این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱، شماره ۳، صفحات ۵۱-۶۰
عنوان فارسی
تعیین برخی عوامل غذایی مرتبط با وضعیت وزن دختران نوجوان دبیرستانی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: سوء تغذیه نوجوانان نه تنها یک مشکل مهم بهداشتی، بلکه یک مشکل توسعه اقتصادی در ایران و سایر کشورهای در حال توسعه است. بروز بالای کمبودهای تغذیهای و عادات غذایی نادرست در این دوران میتواند به عوارضی چون استئوپروز، چاقی، افزایش فشار خون، تاخیر در بلوغ جنسی و تاثیر بر قد دوران بزرگسالی و سالهای بعد منجر شود. هدف از این مطالعه تعیین برخی عوامل غذایی مرتبط با وضعیتِ وزن دختران نوجوان دبیرستانی شهر سمنان بود. مواد و روشها: تعداد 256 دختر نوجوان 14 تا 18 ساله در سطح دبیرستانهای شهر سمنان از طریق نمونهگیری تصادفی دو مرحلهای انتخاب شدند. قد و وزن آنها اندازهگیری و نمایه توده بدن (BMI) محاسبه شد. وضعیت تغذیه دختران دبیرستانی به وسیله نمایه توده بدن (BMI برای سن) بر اساس مرجع CDC 2000 تعریف شد و با استفاده از پرسشنامههای یادآمد 24 ساعته، یادداشت خوراک و بسامد خوراک، برخی اطلاعات غذایی مربوط به دانش آموزان، جمع آوری شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میزان کم وزنی، اضافه وزنی و چاقی در این مطالعه به ترتیب 9/5% (مورد انتظار 5%)، 7/11% (مورد انتظار 10%) و 7/4% (مورد انتظار 5%) بود. دریافت روزانه چربی ( 18/0 +r = ، 003/0 p=) ، درصد انرژی دریافتی از چربی ( 01/0+r = ،04/0 p=) و دفعات مصرف غذای آماده در هفته (13/0+ = r، 026/0 = p) با صدک BMI ارتباط آماری معنی داری داشت. بین دفعات مصرف میانوعدهغذایی در روز با وضعیت وزن، ارتباط آماری معنیدار مشاهده شد(023/0p= ). بین دریافت روزانه انرژی، کربوهیدرات، پروتئین و درصد انرژی دریافتی از درشت مغذیها به غیر از چربی، دفعات مصرف وعده های غذایی، میوهجات و سبزیجات، گوشت قرمز، محصولات لبنی به جز پنیر و نوشابههای گازدار با وضعیت وزن، ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: دریافت بالای چربی و همچنین مصرف غذاهای آماده و میانْوعده غذایی غذایی از عوامل غذایی مرتبط با وضعیت وزن دختران نوجوان دبیرستانی شهر سمنان بودند. بر این اساس، گنجاندن متون آموزشی تغذیهای و ارائه الگوی صحیح مصرف مواد غذایی میتواند راهکارهای مناسبی جهت ارتقای سلامت جامعه باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دختران نوجوان، وضعیت وزن، دریافت غذایی
عنوان انگلیسی
The relationship between some food factors with the weight status of high of high school adolescent girls in Semnan, 2004
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objectives: Malnutrition among adolescents is not only an important health problem but also an economic development issue in Iran and other developing countries. High incidences of nutritional deficiencies and poor eating habits during adolescence may lead to undesirable concequences in later years, including osteoporosis, obesity, hyperlipidemia, sexual maturation delay, and a shorter adult stature. The objective of this study was to determine the relationship between some food factors with the weight status in high school adolescent girls in Semnan. Materials and Methods: In a cross-sectional study, using the two-stage random sampling method, 256 girl students 14-18 year old were randomly selected from 8 Semnan high schools. Weight and height were measured and BMI was calculated. The weight status was defined on the basis of BMI-for-age, using the CDC 2000 standards. Data on 24-hours recall, food record, and food frequency were collected using standard questionnaires. Results: Underweight, overweight, and obesity were present in 5.9% (expected 5%), 11.7% (10%), and 4.7% (5%) of the subjects, respectively. The data also indicated that there were significant relationships between the BMI percentile and the daily fat intake (p=0.003, r=+0.18), energy percent from fat (p=0.04, r=+0.01) and weekly fast food frequency (p= 0.026, r=+0.139). Similarly, there was a significant relationship between the daily snack frequency and weight status ( p=0.023). The daily energy, carbohydrate, and protein intakes, energy share of macronutrients except fat, meal frequency, and the fruit and vegetable, red meat, dairy products except cheese, and cocoa intakes had no significant relationships with the weight status. Conclusion: Daily fat intake, percent of energy from fat, frequency of fast food intake, and snack intake had significant relationships with the weight status of high school adolescent girls in Semnan. Nutrition education and correction of food habits could help to improve the nutritional status of adolescent girls.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Adolescent girls, Weight status, Dietary intake
نویسندگان مقاله
اعظم دوست محمدیان | a doost mohammadian
سید علی کشاورز | a keshavarz
احمدرضا درستی | a dorosty
محمود محمودی | m mahmoodi
هاله صدرزاده یگانه | h sadrzadeh yeganeh
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-24&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات