این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۸، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تاثیر نوع دانه غله، آنزیم فیتاز و مخمر ساکارومایسس بولاردی بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، جمعیت میکروبی سکوم و خصوصیات استخوان درشت نی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: افزودن آنزیم فیتاز به جیره طیور برای آزادسازی فسفر از فیتات گیاهی ضروری است. این تحقیق با هدف، مقایسه اثر افزودنی خوراکی (مخمر غیرنوترکیب، مخمر نوترکیب مولد فیتاز و آنزیم فیتاز تجاری هوستازایم پی) در جیرههای برپایه گندم یا ذرت بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، جمعیت میکروبی سکوم و خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی طراحی و اجرا گردید. مواد و روشها: این مطالعه با استفاده از 672 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه هوبارد فلکس در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×4 انجام گرفت. هشت تیمار آزمایشی در 6 تکرار (14 قطعه پرنده در هر تکرار) شامل دو تیمار بدون افزودنی، دو تیمار آنزیم فیتاز حاصل از ساکارومایسس بولاردی نوترکیب (500 واحد) ، دو تیمار ساکارومایسس بولاردی غیرنوترکیب و دو تیمار آنزیم فیتاز 10 هزار هوستازایم-پی (500 واحد) در جیرههای برپایه ذرت یا گندم بودند. تلفات به صورت روزانه جمع آوری شد. میانگین وزن زنده و خوراک مصرفی تیمارهای آزمایشی در سن 10، 24 و 41 روزگی ثبت گردید. برای اندازهگیری خصوصیات لاشه، جمعیت میکروبی سکوم و خصوصیات استخوان درشتنی دو پرنده (یک نر و یک ماده) از هر تکرار در سن 41 روزگی کشتار شد. یافتهها: افزودن مخمر نوترکیب مولد آنزیم فیتاز به جیره در مقایسه با آنزیم هوستازایم سبب افزایش معنیدار وزن زنده در سن 10 روزگی شد (0/05≥ P). اثر افزودنی (آنزیم فیتاز هوستازایم، مخمر نوترکیب و غیرنوترکیب) سبب کاهش مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در سن 41 روزگی شد (05/0≥ P). وزن نسبی سنگدان در جیره بر پایه ذرت بیشتر از جیره بر پایه گندم بود (0/05≥ P). اثر افزودنی برای وزن نسبی قلب و ژژنوم معنیدار بود (0/05≥ P). به نحویکه وزن نسبی قلب در تیمار مخمر غیرنوترکیب کمتر از دو تیمار بدون افزودنی و تیمار آنزیم فیتاز هوستازایم-پی بود (0/05≥ P). همچنین دو تیمار آنزیم فیتاز هوستازایم و مخمر نوترکیب نسبت به سایر تیمارها، باعث کاهش معنیدار وزن ژژنوم شد (0/05≥ P). جمعیت میکروبی سکوم در جیره برپایه گندم نسبت به ذرت کاهش معنیداری داشت (0/05≥ P) و همچنین تیمارهای مخمر نوترکیب و غیرنوترکیب باعث کاهش معنیدار جمعیت باکتریها شدند (0/05≥ P). جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی آنزیم فیتاز مخمر نوترکیب نه تنها بیشترین مقدار عناصر فسفر و منیزیم ابقاء شده در خاکستر استخوان درشتنی بلکه بیشترین مقاومت استخوان درشتنی را نسبت به سایر تیمارها داشتند (0/05≥ P). نتیجهگیری: در نتیجه، یافتههای این تحقیق نشان داد که افزودن آنزیم فیتاز به جیره باعث کاهش مصرف خوراک، بهبود ضریب تبدیل غذایی و کاهش وزن نسبی ژژنوم گردید. تیمارهای مخمر نوترکیب و غیرنوترکیب منجر به کاهش معنیدار جمعیت میکروبی سکوم شد. افزایش درصد عناصر ذخیره شده در خاکستر استخوان درشتنی و مقاومت این استخوان در برابر شکنندگی بیانگر برتری آنزیم فیتاز مخمر نوترکیب نسبت به فیتاز تجاری هوستازایم بود. با توجه به عدم تاثیر معنیدار نوع دانه غله بر عملکرد پرنده، میتوان از گندم داخلی درصورت مازاد بودن به جای ذرت در جیره جوجه گوشتی استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی، ذرت، آنزیم فیتاز، مخمر پروبیوتیک ساکارومایسس بولاردی، گندم
عنوان انگلیسی
Effect of Grain Type and Phytase Enzyme on Growth Performance, Carcass Characteristics, Cecum Microbial Population and Bone Characteristics of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and Objective: The addition of phytase enzyme to poultry diets is necessary due to its inability to produce phosphorus from plant phytate. In this study, for the first time, the recombinant probiotic Saccharomyces boulardii which is producing recombinant phytase (produced domestically) was used as a dietary supplement. Therefore, the aim of this study was to compare the effect of two types of phytase enzymes in wheat and corn-based diets on growth performance, carcass characteristics, cecum microbial population, and bone characteristics of broilers. Material and Methods: This study was done using 672 equal mixed male and female Hubbard Flex broilers in a completely randomized factorial design (4 × 2 factorial arrangement) with 6 replications containing 14 chickens in each replicate. Eight experimental treatments were as follows: two separate control treatments based on corn or wheat diet, two treatments containing phytase enzyme derived from recombinant Saccharomyces boulardii (500 FTU) based on corn or wheat diet, two treatments containing wild type Saccharomyces boulardii based on corn or wheat diet, and two treatments containing Hostazym®P 10000 (500 FTU) based on corn or wheat diet. Results: Broilers treated with corn diet containing recombinant phytase enzyme had significantly more weight compared to hostazym treated broilers at 10 days of age (P ≤ 0.05). Also, all three types of dietary additives significantly reduced feed intake and feed conversion ratio in broilers compared to the control group at 41 days of age (P ≤ 0.05). The relative weight of gizzard of chickens fed corn-based diets was higher than wheat-based diets (P ≤ 0.05). Both recombinant and non-recombinant Saccharomyces boulardii treatments were able to reduce the relative weight of the heart in two diets based on corn and wheat, but this reduction was significant only in non-recombinant yeast. Also, chickens treated with corn-based diets containing recombinant phytase and the control group had the lowest and the highest relative weight of jejunum, respectively, among all treatments. The results of the microbial population showed that the wheat-based diet reduced the overall microbial population compared to the corn-based diet (P ≤ 0.05). Also, recombinant and non-recombinant Saccharomyces boulardii treatments significantly reduced the bacterial population in the cecum of broilers. Phytase enzyme from recombinant yeast increased retention of calcium, phosphorus, magnesium, and potassium and also increased tibia bone resistance compared to other experimental treatments (P ≤ 0.05). Conclusion The findings of this study showed that the phytase enzyme reduced feed intake and improved the feed conversion ratio in broilers. Also, phytase enzyme decreased jejunum weight but only recombinant and non-recombinant yeast treatments led to a significant reduction in the microbial population. The results of increasing the percentage of elements stored in the tibia and tibia resistance showed the superiority of recombinant phytase enzyme compared to commercial phytase (hostazym). Due to the lack of effect of grain type on yield traits, domestic wheat can be a good alternative to corn.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Phytase enzyme, Recombinant Saccharomyces boulardii, Corn, Wheat, Broiler
نویسندگان مقاله
مژگان سلمانیان | Mojgan Salmanian
Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمود شمس شرق | Mahmoud Shams Shargh
Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
احد یامچی | Ahad Yamchi
Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد حسین محمدی قاسم آبادی | Mohammad Hossein Mohammadi Ghasem Abadi
Poultry nutritionist
متخصص تغذیه طیور
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-75-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات