این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۷، صفحات ۱۰-۲۱

عنوان فارسی تأثیر سطوح مختلف مازاد تغذیه ای ویتامین D۳ و اسید گوانیدینو استیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه، برخی شاخص های فیزیولوژیکی و رفتار جوجه‌های گوشتی متأثر از تنش اسیدوز لاکتیک
چکیده فارسی مقاله چکیده مبسوط مقدمه و هدف: اسیدوز لاکتیک در نتیجه هیپوکسی و رشد سریع جوجه­ های گوشتی بروز می­کند و می ­تواند به­ عنوان یک تنش فیزیولوژیکی مطرح شود. در دو آزمایش جداگانه تأثیر سطوح مازاد تغذیه ه­ای ویتامین D3 و اسید گوانیدینواستیک بر عملکرد، وزن نسبی اندام­ ها، برخی شاخص­ های فیزیولوژیکی و رفتاری در جوجه­ های گوشتی تحت تنش اسیدوز لاکتیک بررسی شد. مواد و روش ­ها: در هر دو آزمایش تعداد 144 قطعه جوجه گوشتی سویه راس- 308 به­ ترتیب، برای مطالعه تأثیر ویتامین D3 در سطوح صفر (کنترل منفی و کنترل مثبت)، 20000، 30000، 40000 و  IU50000 به ­صورت تزریق زیرجلدی در دوره رشد در سن 21 تا 29 روزگی و اسید گوانیدینواستیک در سطوح صفر، 0/6، 1/2، 1/8، 2/4 و g/kg 3 خوراک در دوره پایانی در سن 32 تا40 روزگی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و شش پرنده در هر تکرار استفاده شد. یافته­ ها: در آزمایش اول، غلظت لیپیدهای کبدی در پرندگان دریافت­ کننده IU 50000 ویتامین D3 در مقایسه با پرندگان کنترل منفی و پرندگان دریافت کننده IU 30000 ویتامین D3، به ­ترتیب، 21/79 و 19/16 درصد کمتر بود (0/05>p). در آزمایش دوم، درصد زنده مانی پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 1/8 وg  3 اسید گوانیدینواستیک در مقایسه با پرندگان دریافت کننده 0/6 وg  1/2 اسید­گوانیدینواستیک بالاتر بود (0/05>p). فراوانی فراسنجه­ های رفتاری تحت تأثیر تزریق ویتامین D3 و همچنین سطوح جیره­ای اسید گوانیدینواستیک قرار گرفت (0/05>p). نتیجه ­گیری: نتایج نشان می­دهند تزریق زیرجلدی ویتامین D3 در سطح  IU 50000 و افزودن اسید­گوانیدینواستیک به جیره غذایی در سطح g/kg 1/8 تأثیرات مثبتی بر تعدیل تنش فیزیولوژیکی ناشی از تزریق اسید­لاکتیک در جوجه­ های گوشتی دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدوز لاکتیک، اسید گوانیدینواستیک، تنش فیزیولوژیکی، جوجه گوشتی، فراسنجه های رفتاری، ویتامین D3

عنوان انگلیسی Effect of vitamin D3 and guanidinoacetic acid on performance, some physiological parameters, carcass characteristics and behavior of broilers affected by lactic acidosis
چکیده انگلیسی مقاله Extended Abstract Introduction and objectives: Lactic acidosis occurs as a result of hypoxia and rapid growth of broilers and can be considered as a physiological stress. In two experiments, the effect of extra nutritional levels of vitamin D3 and guanidinoacetic acid was investigated on performance, relative weight of organs, some physiological and behavioral parameters of broiler chicks under lactic acidosis stress. Material and Methods: In both experiments, 144 chickens of Ross 308 strain were used to study the effect of subcutaneous injection of vitamin D3 at 0 (negative and positive controls), 20,000, 30,000, 40,000 and 50,000 international unit and dietary levels of GAA at 0, 0.6, 1.2, 1.8, 2.4 and 3 g/kg in a randomized complete block design with 6 treatments, 4 replications and 6 birds per replication. Results: In the first experiment, liver fat concentrations in birds receiving 50,000 IU of vitamin D3 were 21.79% and 19.16% lower, respectively, compared to negative control and birds receiving 30,000 IU of vitamin D3 (p< 0.05). In Experiment 2, the survival rate of birds receiving 1.8 and 3 g/kg GAA in the diet was greater than the birds receiving 0.6 and 1.2 g/kg GAA (p< 0.05). Behavioral parameters of the birds were affected by vitamin D3 injection as well as GAA dietary levels (p< 0.05). Conclusion: The results show that subcutaneous injection of vitamin D3 at the level of 50,000 IU and adding GAA to diet at the level of 1.8 g/kg has positive effects on modulation of physiological stress caused by lactic acidosis in broilers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Behavioral parameters, Broilers, Guanidinoacetic acid, Lactic acidosis, Physiological stress, Vitamin D3

نویسندگان مقاله حشمت الله خسروی نیا | Heshmatollah Khosravinia
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

بابک ماسوری | Babak Masourei
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

زینب برومندنیا | Zeinab Broumandania
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

بهمن پریزادیان | Bahman Parizadian
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1017-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات