این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۷۴، شماره ۶، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تعیین غلظت باقی مانده قارچ کش پروپینب در انواع چای مصرفی در شهر همدان
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: باقیمانده آفتکشها در محیط و مواد غذایی بر سلامتی موجودات زنده از جمله انسان تأثیر منفی میگذارد. لذا این پژوهش با هدف ارزیابی غلظت باقیمانده سم پروپینب در انواع چای تولید داخل و وارداتی عرضهشده در بازار مصرف شهر همدان در سال 1394 انجام یافت. روش بررسی: با استفاده از فرمول کوکران نسبت به تهیه 6 نمونه چای شامل 4 برند وارداتی و 2 برند تولید داخل از مراکز عرضه چای در شهر همدان اقدام شد. پس از آمادهسازی و فرآوری نمونهها در آزمایشگاه، غلظت باقی مانده سم پروپینب درآنها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 400 نانومتر و در 5 تکرار خوانده شد. پردازش آماری نتایج نیز توسط نرمافزارSPSS و کاربرد آزمونهای شاپیرو-ویلک، تی تکنمونهای و تی مستقل انجام یافت. یافته ها: میانگین غلظت باقیمانده سم در نمونههای چای تولید داخل و وارداتی بر حسب میکروگرم در کیلوگرم بهترتیب برابر با 27/0±60/1 و 63/0±78/0 و در هر دو مورد کمتر از رهنمود کمیسیون اروپا (100 میکروگرم در کیلوگرم) میباشد. همچنین نتایج نشان داد که بین میانگین غلظت باقیمانده سم پروپینب در نمونههای چای کشت داخل و وارداتی اختلاف معنیدار آماری وجود ندارد. نتیجهگیری: هرچند نتایج نشان داد که میانگین غلظت باقیمانده سم پروپینب در نمونهها کمتر از رهنمود کمیسیون اروپا است، اما مصرف طولانیمدت و کنترل نشده چای بهواسطه وجود انواع آلایندههای شیمیایی میتواند ضمن تهدید امنیت غذایی، سلامت مصرفکنندگان را با مخاطره مواجه کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
امنیت غذایی، سم پروپینب، مخاطره بهداشتی، چای، همدان
عنوان انگلیسی
Determination of propineb residue in Tea Marketed in Hamadan City
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Pesticide residues in environment and food have a negative impact on the health of living organisms especially human. Therefore this study was carried out for assessment and comparing of propineb residues in Iranian and imported tea marketed in Hamedan City in 2015 using spectrophotometry. Methods: According to the Cochran's sample size formula, 6 specimens of tea were collected from market basket of Hamadan City. After preparation and processing the samples in the laboratory, propineb residues in samples determined using a spectrophotometric method to a wavelength range of 400 nm in 5 replications. All statistical analyses (Shapiro-Wilk Test, One Sample T-Test, and Independent T-Test) were performed using the SPSS statistical package. Results: The mean concentration of propineb residues in Iranian tea samples were 1.60±0.27 µg/kg and in imported tea samples were 0.78±0.63 µg/kg, respectively and lower than the maximum residue limit (MRL) provided by the European Commission (100 ppb). The results of the comparison of the mean concentration of pesticide residues between Iranian and imported tea samples revealed no statistically significant differences between all the samples together (P< 0.05). Conclusion: Although the results showed that mean concentrations of propineb residues in tea samples were lower than MRL. But for accumulation of kind of pollutants in tea, long term consume of tea can causes adverse effect to human health and threaten food safety.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
food safety, propineb, health risk, tea, Hamedan
نویسندگان مقاله
بهناز تهرانی | behnaz tehrani
department of the environment, college of basic sciences, hamedan branch, islamic azad university, hamedan, iran
گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی همدان (Islamic azad university of hamadan)
سهیل سبحان اردکانی | soheil sobhan ardakani
department of the environment, college of basic sciences, hamedan branch, islamic azad university, hamedan, iran
گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی همدان (Islamic azad university of hamadan)
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2014-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بهداشت محیط
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات