این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۷، صفحات ۱-۹
عنوان فارسی
اثرات استفاده از پروبیوتیک و پودر آویشن بر عملکرد، صفات لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی خون جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای معمول و کم پروتئین
چکیده فارسی مقاله
چکیده مبسوط مقدمه و هدف: موادی با منشا میکروبی و گیاهان دارویی با بهبود سطح سلامتی و وضعیت دستگاه گوارش زمینه را برای استفاده بهینه از مواد مغذی جیره ها را فراهم نموده و با کاهش استفاده از مواد مغذی، ضمن اقتصادی نمودن تولید، از آلودگی های زیست محیطی نیز جلوگیری می کنند. منابع پروتئینی جیره از جمله مواد مغذی گران قیمتی هستند که کاهش سطح استفاده از آنها در جیره های غذایی طیور نه تنها هزینه تغذیه را کاهش می دهد، بلکه با کاهش دفع مواد مغذی از طریق فضولات حیوانی، از آلودگی محیط زیست نیز ممانعت می کند. این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات استفاده از پروبیوتیک و پودر آویشن بر عملکرد، صفات لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی خون جوجههای گوشتی با جیرههای معمول و کم پروتئین انجام گردید. مواد و روشها: تعداد 192 قطعه جوجهگوشتی سویه راس -308 در 4 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار به صورت فاکتوریل 2×2 شامل دو سطح پروتئین خام (معمول و 5 درصد کمتر از معمول) و دو نوع افزودنی (پروبیوتیک 0/005 درصد جیره و پودر آویشن 1 درصد جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی در دو دوره رشد (از 11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) مورد استفاده قرار گرفتند. یافتهها: استفاده از پروبیوتیک باعث افزایش میانگین وزن روزانه جوجههایگوشتی نسبت به پودر آویشن در مرحله رشد شد (0/05>p). عملکرد جوجهها در دوره پایانی و در کل دوره آزمایش تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفتند. کاهش 5 درصدی سطح پروتئین خام جیرهها نیز بر عملکرد جوجهها اثر نداشت. استفاده از پروبیوتیک در جیرههای کم پروتئین درصد لاشه جوجهها را نسبت به جیره با پروتئین معمول کاهش داد (0/05>p). کاهش 5 درصدی پروتئین خام جیرهها، در مقایسه با جیره با پروتئین معمول، غلظت تریگلیسرید خون را کاهش و غلظت LDLرا افزایش داد (0/05>p). تیمار حاوی پودر آویشن با پروتئین خام کمتر، باعث کاهش سطح تریگلیسرید خون شد (05/0>p). استفاده از پودر آویشن با پروتئین خام کمتر، موجب افزایش غلظت LDL خون و پودر آویشن در جیره با پروتئین معمول غلظت LDL خون را کاهش داد (0/05>p). نتیجه گیری: به طور کلی در جوجههای گوشتی، کاهش 5 درصدی پروتئین خام جیرههای غذایی، اثرات سوء بر عملکرد آنها نداشته و استفاده از افزودنیهای میکروبی و گیاهی نیز تأثیر قابل توجهی در عملکرد جوجهها نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
افزایش وزن، ، پروتئین خام، جیره غذایی، تریگلیسرید
عنوان انگلیسی
The Effects of Probiotic and Thyme Powder on Growth Performance, Carcass Traits and Blood Biochemical Parameters of Broilers with Normal and Crude Protein Reduced Diets
چکیده انگلیسی مقاله
Extentet Abstract Introduction and Objective: Substances of microbial origin and medicinal plants, by improving the level of health and condition of the gastrointestinal tract, provide the basis for the optimal use of nutrients in diets, and by reducing the use of nutrients, while saving production, also prevent environmental pollution. Dietary protein sources are among the most expensive nutrients, reducing their use in poultry diets not only reduces the cost of nutrition, but also prevents environmental pollution by reducing the excretion of nutrients through animal feces. The present experiment was performed to investigate the possibility of reducing the level of crude protein in broiler diets using two probiotic additives and thyme. This experiment was conducted to investigate the effects of adding probiotc and thyme medicinal plant into normal and 5% lower level crude protein on growth performance, carcass traits and blood biochemical parameters of broilers. Matterial and Methods: In this experiment 192 Ross 308 broiler chicks were used in 2×2 factorial arrangements with 4 treatments, 4 replicates and 12 chicks in each replicate in a completely randomized design in grower (11 to 24 days) and finisher (25 to 42 days) periods. Results: In grower period adding probiotic in contrast with thyme significantly increased the amount of daily weight gain (p< 0.05). In finisher and total periods, feed additives and diets crude protein level had no effect on performance of broilers. Using probiotic in low crude protein diets redced the carcass percentage of broilers (p< 0.05). The level of 5% of crude protein reducing decreased the concentration of blood triglyceride and increased the blood concentration of LDL as compared with normal level of diet crude protein (p< 0.05). Thyme powder in low crude protein diets decreased the amount of blood triglyceride (p< 0.05). Thyme powder with low crude protein diets increased the amount of blood LDL whereas with normal crude protein diets the level of LDL was decreaased (p< 0.05). Conclusion: Generaly, in broilers reducing 5% of diets crude protein had no adverse effects on their performance and also using microbial and herbal feed additives had no significant effect on broiler performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Crude protein, Diets, Triglyceride, Weight gain
نویسندگان مقاله
علی نوبخت | Ali Nobakht
Professor of Animal Science Student of Maragheh Islamic Azad University
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
بانو شهبازی | Bano Shbazi
Animal Science Student of Maragheh Islamic Azad University
علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-121-7&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات