این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۷۴، شماره ۶، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تعیین غلظت باقی مانده قارچ کش پروپینب در انواع چای مصرفی در شهر همدان
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: باقی­مانده آفت­کش­ها در محیط و مواد غذایی بر سلامتی موجودات زنده از جمله انسان تأثیر منفی می­گذارد. لذا این پژوهش با هدف ارزیابی غلظت باقی­مانده سم پروپینب در انواع چای تولید داخل و وارداتی عرضه­شده در بازار مصرف شهر همدان در سال 1394 انجام یافت. روش­­ بررسی: با استفاده از فرمول کوکران نسبت به تهیه 6 نمونه چای شامل 4 برند وارداتی و 2 برند تولید داخل از مراکز عرضه چای در شهر همدان اقدام شد. پس از آماده­سازی و فرآوری نمونه­ها در آزمایشگاه، غلظت باقی مانده سم پروپینب درآن­ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 400 نانومتر و در 5 تکرار خوانده شد. پردازش آماری نتایج نیز توسط نرم­افزارSPSS و کاربرد آزمون­های شاپیرو-ویلک، تی تک­نمونه­ای و تی مستقل انجام یافت. یافته ­ها: میانگین غلظت باقی­مانده سم در نمونه­های چای تولید داخل و وارداتی بر حسب میکروگرم در کیلوگرم به­ترتیب برابر با 27/0±60/1 و 63/0±78/0 و در هر دو مورد کم­تر از رهنمود کمیسیون اروپا (100 میکروگرم در کیلوگرم) می­باشد. همچنین نتایج نشان داد که بین میانگین غلظت باقی­مانده سم پروپینب در نمونه­های چای کشت داخل و وارداتی اختلاف معنی­دار آماری وجود ندارد. نتیجه­گیری: هرچند نتایج نشان داد که میانگین غلظت باقی­مانده سم پروپینب در نمونه­ها کم­تر از رهنمود کمیسیون اروپا است، اما مصرف طولانی­مدت و کنترل نشده چای به­واسطه وجود انواع آلاینده­های شیمیایی می­تواند ضمن تهدید امنیت غذایی، سلامت مصرف­کنندگان را با مخاطره مواجه کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله امنیت غذایی، سم پروپینب، مخاطره بهداشتی، چای، همدان

عنوان انگلیسی Determination of propineb residue in Tea Marketed in Hamadan City
چکیده انگلیسی مقاله Background: Pesticide residues in environment and food have a negative impact on the health of living organisms especially human. Therefore this study was carried out for assessment and comparing of propineb residues in Iranian and imported tea marketed in Hamedan City in 2015 using spectrophotometry. Methods: According to the Cochran's sample size formula, 6 specimens of tea were collected from market basket of Hamadan City. After preparation and processing the samples in the laboratory, propineb residues in samples determined using a spectrophotometric method to a wavelength range of 400 nm in 5 replications. All statistical analyses (Shapiro-Wilk Test, One Sample T-Test, and Independent T-Test) were performed using the SPSS statistical package. Results: The mean concentration of propineb residues in Iranian tea samples were 1.60±0.27 µg/kg and in imported tea samples were 0.78±0.63 µg/kg, respectively and lower than the maximum residue limit (MRL) provided by the European Commission (100 ppb). The results of the comparison of the mean concentration of pesticide residues between Iranian and imported tea samples revealed no statistically significant differences between all the samples together (P< 0.05). Conclusion: Although the results showed that mean concentrations of propineb residues in tea samples were lower than MRL. But for accumulation of kind of pollutants in tea, long term consume of tea can causes adverse effect to human health and threaten food safety.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله food safety, propineb, health risk, tea, Hamedan

نویسندگان مقاله بهناز تهرانی | behnaz tehrani
department of the environment, college of basic sciences, hamedan branch, islamic azad university, hamedan, iran
گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی همدان (Islamic azad university of hamadan)

سهیل سبحان اردکانی | soheil sobhan ardakani
department of the environment, college of basic sciences, hamedan branch, islamic azad university, hamedan, iran
گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی همدان (Islamic azad university of hamadan)


نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2014-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بهداشت محیط
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات