این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۲۵-۳۴

عنوان فارسی آزمون مدل اطلاعات- انگیزش- مهارت‌ رفتاری با توجه به نقش تعدیل‌گر هوش هیجانی در زنان با شاخص توده بدنی بالای ۲۵
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: پژوهش حاضر جهت ارائه مدل اطلاعاتی-انگیزشی-رفتاری بر اساس نقش تعدیل‌گر هوش هیجانی در بین زنان با شاخص توده بدنی بالای 25 انجام شد. مواد و روش‌ها: روش پژوهش مقطعی-همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه زنان مراجعه کننده به مراکز رژیم‌درمانی، خانه سلامت و باشگاه ورزشی در سال 1399-1400شهر اصفهان بود که از میان آنان تعداد 444 نفر با روش نمونه­گیری چندمرحله­ای انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته اطلاعاتی-انگیزشی-رفتاری و پرسشنامه هوش هیجانی پترایدز (2009) استفاده شد. برای تحلیل داده­ها از ضریب همبستگی پیرسون و مدل­یابی معادله­ ساختاری و نرم افزار اموس (24V-) استفاده شد. یافته‌ها‌: میانگین و انحراف معیار سن 05/7 ± 99/36 و میانگین و انحراف معیار شاخص توده بدنی افراد شرکت کننده 99/4 ± 40/31 بود. نتایج حاکی از نقش تعدیل‌گر هوش هیجانی در مدل مذکور بود (68/3=X2/df، 980/0=GFI، 978/0=CFI، 078/0RMSEA= ،063/0SRMR=، 970/0NFI=، 938/0= TLIو 928/0=AGFI). در افراد با هوش هیجانی پایین، افزایش مهارت‌های مربوط به رفتار سلامت تنها تحت تأثیر انگیزش بود و در افراد با هوش هیجانی متوسط و بالا، افزایش مهارت‌های مربوط به رفتار سلامت تنها تحت تأثیر اطلاعات فرد در مورد رفتار سلامت بود و مابقی مسیرها معنی‌دار نبود. نتیجه گیری: درمانگران در طراحی رژیم­های غذایی و تغذیه می­توانند با توجه به سطوح هوش هیجانی افراد برنامه­ریزی داشته باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مدل اطلاعات-انگیزش-مهارت رفتاری، رفتار سلامت، هوش هیجانی، چاقی، توده بدنی، زنان

عنوان انگلیسی Assessment of an Information-motivation-Behavioral Skill Model in Women with BMI above 25 with Moderating Roles of Emotional Intelligence
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: The present study was carried out to present a structural information-motivational-behavioral model based on the moderating roles of emotional intelligence in women with body mass index above 25.  Materials & Methods: Method of this study included correlation. Statistical population of the study included women referring to diet centers, health centers and sports clubs, Isfahan, 2020-2021; from which, 444 participants were selected using multi-stage sampling method. Researcher-made information-motivational-behavioral questionnaire and Petrides (2009) emotional intelligence questionnaire were used to collect data. Pearson correlation coefficient and structural equation modeling and Amos Software (24V-) were used to analyze data. Results: Mean and standard deviation of the participants' age included 36.99 ±7.05 and mean and standard deviation of the participants' body mass index included 31.40 ±4.99. Results showed roles of the emotional intelligence modulator in the model (X2 / df = 3.68, GFI = 0.980, CFI = 0.978, RMSEA = 0.078, SRMR = 0.063, NFI = 0.970, TLI = 0.938, AGFI = 0.928). In participants with low emotional intelligence, increases in skills linked to health behaviors were only affected by the motivation. In people with moderate and high emotional intelligence, increases in skills linked to health behaviors were only affected by the information on health behaviors and other pathways were not significant. Conclusion: Therapists van carry out planning of diets and nutrition based on the levels of emotional intelligence of the individuals.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Model of information-motivation-behavioral skills, Health behaviors, Emotional intelligence, Obesity, Body mass index (BMI), Women

نویسندگان مقاله مریم تات | M Tat
Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
دانشجواحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

حسن رضایی جمالویی | H Rezayi Jamaloei
Department of Psychology, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
استادیار، گروه روانشناسی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

مصطفی خانزاده | M Khanzade
Department of Psychology, Feyz al-Islam Non-Governmental Institute of Higher Education, Khomeini Shahr, Isfahan, Iran
گروه روانشناسی، مؤسسه آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی فیض الاسلام، خمینی شهر، اصفهان، ایران

مجتبی انصاری شهیدی | M Ansari Shahidi
Department of Psychology, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
گروه روانشناسی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

مهدی طاهری | M Taheri
Department of Psychology, Tabaran Institute of Higher Education, Mashhad, Iran
گروه روانشناسی، موسسه آموزش عالی تابران، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3991-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات