این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۳۳-۴۸

عنوان فارسی مقایسه صفات فیزیولوژیک دو رقم فلفل شیرین سبز و نارنجی تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله به¬منظور بررسی اثر شوری بر فیزیولوژی فلفل دلمه‌ای، آزمایشی در دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1396 انجام شد. این پژوهش به‌منظور بررسی صفات فیزیولوژیکی دو رقم فلفل دلمه‌ای سبز (Patron) و نارنجی (Paramo) تحت تیمار شوری به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با تیمارهای شامل چهار سطح شوری (آبیاری با آب معمولی، آبیاری با آب‌شور 1/5، 4/5 و 6/5 دسی¬زیمنس بر متر کلرید سدیم) و دو رقم فلفل، در محل گلخانه دانشگاه صنعتی اصفهان انجام گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که افزایش سطح شوری سبب افزایش فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز در فلفل دلمه‌ای نارنجی شد و بیشترین میزان فعالیت این آنزیم به تیمار 6/5 دسی¬زیمنس بر متر رقم نارنجی تعلق داشت. فلفل دلمه‌ای سبز در همه سطوح شوری نسبت به فلفل دلمه‌ای نارنجی دارای محتوای نشاسته بیشتری بود. همچنین با افزایش روند شوری میزان عناصر پتاسیم ریشه و شاخساره و میزان سدیم شاخساره در مقایسه با شاهد افزایش پیدا کرد. با افزایش سطوح شوری، روند افزایشی در میزان پرولین و فنل مشاهده شد. همچنین افزایش سطوح شوری سبب کاهش معنی‌دار میزان تعرق، هدایت روزنه‌ای و دی‌اکسید کربن زیر روزنه شد. با افزایش سطوح شوری مقدار آبسیزیک اسید و کارتنوئید در برگ افزایش یافت. به‌طور¬کلی شوری باعث کاهش ترکیبات آنتی‌اکسیدان و فنل گیاه در مدت کوتاه شد و رقم نارنجی نسبت به سبز مقاومت در مدت کوتاهتری نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌اکسیدان، اسکوربات‌پراکسیداز، فنل، نشاسته

عنوان انگلیسی Comparison of Physiological Traits of Two Sweet Pepper Cultivars under Salinity Stress
چکیده انگلیسی مقاله In order to investigate the effect of salinity on the physiology of two cultivars of green and orange bell peppers, an experiment was conducted at the Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran in 2019. The experiment was a factorial experiment in a completely randomized design in the greenhouse, in which treatments included four salinity levels (irrigation with normal water, irrigation with saline 1.5, 4.5, and 6.5 dS/m). Increasing the salinity level increased the activity of the ascorbate peroxidase enzyme in orange bell pepper. The highest amount of activity of this enzyme was achieved in orange cultivar when grown in the presence of 6.5 dS/m saline water. Green bell peppers had a higher starch content than orange bell peppers at all salinity levels. Also, with increasing salinity, the K concentration of roots and shoots and Na concentration of shoots increased compared to the normal water irrigation condition. An increasing trend in proline and phenol concentrations was observed with increasing salinity level. Also, increasing salinity level significantly reduced transpiration, stomatal conductance and CO2 concentration in the sub-stomatal space. With increasing salinity level, the abscisic acid and carotenoids concentrations in the leaves increased. In general, salinity led to adverse effects on an array of the examined physiological attributes of both genotypes, though, orange cultivar seemed to be more tolerant to the saline water, compared to the green pepper.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidant, Ascorbate peroxidase, Phenol, Starch

نویسندگان مقاله شاداب پناهی | Sh. Panahi
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان

مریم حقیقی | M. Haghighi
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2015-9&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات