این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۷۳، شماره ۶، صفحات ۴۵۶-۴۶۱

عنوان فارسی اندازه‌گیری ضخامت چربی زیرپوستی در تصاویر مادون قرمز در لیپوساکشن: گزارش کوتاه
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: در حال حاضر چندین روش برای اندازه‌گیری چربی زیرپوستی بدن وجود دارد اما این روش‌ها محدودیت‌های زیادی دارند. در این پژوهش سعی شد تا یک الگوریتم خوشه‌بندی برای اندازه‌گیری ضخامت بافت چربی زیر پوستی در تصاویر ترموگرافی ارایه شود. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع تحقیقات کاربردی است که بر روی 100 نفر از افراد مراجعه‌کننده به بیمارستان شهید مبینی سبزوار (از فروردین 1392 تا آذر 1392) صورت گرفت و ضخامت چربی زیرپوستی آنها بر اساس الگوی حرارتی و استفاده از روش‌های کلاستربندی K-Means و Fuzzy c-means و الگوریتم اجزای متصل برگشتی محاسبه شد. یافته‌ها: تمام اندازه‌گیری‌های انجام شده بر روی تصاویر حرارتی، توسط روش پیشنهادی، با روش سونوگرافی مقایسه شد، که نتیجه این مقایسه یکسان دانستن این اندازه‌گیری‌ها با تقریب قابل قبول از نظر پزشک رادیولوژیست نسبت به روش سونوگرافی بود. در بررسی فوق مقدار حساسیت تشخیصی برابر با یک و میزان کسر منفی نادرست، صفر بود. نتیجه‌گیری: روش ارایه شده در این مقاله به عنوان یک روش غیرتهاجمی و مقرون به صرفه برای اندازه‌گیری ضخامت چربی زیرپوستی مورد توجه قرار می‌گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چربی زیرپوستی، ترموگرافی، کلاستربندی، برچسب گذاری اجزا

عنوان انگلیسی Measurement of subcutaneous adipose tissue thickness by infrared images during liposuction surgery: brief report
چکیده انگلیسی مقاله Background: Currently, there are many techniques to measure subcutaneous body fat but these methods have many limitations. In this study, we tried to provide a clustering algorithm to measure the thickness of subcutaneous fat in thermography images. Methods: For the detection of subcutaneous adipose tissue in the midline area (from pubis to the xiphoid process), imaging takes place in the right or left lateral sides of the concerned person and to detect this tissue at the left and right flank (from ribs to the iliac crest), imaging takes place from the front. This study was done on 100 subjects (50 female, 50 male) of patients referred to the Shahid Mobini Hospital of Sabzevar since April 2013/4 to December, 2013 and the thickness of their subcutaneous fat in midline abdomen from pubis to the xiphoid process and flank from ribs to the iliac crest were measured based on thermal model and using K-Means and Fuzzy c-means (FCM) clustering methods and also recursive connected components algorithm. Results: Subcutaneous fat tissue can quickly appear in the thermogram as an area of low temperature and since in the thermal images, temperature is characterized by the color, as a result, subcutaneous fat tissue must have lower levels of color (temperature) relative to internal body tissues. All the measurements based-on thermal images to determine the maximum thickness of subcutaneous fat were compared with ultrasound. The results of our method were similar to the results of ultrasound method done by a radiologist, with the acceptable approximation. Conclusion: The method presented in this paper is considered as a noninvasive and cost-effective method to measure the thickness of subcutaneous body fat.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه ولی پوری گودرزی | fatemeh valipoori goodarzi
department of electrical and computer engineering, hakim sabzevari university, sabzevar, khorasan razavi, iran. tel 98- 51- 44012825
تهران، بزرگراه جلال آل احمد، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پزشکی، گروه انفورماتیک پزشکی. تلفن 44012825 -051
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

جواد حدادنیا | javad haddadnia
department of electrical and computer engineering, hakim sabzevari university, sabzevar, khorasan razavi, iran.
گروه مهندسی پزشکی، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه حکیم سبزواری (Hakim sabzevari university)

طاهره حبشی زاده | tahereh habashi zadeh
department of radiology and sonography, shahid mobini hospital of sabzevar, sabzevar, khorasan razavi iran.
گروه رادیولوژی و سونوگرافی، بیمارستان شهید مبینی سبزوار، سبزوار، ایران.

مریم هاشمیان | maryam hashemiyan
department of nutrition and bi-ochemistry, shahid beheshti uni-versity of medical sciences, tehran, iran.
گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-5367&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده گزارش کوتاه
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات