این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۷، صفحات ۷۳-۸۳
عنوان فارسی
تأثیر فرآوری ذرت سیلوشده با قارچ شیزوفیلوم کمون بر ترکیب شیمیایی، تجزیهپذیری شکمبهای و تولید گاز در شرایط برونتنی
چکیده فارسی مقاله
چکیده مبسوط مقدمه و هدف: برای غلبه بر مشکلات ناشی از کمبود خوراک دام، تلاش میشود دسترسی به مواد مغذی خوراکها و قابلیت هضم آنها افزایش یابد که از جملهی این تلاشها میتوان به بهبود ارزش غذایی گیاهان علوفهای با استفاده از فرآوری بیولوژیکی اشاره کرد. شیزوفیلوم کمون یک قارچ خوراکی از خانواده بازیدومیستها است که برای فراوری زیستی علوفهها مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر قارچ شیزوفیلوم کمون بهصورت کشت مایع و کشت جامد بر ترکیب شیمیایی، حجم گاز تولیدی، تجزیهپذیری ماده خشک، تجزیهپذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدهای چرب فرار تولیدی ذرت سیلوشده بود. مواد و روشها: بهمنظور فراوری، یک قسمت 1×1 (سانتیمترمربع) از قارچ هفتروزه رشد یافته در محیط کشت جامد حاوی سیبزمینی، دکستروز و آگار به درون محفظه شیشه ای حاوی 200 گرم ذرت سیلوشده استریل و خیس شده تلقیح شد. 100 میلیلیتر از محیط کشت مایع حاوی آنزیمهای مترشحه پس از فیلتراسیون قارچهای رویی مایع به درون محفظه شیشهای حاوی 200 گرم ذرت سیلوشده استریل و خیس شده تلقیح و به مدت 25روز در دمای 26 درجه سانتیگراد نگهداری شد. میزان تولید گاز تیمارها در ویالهای شیشهای و تجزیهپذیری با استفاده از کیسههای نایلونی و سه رأس گاو هلشتاین فیستولا گذاری شده، اندازهگیری گردید. یافتهها: فراوری ذرت سیلوشده با هر دو روش کشت سبب کاهش ماده خشک، ماده آلی و الیاف نامحلول در شوینده خنثی شد (0/05p<). مقدار پروتئین در گروههای تیمار شده نسبت به گروه شاهد افزایش یافت و فراوری به روش کشت جامد بیشترین تاثیر را در تغییر مقدار پروتئین سیلاژ داشت. الیاف گوارش ناپذیر نامحلول در شوینده خنثی در گروه تیمارها افزایش یافت. ذرت سیلوشده فراوریشده به روش کشت جامد حجم گاز تولیدی، گوارشپذیری ماده آلی و انرژی قابل متابولیسم بیشتری را نسبت به کشت مایع و گروه شاهد نشان داد. فراوری به روش کشت جامد تأثیری بر تجزیهپذیری ماده خشک سیلاژ نداشت اما فراوری به روش کشت مایع سبب کاهش تجزیهپذیری شد. فراوری به روش کشت مایع سبب افزایش مقدار کل اسیدهای چرب فرار تولیدی شد. فراوری ذرت سیلوشده با هر دو روش کشت جامد و مایع تأثیری در مقدار نیتروژن آمونیاکی نداشت. نتیجهگیری: بهطورکلی نتایج نشان داد که فراوری ذرت سیلوشده به روش کشت جامد و کشت مایع سبب افزایش مقدار پروتئین، حجم گاز تولیدی، انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی شد ، اما به دلیل ماهیت نوع فعالیت آنزیمی قارچ شیزوفیلوم کمون مقدار تجزیهپذیری ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی ذرت سیلوشده فراوریشده کاهش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارزش غذایی، الیاف نامحلول درشوینده خنثی، تخمیر زیستی، قارچ شیزوفیلوم کمون، لیگنین
عنوان انگلیسی
The Effect of Processing of Corn Silage with Schizophyllum Commune on Chemical Composition, Ruminal Degradability and in Vitro Gas Production
چکیده انگلیسی مقاله
Extended Abstract Introduction and Objective: To overcome the problems caused by animal feed shortages, efforts are made to increase the availability of nutrients and their digestibility, such as improving the nutritional value of forage plants through biological processing. Schizophyllum commune is an edible fungus of the basidiomycete's family that has been used for biological processing of forage. The aim of this study was to investigate the effect of Schizophyllum commune liquid and solid state culture on chemical composition, volume of gas produced, degradability of dry matter, degradability of Neutral Detergent Fiber and volatile fatty acids produced by corn silage. Material and Methods: For processing, 1×1 cm2 of seven-day-old fungi grown in solid culture medium containing potatoes, dextrose and agar were inoculated into glass jars containing 200gr sterilized and soaked corn silage. 100 ml of Liquid culture medium containing secreted enzymes was inoculated into a glass chamber containing 200gr sterile and soaked corn silage after filtration of liquid surface fungi and kept at 26 ° C for 25 days. Gas production of the treatments in glass vials and degradability were measured using nylon bags and three fistulated Holstein cows. Results: Processing of corn silage by both methods reduced dry matter, organic matter and Neutral Detergent Fiber (p˂0.05). The amount of protein in the treated groups increased compared to the control group and solid culture processing had the greatest effect on changing the amount of silage protein. The amount insoluble Neutral Detergent Fiber increased in the treatment group. Solid culture corn silage showed higher gas volume, digestibility of organic matter and more Metabolisable energy than liquid culture and control group. Solid culture treatment had no effect on the degradability of dry matter. But liquid culture processing reduced the degradability. Liquid culture method could increase the total amount of volatile fatty acids produced in corn silage, but processing by both methods had no effect on the amount of ammonia nitrogen produced by corn silage. Conclusion: In general, the results showed that processing of corn silage by solid and liquid culture can improve some of the nutritional components of silage, including increasing the amount of protein, gas volume and metabolisable energy, digestibility of dry matter and organic matter, but due to the nature of enzymatic activity of Schizophyllum commune the degradability of dry matter and neutral detergent fiber of processed corn silage was reduced.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bio-Fermentation, Lignin, NDF, Nutritional value, Schizophyllum commune
نویسندگان مقاله
مریم ثاقبی | Maryam Saghebi
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Urmia University, Urmia, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
حامد خلیل وندی بهروزیار | Hamed Khalilvandi-Behroozyar
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Urmia University, Urmia, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
رسول پیرمحمدی | Rasoul Pirmohammadi
Faculty of Agriculture and Natural Resources, Urmia University, Urmia
گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
مریم دنیادوست چلان | Maryam Donyadoust Chelan
R&D Department, Kimiya Danesh Alvand Co.
واحد تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان کیمیادانش الوند
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-445-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات