این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۱، شماره ۴۹، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تغییرات ناشی از نمک در محتوای متابولیتهای ثانویه و پاسخهای آنتی-اکسیدانی دانهالهای گواوا
چکیده فارسی مقاله
گیاه گواوا (Psidium guajava L.)، به دامنه وسیعی از خاکها سازگار است، اما نمو آن بهشدت تحتتاثیر شوری قرار میگیرد. یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در میزان متابولیتهای ثانویه، بهویژه ترکیبات فنلی موجود در گیاهان، تنشهای محیطی اعمال شده بر آنها میباشد. پژوهش حاضر با هدف مطالعه محتوای آنتیاکسیدانی و فلاونوئیدی (کاتچین، کوئرستین و روتین) برگ دانهال گواوا رشدیافته در شرایط رشد طبیعی و یا مواجه شده با شوری 100 میلیمولار از طریق آب آبیاری صورت پذیرفت. دوازده هفته بعد از تیمار نمک، نمونههای برگ جمعآوری و فنلکل، فعالیت آنتیاکسیدانی، مالوندیآلدئید، فعالیت کاتالاز، پراکسیداز و پروتئاز و کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا انجام شد. باتوجه به نتایج، شوری میزان فنلکل را از 31/15 (تیمار کنترل) به 12/32 میلیگرم در گرم گالیکاسید رسانید. میزان مالوندیآلدهید در برگ گواوا از 42/0 میلیگزم در گرم وزن تازه در شرایط غیراسترس به 76/0 میلیگرم در گرم وزن تازه در تیمار شوری رسید. بیشترین فعالیت کاتالاز (11/182 میکرومول در گرم وزن تازه در دقیقه)، پروتئاز (70/9 میکرومول در گرم وزن تازه در دقیقه) و پراکسیداز (99/19 میکرومول در گرم وزن تازه در دقیقه) در گیاهان مواجه شده با نمک مشاهده گردید. فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره برگ در گیاهان کنترل 90/60 درصد بود که بعد از تیمار نمک به 46/77 درصد رسید. بیشترین ترکیب فلاونوئیدی عصاره برگ روتین (770 ماکروگرم در میلیگرم وزن خشک) در گیاهان شاهد و کاتچین (1110 ماکرو گرم در میلی گرم وزن خشک) در گیاهان مواجه شده با شوری بود. بهعنوان نتیجه نهائی، تنششوری، علاوهبر افزایش ملموس در فعالیت آنزیمهای کاتالاز، پراکسیداز و پروتئاز؛ محتوای فنل، کاتچین و کوئرستین را افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پراکسیداز، ظرفیتآنتیاکسیدانی، فنلکل، کاتالاز، کاتچین، مالوندیآلدئید
عنوان انگلیسی
Salt-induced alternations in the content of secondary metabolites and antioxidant responses of guava seedlings
چکیده انگلیسی مقاله
Guava (Psidium guajava L.), is adapted to an extensive range of soils, however, its development is strongly affected by salinity. Environmental stresses are of the major and influential factors in the amount of secondary metabolites, especially phenolic compounds present in plants. The purpose of this investigation was to study the leaf antioxidant and flavonoid contents (catechin, quercetin and rutin) of guava seedlings grown under normal growth conditions or exposed to 100 mM salinity through irrigation water. Leaf samples collected 12 weeks after salinity stress treatment and total phenol, antioxidant capacity, malondialdehyde, catalase, peroxidase and protease activities and high performance liquid chromatography were examined. According to the results, salinity enhanced the amount of total phenol from 15.31 mgg-1 GA (control) to 32.12 mgg-1 GA. The MDA value improved in guava leaves from 0.42 mg g-1FW under non-stress conditions to 0.76 mgg1 FW under salinity. The most catalase (182.11 μmol min-1g-1FW), protease (9.70 μmol min-1g-1 FW) and peroxidase (19.99 μmol min-1g-1 FW) activities were observed in salt exposed plants. The antioxidant capacity of leaf extract was 62.90% in control plants, which enhanced to 77.46% after salt treatment. The most abundant flavonoid composition of leaf extract was rutin (770 μg mg-1DW) in the control treatment and catechin (1110 μg mg-1DW) in salt exposed plants. We concluded salinity stress, in addition to a noticeable increase in the activities of catalase, peroxidase and protease enzymes; enhanced phenol, catechin and quercetin contents.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant capacity, Catalase, Catechin, Peroxidase, Total phenol, Malondialdehyde
نویسندگان مقاله
زهرا پشنگه | Zahra Pahangeh
hormozgan bandarabbas
هرمزگان بندرعباس
منصوره شمیلی | Mansoore Shamili
Associate professor, Department of Horticulture, Faculty of agriculture, University of Hormozgan
هرمزگان بندرعباس
نگار نگارآذرپیرا | Negar Azarpira
Shiraz
شیراز
علیرضا یاوری | Alireza Yavari
hormozgan bandarabbas
هرمزگان بندرعباس
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-698-10&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات