این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱، شماره ۳، صفحات ۳۹-۴۴
عنوان فارسی
اثر مصرف سیر در وعده صبحانه بر سطح گلوکز و انسولین سرم پس از صرف
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: یافتههای بسیاری از پژوهشها که روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شدهاند، تاثیر مصرف سیر بر کاهش میزان گلوکز سرم را نشان دادهاند. با وجود این، تعداد بررسیها در مورد اثر سیر بر سطحِ گلوکز سرم انسان، بسیار اندک است. این پژوهش به منظور تعیین تاثیر مصرف سیر در وعده صبحانه بر سطح گلوکز و انسولین سرم مبتلایان به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به انجمن دیابت ایران انجام گرفت. مواد و روشها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی روی 26 بیمار دیابتی نوع 2 با گلوکز سرم ناشتای بین 126 تا 180 میلیگرم در دسیلیتر در دو روز با یک هفته فاصله انجام گرفت. در هر روز تحقیق، بیماران یکی از دو صبحانه های مورد بررسی، شامل صبحانه معمول (نان، پنیر، ماست و خیار) و صبحانه مورد آزمایش ( صبحانه معمول به اضافه20 گرم سیر تازه) را دریافت کردند. در هر مرحله، 2 میلیلیتر نمونه خون در حالت ناشتا و زمانهای 60، 120 و 180 دقیقه پس از مداخله جهت اندازهگیری مقدار گلوکز و انسولین سرم با روشهای گلوکز اکسیداز و RIA (Radio Immuno Assay) جمع آوری شد. یافتهها توسط آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازهگیری مکرر با قبول سطح معنیداری 05/0> p مورد قضاوت آماری قرار گرفتند. یافته ها: تحقیق روی 24 بیمار ( 13 مرد و 11 زن) مبتلا به دیابت با میانگین سنی 4/7 ±4/49 سال و میانگین طول مدت ابتلا به بیماری دیابت 05/5 ±9/6 سال انجام شد. مقایسه میانگین گلوکز سرم افراد پس از صرف دو نوع صبحانه، کاهش چشمگیر گلوکز سرم را پس از صرف صبحانه حاوی سیر نسبت به صبحانه معمول نشان داد که از نظر آماری معنیدار بود (05/0p<). به علاوه، افزایش معنیداری در سطوح انسولین سرم پس از صرف صبحانه حاوی سیر مشاهده شد (05/0p<). نتیجه گیری: مصرف سیر در وعده صبحانه با کاهش چشمگیر سطح گلوکز و افزایش انسولین سرم پس از صرف غذا در بیماران، همراه بود. بنابراین، استفاده روزانه از سیر تازه در وعدههای غذایی احتمالا میتواند درکاهش گلوکز سرم بیماران دیابتی نوع 2 موثر باشد. انجام بررسیهای میان مدت و طولانی مدت در ارتباط با مصرف سیر در افرادی که تحمل مصرف آن را داشته باشند، پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیابت نوع 2، سیر، گلوکز سرم، انسولین
عنوان انگلیسی
Effects of garlic ingestion with breakfast on postprandial serum glucose and insulin in type 2 diabetic patients
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Findings of several studies on animals have shown the beneficial effect of garlic on the blood glucose level. However, there have been few studies conducted on humans. Thus, this study was performed to determine the effects of garlic consumption with breakfast on the blood glucose and insulin responses in type 2 diabetic patients recruited from the Iranian Diabetes Society, Tehran.. Materials and Methods: This clinical trial was performed, 2 days per week with a 1-week interval, on 24 type 2 diabetic patients (13 men and 11 women, with a mean age of 49.4±7.4 years and a mean disease duration of 6.9 ±5.05 years) with a fasting blood glucose concentration ranging between 126 to and180 mg/dl. Each day the patients received one of the test breakfasts, namely, regular breakfast (containing bread, cheese, yogurt and cucumber) and garlic breakfast (regular breakfast plus 20 grams garlic). Blood glucose and insulin were measured by glucose oxidase and RIA (Radio Immuno Assay) methods, respectively, on a 2-ml blood sample taken at time zero (fasting) and 60, 120 and 180 minutes after ingestion of the breakfasts. The results were compared using ANOVA with repeated measures, and a P< 0.05 was considered statistically significant. Results: As compared to the regular breakfast, the garlic breakfast caused a significant reduction in the glucose level (P< 0.05) and a significant increase in the insulin level (p< 0.05). Conclusion: Taking garlic with breakfast reduces postprandial glucose response and increases insulin response significantly in type 2 diabetic subjects. Therefore, it seems that inclusion of garlic in the daily diet may have beneficial effects on glycemic control in type 2 diabetic subjects. Further long-term studies are needed to throw more light on the subject.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Garlic, insulin, Serum glucose, Type 2 diabetes
نویسندگان مقاله
نگار زمانی نور | n zamani nour
فریده طاهباز | f tahbaz
فروغ اعظم طالبان | f taleban
حمید علوی مجد | h alavi majd
تیرنگ نیستانی | t neyestani
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-23&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات