSS 11.5. Results: The experimental and control groups were matched with regard to age, sex, BMI, and physical activity. As compared to the CG the mean level of TC in the RG significantly decreased after the 4 week-period (-24.2±6.3 mg/dl in the RG vs 2.8±6.1 mg/dl in the CG, p< 0.05). The grapes also, caused a significant decrease in LDL-C in the RG, compared to the control group (-24.3±6.0 mg/dl in the RG vs 4.1±7.5 mg/dl in the CG, p< 0.01). There were also reductions in the ratios and in RG compared with those in CG (p< 0.05) however, the differences between the 2 groups with regard to HDL-C and TG were not statistically significant. Conclusion: Red-seed grapes might have beneficial effects on the serum total and low-density-lipoprotein-cholesterol in hypercholesterolemic subjects. Further studies are needed to determine tth effects of these grapes on HDL-C and TG.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Hypercholesterolemia, Red-grape seed, Fiber, Flavonoid
نویسندگان مقاله
شیده فتاحی | sh fattahi
محمدمهدی شکوری | m shakoori
آزاده امین پور | a aminpour
بنفشه گلستان | b golestan
علی شفیقی | a shafighi
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-19&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات