این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۲۹-۳۴

عنوان فارسی تولید پروتئین قارچی با استفاده از فوزاریوم اکسیسپوروم PTCC ۵۱۱۵
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: مایکوپروتئین یا پروتئین قارچی با تخمیر هوازی قارچ فوزاریوم وِنِه ناتوم (Fusarium venenatum) روی سوبسترای کربوهیدراتی تولید می‌شود. میزان RNA محصول به دست‌ آمده بالاست. بنابراین، لازم است با روش حرارتی، میزان اسید ریبونوکلئیک آن به کمتر از 2% کاهش داده شود. ارزش تغذیه‌ای پروتئین قارچی، قابل توجه است، دیواره سلولی هیف، منبع فیبر رژیمی، غشای سلولی، منبع چربی غیر اشباع با دو یا تعداد بیشتری پیوند دوگانه و سیتوپلاسم، منبع پروتئین با کیفیت بالاست. در این تحقیق، امکان تولید آزمایشگاهی پروتئین قارچی با استفاده از قارچ فوزاریوم اکسیسپوروم (Fusarium oxysporum) مورد بررسی قرار گرفت و شرایط بهینه تخمیر برای به دست آوردن بالاترین راندمان تولید مشخص شد. مواد و روشها: فرایند تخمیر هوازی روی محیط کشت وُگل (Vogel) در شرایط مختلف دما و دورهمزن و مقادیر مختلف گلوکز به عنوان منبع کربن و فسفات‌دی‌هیدروژن‌آمونیوم به عنوان منبع نیتروژن انجام شد. برای کاهش میزان RNA تا حد مجاز از روش حرارتی در دمای C ْ 65 به مدت 15 دقیقه استفاده شد. نتیجه گیری : این تحقیق نشان داد که بهترین شرایط تخمیر برای تولید پروتئین قارچی با استفاده از قارچ فوزاریوم اکسیسپوروم عبارت است از: دمای C‏ ْ 25، دورهمزن rpm150، گلوکز 5 گرم در لیتر و فسفات دی هیدروژن آمونیوم 4/3 گرم در لیتر که می‌توان محصولی حاوی تقریباً 42% پروتئین خام تولید کرد. میزان RNA محصول نیز با روش حرارتی از 7% به کمتر از1% تقلیل یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مایکوپروتئین، فوزاریوم اکسیسپوروم، کاهش RNA

عنوان انگلیسی Mycoprotein production by Fusarium oxysporum PTCC 5115
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Mycoproteins are produced by Fusarium venenatum through aerobic fermentation of carbohydrate substrates. The RNA content of the biomass produced is high and should, therefore, be reduced to less than 2% by heat treatment. The nutritional value of mycoproteins is very high: the cell walls of the hyphae, the cell membranes, and the cytoplasm are sources of dietary fiber, polyunsaturated fat, and high-quality protein, respectively. In this study the possibility of the production of mycoprotein by Fusarium oxysporum in the laboratory was investigated and the optimum fermentation conditions for the highest production efficiency (yield) were determined. Materials and Methods: Aerobic fermentation was carried out on a Vogel medium at different tempratures, agitation speeds, levels of glucose as the carbon source, and levels of ammonium dihydrogen phosphate as the nitrogen source. In order to reduce the ribonucleic acid content to an acceptable level, heat treatment at 65 ˚C for 15 min was used. Results and Discussion: The findings showed that the optimum fermentation conditions for mycoprotein production by Fusarium oxysporum were 25˚C, 150 rpm, a glucose concentration of 5 g/l, and an ammonium dihydrogen phosphate concentration of 3.4 g/l. The mycoprotein obtained contained approximately 42 % crude protein, and the heat treatment caused a reduction of the ribonucleic acid content from 7% to less than 1% .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Mycoprotein, Fusarium oxysporum, RNA reduction

نویسندگان مقاله زهرا آهنگی | z ahangi


سید عباس شجاع الساداتی | a shojaosadati


هوشنگ نیکوپور | h nikoopour



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-13&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات