این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
پژوهش نفت
، جلد ۳۲، شماره ۱۴۰۱-۴، صفحات ۹۱-۱۱۲
عنوان فارسی
بررسی اثرات مقیاس pH و امواج فراصوت برپایداری نانوذرات مس اکسید درفرآیند جوشش استخری
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش آزمایشگاهی به بررسی افزایش ضریب انتقال حرارت در جوشش استخری نانوسیال با ذرات مس اکسید (CuO) با استفاده ازروشهای تغییر pH و امواج فراصوت پرداخته شده است. نانوذرات موجب افزایش ضریب انتقال حرارت سیال پایه در فرآیند جوشش شده اما این مواد بهعلت عدم پایداری با افزایش دما و زمان، موجب رسوب بر سطح گرمکن و در نهایت موجب کاهش ضریب انتقال حرارت میشوند. در نتیجه لازم است که غلظت بهینه نانوذرات در سیال بهدست آید تا کمترین مقدار رسوبات تشکیل شود. بنابراین استفاده از روشهایی که منجر به کاهش رسوب نانوذرات برروی سطح شوند، مانند افزایش پایداری نانوذرات و استفاده از غلظت بهینه، میتواند ضریب انتقال حرارت را افزایش دهد. در این کار از دو روش پایداری نانوذرات در محلول یعنی تغییر pH (5/9، 10 و 5/10) و تابش امواج فراصوت (با توانهای 25، 50 و 75% از توان دستگاه فراصوت (kW 2/1)) استفاده شده است. نتایج کار بهخوبی نشان داد که در غلظت wt.% 125/0 از محلول نانوسیال، بیشترین مقدار ضریب انتقال حرارت با تابش امواج فراصوت ( 50% توان) برابر 48/37% و در تغییر اسیدیته محلول (10=pH) برابر با 68/22% حاصل شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوذرات، ضریب انتقال حرارت جوشش، امواج فراصوت، pH، رسوب،
عنوان انگلیسی
Investigation of the Effects of pH Scale and Ultrasonic Waves on the Stability of Copper Oxide Nanoparticles in the Pool Boiling Process
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effects of pH and ultrasonic waves on the performance and stability of CuO have been studied. The CuO nanofluid (deionized water-based) was used to increase the boiling heat transfer coefficient. Boiling heat transfer coefficient of fluid increased by the addition of nanoparticles into the fluid, but due to the instability of nanoparticles by increasing temperature and time, nanoparticles were precipitated on the heat transfer surface. Therefore, it led to a reduction in the boiling heat transfer coefficient. Moreover, it is necessary to obtain the optimal concentration of nanoparticles in the fluid to determine the minimum amount of deposition. The use of methods to reduce the deposition of nanoparticles such as increasing the stability of nanoparticles and also an optimal concentration made an increase in heat transfer coefficient. To overcome this challenge, two conventional methods were employed including pH change (9.5, 10 and 10.5) and ultrasonic radiation (with 25%, 50%, and 75% of power). The results indicated that the maximum enhancements of boiling heat transfer coefficient were achieved at nanoparticles concentration of 0.125% under ultrasonic radiation with 50% power and the pH value of 10 as average of 37.48% and 22.68%, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نانوذرات, ضریب انتقال حرارت جوشش, امواج فراصوت, pH, رسوب
نویسندگان مقاله
محسن خوشه چین |
گروه مهندسی شیمی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
سهراب فتحی |
گروه مهندسی شیمی، دانشکده انرژی، دانشگاه صنعتی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
فرهاد سلیمی |
گروه مهندسی شیمی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
اکبر محمدی دوست |
گروه مهندسی شیمی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
نشانی اینترنتی
https://pr.ripi.ir/article_1255_799fbf9ac47e0dde2e552692f8402c88.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات