این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱، شماره ۳، صفحات ۳۳-۳۸

عنوان فارسی مطالعۀ اثر مهاری چای سیاه و چای سبزCamellia sinensis)) بر رشد باکتری اشریشیاکلی بیماریزا در محیط آزمایشگاه (in vitro)
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: اثرات ضدمیکروبی چای سبز در مطالعات گوناگون نشان داده شده است. اما مطالعات انجام شده روی اثرات مهاری چای سیاه بر رشد باکتری‌ها از جمله اشریشیاکلی ((E.coli نسبتاً کم است. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی اثرات میکروبیولوژیکی چای سیاه و سبز بر رشد باکتری E.coli بیماریزا در آزمایشگاه بود. مواد و روشها: عصاره چای سیاه و سبز(گیاه (Camellia sinensis به روش پرکولاسیون، تهیه و خشک شد. سپس غلظتهای مختلف عصاره تهیه شد. باکتری در محیط مایع در معرض عصاره با غلظتهای مختلف قرار داده شد. با انتقال روی محیط جامد در زمانهای متفاوت، قابلیت زیست آنها با شمارش پرگنه‌های حاصله ارزیابی شد. در مرحله بعد، اثرات متقابل عصاره‌های چای سیاه و سبز با برخی از رایج‌ترین آنتی‌بیوتیک‌‌های مورد استفاده در عفونتهای گرم منفی به روش آزمون حساسیت باکتریایی (آنتی‌بیوگرام) با دیسک مطالعه شد. آزمون آنتی‌بیوگرام به روش دیسک برای دیسک‌های آغشته به عصاره 11 بار در روزهای مختلف انجام شد. از روی میانگین قطر هاله‌های پرگنه، مهار رشد محاسبه شد. برای آنالیز آماری از آزمونهای ویلکاکسون و کروسکال- والیس استفاده شد. یافته ها‌: عصاره‌های چای سیاه و سبز به‌ طور انتخابی و وابسته به دوز روی آنتی‌بیوتیک‌ها اثرات هم افزاینده یا مهاری داشتند. توان آنتی‌اکسیدانی عصارۀ چای سبز در مقایسه با عصارۀ چای سیاه به طرز معنی‌داری بالاتر بود. نتیجه گیری: به نظر می‌رسد که اثرات مهاری چای مستقیماً به توان آنتی‌اکسیدانی آن مربوط است و پلی‌فنل‌های چای در شرایط خاصی به‌صورت اکسیدان عمل کرده و از این طریق، اثرات مهاری خود را بر رشد سلولی اعمال می کنند. یافته‌های این مطالعه امکان استفاده از مقادیر مناسبی از چای یا مکمل پلی‌فنل‌های حاصل از آن را به عنوان درمان کمکی در بیماران تحت درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها مطرح می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چای سیاه. چای سبز، اشریشیاکلی، اثر مهاری، توان آنتی‌اکسیدانی

عنوان انگلیسی The inhibitory effects of black and green teas (Camellia sinensis) on growth of pathogenic Escherichia coli in vitro
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: The antimicrobial effects of green tea have been shown in many studies. However, there are not any reports in the literature on the inhibitory effects of black tea. This study was undertaken to determine the antibacterial effects of black and green teas against the pathogenic Escheriachia coli in vitro. Materials and Methods: Extracts from both green and black tea (Camellia sinensis) were made using the percolation method. Then different concentrations were prepared from the dried extracts. Viability of E. Coli was assessed by exposing the bacteria to different concentrations of the tea extracts in aqueons media , transferring the culture onto the solid media, and counting the colonies at different times. This was followed by determining the interactions between black or green tea extracts with some of the antibiotics rountinely used against Gram negative infections using the disc diffusion method (11 times on different days). The data were analysed by the Wilcoxon sign and Kruskal Walis tests. Results: Both Black an green tea extracts showed either synergistic or antagonistic effects with the antibiotics in a selective dose-dependant manner. The total antioxidant capacity (TAC) of the green tea extract was significantly higher than that of black tea extract (p< 0/001). Conclusion: It is concluded that the antimicrobial effects of tea are likely to be dependent on its TAC. Moreover, it seems that under certain conditions tea polyphenols act as pro-oxidants and exert their cytotoxic effects in this way. Potentially tea or its polyphenol supplements may be used along with antibiotics in infections.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نیلوفر خلجی | n khalaji


تیرنگ نیستانی | t neyestani



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-22&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات