این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۱-۶

عنوان فارسی بررسی وضعیت سرمی کلسیم و ویتامینD در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: دیابت ملیتوس با کاهش محتوای مینرالی استخوان و افزایش دفع ادراری کلسیم و فسفر همراه است. به علاوه، اختلال متابولیسم کلسیم، فسفر و ویتامینD هم در بیماران دیابتی وجود دارد. هدف این مطالعه، بررسی وضعیت سرمی کلسیم و ویتامینD در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود. مواد و روشها: 61 فرد مبتلا به دیابت (35مرد و 26 زن) در دامنه سنی 35 تا 65 سال در اواسط زمستان که سطح ویتامینD‌ سرم در افت فصلی خود است، مورد بررسی قرار گرفتند. مقادیر سرمی 25-OH-D کمتر از ng/ml 20 به عنوان کمبود ویتامینD و مقادیر کلسیم توتال سرم کمتر از mg/dl 8/8 به عنوان کمبود کلسیم در نظر گرفته شد. یافته ها‌: میانگین سطح 25-OH-D سرم ng/ml 59/10 ± 87/10 بود. میانگین سطح سرمی 25-OH-D در مردان به طور معنی‌داری (002/0 < P) پایین تر از زنان بود. 48 نفر (7/78%) مبتلا به کمبود ویتامینD بودند و تنها 13 نفر (3/21%) سطح ویتامینD طبیعی داشتند. میانگین سطح کلسیم سرم mg/dl 23/0 ± 45/9 بود. سطح کلسیم سرم در همه بیماران طبیعی بود. میانگین سطح کلسیم سرم در مردان بالاتر از زنان بود، اما این تفاوت، معنی‌دار نبود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که کمبود ویتامینD ممکن است در مبتلایان به دیابت در ایران شایع باشد و احتمالاً میزان کمبود در مردان به طور قابل ملاحظه‌ای بیشتر از زنان است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت، 25-OH-D ، کلسیم سرم

عنوان انگلیسی assessment of serum calcium and vitamin D status in patients with
چکیده انگلیسی مقاله Background & object: Diabetes mellitus is associated with a decrease in bone mineral content and increased urinary excretion of calcium and phosphate. In addition, there are abnormalities in calcium, phosphate, and vitamin D metabolism in diabetic patients. The objective of this study was to assess the serum calcium and vitamin D status in patients with type 2 diabetes mellitus. Materials and methods: A total of 61 diabetic patients (35 male and 26 female), 35-65 years old, were studied in the middle of winter, at the seasonal nadir of 25 (OH) D levels. Serum levels of 25(OH) D < 20 ng/ml and of total calcium < 8.8 mg/dl were defined as vitamin D and calcium deficiencies, respectively. Results: The mean serum 25(OH) D level was 10.87 ± 10.59 ng/ml. It was significantly lower in males than in females (p< 0.002). Forty-eight subjects (78.7%) were vitamin D-deficient and only 13 (21.3%) had normal serum vitamin D levels. The mean serum calcium level in the whole sample was 9.45 ± 0.23 mg/dl, which is in the normal range. The mean was higher in males than in females, but the difference was not statistically significant. Conclusion and suggestions: The results suggest that vitamin D deficiency might be prevalent in diabetic patients in Iran, it probably being markedly higher in males.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله diabetes, 25-OH-D, serum calcium

نویسندگان مقاله مریم شیرین زاده | shirinzadeh


راهبه شاکر حسینی | shaker hosseini


لیدا نوایی | navaee


آناهیتا هوشیار راد | houshiar rad


بنفشه گلستان | golestan



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-9&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات