این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۱، شماره ۵۰، صفحات ۳۲۷-۳۴۰
عنوان فارسی
مطالعه ترکیبات اسانس، فنول و فلاونوئید گیاه دارویی مورد (Myrtus communis L.) در سه رویشگاه جنگلی زاگرس
چکیده فارسی مقاله
درختچه دارویی مورد با نام علمیMyrtus communis L. از جمله درختچههای جنگلی با ارزش دارویی است. هدف از این مطالعه بررسی ترکیبات اسانس، فنول و فلاونوئید این گیاه در سه رویشگاه جنگلی زاگرس بود. به این منظور از 20 پایه با فاصله حداقل 15 متر در فصل گلدهی نمونه برگ تهیه گردید. سپس اسانسگیری با روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر انجام شد و محتوای فنول و فلاونوئید بهترتیب با استفاده از روشهای فولین- سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم اندازهگیری شد. برای شناسایی ترکیبهای اسانس از دستگاههای گاز کروماتوگرافی و گاز کروماتوگرافی متصل به طیفسنج جرمی استفاده گردید. نتایج نشان داد بیشترین میزان محتوی فنول و فلاونوئید بهترتیب مربوط به رویشگاه مالآقا خوزستان با میانگین 048/3 میلیگرم کوئرستین بر گرم عصاره و 79/7 میلیگرم اسید گالیک بر گرم عصاره است. نتایج همچنین نشان داد پنج ترکیب آلفاپینن، سینئول، لینالول، آلفاترپینئول و لینالیل استات ترکیبات اصلی و غالب اسانس این گونه را در همه رویشگاهها تشکیل میدهند. یافتههای این پژوهش نشان داد خصوصیات محیطی رویشگاه بهویژه ارتفاع از سطح دریا، هدایت الکتریکی و کربن آلی بر روی محتوی فنول و فلاونوئید تأثیر دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلفاپینن، خصوصیات محیطی، گیاه دارویی مورد، محتوی فنول و فلاونوئید
عنوان انگلیسی
Study of essential oil, phenol and flavonoid compounds of Myrtus communis L. in three forest habitats of Zagros
چکیده انگلیسی مقاله
The medicinal shrub, scientifically named Myrtus communis L. is one of the valuable wild medicinal shrubs. The aim of this study was to investigate the essential oil, phenol and flavonoid compositions of this plant in three forest habitats of Zagros. For this purpose, leaf samples were prepared from 20 stands with a distance of at least 15 meters during the flowering season. Then, essential oil extraction was carried out by water distillation using Clevenger apparatus and the content of phenol and flavonoids was measured using Folin-Cocaltive and Aluminum Chloride methods, respectively and Gas chromatography and gas chromatography devices connected to mass spectrometers were used to identify the essential oil compounds. The results showed that the highest content of phenols and flavonoids was related to the habitat of Mal-Agha Khuzestan with an average of 3.048 mg of quercetin per gram of extract and 7.79 mg of gallic acid per gram of extract, respectively. The results also showed that the five compounds of α-pinene, cineole, linalool, alphaterpineol and linalyl acetate were the main and predominant essential oils of this species in all habitats. Findings of this study showed that the environmental characteristics of the habitat, especially altitude, electrical conductivity and organic carbon affect the phenol and flavonoid content
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
α-pinene, Containing phenols and flavonoids, Environmental Properties, Myrtus communis
نویسندگان مقاله
وهب سهرابی موری | Vahab Sohrabi Muri
Department of Forest Sciences, Faculty of Forest Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
مدرس هنرستان کشاورزی، اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران
داوود آزادفر | Davood Azadfar
Department of Forest Sciences, Faculty of Forest Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
گروه جنگلشناسی، دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
خدایار همتی | Khodayar Hemmati
Department of Horticulture, Faculty of Plant Production, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
گروه باغبانی، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
زهره سعیدی | Zohreh Saeedi
Department of Forest Sciences, Faculty of Forest Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1570-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات