این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۸، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثرات مخمر ساکرومایسس سرویسیه بر تولید و ترکیبات شیر، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های خونی گاوهای شیری
چکیده فارسی مقاله چکیده مبسوط مقدمه: تغییر اساسی در رژیم غذایی نشخوارکنندگان با سیر تکاملی دستگاه گوارش آنها به اندازه کافی سازگار نبوده و موجب کاهش پایداری اکوسیستم شکمبه و نهایتاً کاهش بازده استفاده از مواد خوراکی می­شود. از این رو تحت استفاده از مخمر ساکرومایسس سرویسیه می­تواند راه حلی مناسب، جهت حفظ تعادل جمعیت میکروبی و فعالیت بهینه میکروب­ها، بهبود شرایط تخمیر اکوسیستم شکمبه و افزایش تولید حیوانات نشخوارکننده باشند. مواد و روش‌ها: به منظور بررسی تاثیر اﺳﺘﻔﺎده از مخمر ساکارومایسس سرویسیه بر ترکیبات شیر، قابلیت هضم و فراسنجه­های خونی، گاوهای شیری از 20 رأس گاو شیری نژاد سیمنتال با متوسط تولید شیر 4±32 کیلوگرم در روز در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. هر 10 رأس گاو به طور تصادفی به عنوان یک تیمار در نظر گرفته شد. تیمارهای آزمایشی به ترتیب شامل: 1- گروه شاهد جیره پایه بدون استفاده از مخمر، 2- جیره پایه + 10 گرم مخمر ساکرومایسس سرویسیه در روز به ازای هر رأس گاو بود، کـه در آن مخمر به صورت سرک به خوراک دام اضافه گردید. تمامی جیره­ها حاوی غلظت­های مساوی از ماده خشک، انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام بودند. گاوها 3 مرتبه در روز در ساعت 4 صبح، 12 ظهر و 19 عصر دوشیده می­شدند­. در 7 روز انتهایی آزمایش، در هر وعده شیردوشی، از شیر دوشیده شده به میزان 50 میلی­لیتر در ظروفی جداگانه نمونه­گیری شـده و پـس از مخلـوط کردن نمونه­های شیر مربوط به کل وعده­ها با یکدیگر (بـا لحـاظ نمـودن سهم تولید شیر روزانه در هر وعده)، ترکیبات شیر اندازه­گیری شد. در آخرین روز آزمایش و 2 ساعت پس از تغذیه صبحگاهی از ورید وداج گردن هر رأس گاو خون­گیری به عمل آمـد. جهت تعیین قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی خوراک، نمونه­برداری از مدفوع و خوراک در 5 روز انتهای آزمایش انجام گردید. یافته‌ها: استفاده از مخمر ساکرومایسس سرویسیه تاثیر معنی­داری بر میزان چربی، پروتئین و لاکتوز شیر نداشت. میزان قابلیت هضم ماده آلی، چربی خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی با استفاده از مخمر به طور معنی­داری افزایش یافت(05/0P<). ولی افزایش میزان قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام معنی­دار نبود. همچنین استفاده از مخمر ساکرومایسس سرویسیه سبب کاهش معنی­دار نیتروژن اوره­ای شد (05/0P<)، ولی بر میزان گلوکز تاثیر معنی­داری نداشت. نتیجه‌گیری: با توجه نتایج آزمایش استفاده از مخمر ساکرومایسس سرویسیه باعث افزایش معنی­دار قابلیت هضم ماده آلی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و چربی خام شد، به لحاظ عددی بهبود غیر­معنی­دار قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام را در پی­داشت و همچنین باعث بهبود تولید شیر و ترکیبات آن شد. در نتیجه استفاده از مخمر ساکرومایسس سرویسیه در جیره گاوهای شیری پیشنهاد می­شود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مخمر ساکرومایسس سرویسیه، تولید و ترکیبات شیر، قابلیت هضم مواد مغذی، قابلیت هضم مواد مغذی، گاو شیری

عنوان انگلیسی Effects of Saccharomyces cerevisiae on milk production and composition, nutrient digestibility and blood parameters in dairy cows
چکیده انگلیسی مقاله Extended Abstract Introduction: A major change in the diet of ruminants is not sufficiently compatible with the evolution of their gastrointestinal tract, reducing the stability of the rumen ecosystem and ultimately reducing the efficiency of food use. Therefore, under the use of Saccharomyces cerevisiae, it can be a suitable solution to maintain the balance of the microbial population and the optimal activity of microbes, improve the fermentation conditions of the rumen ecosystem and increase the production of ruminants. Materials and methods: In order to investigate the effect of Saccharomyces cerevisiae ode on milk composition, digestibility and blood parameters, dairy cows from 20 Simmental dairy cows with an average milk production of 32 4 4 kg / day were used in a completely randomized design. All 10 cows were randomly assigned to one treatment. Experimental treatments included: 1- control group of base diet without using yeast, 2- base diet + 10 g of Sacromycis servis yeast per day per head of cattle, in which yeast was added to the animal feed as road. All diets contained equal concentrations of dry matter, metabolizable energy and crude protein. The cows were milked 3 times a day at 4 am, 12 noon and 7 pm. In the last 7 days of the experiment, in each milking meal, 50 ml of milk was sampled in separate containers and after mixing the milk samples related to the whole meals with each other (considering the share Daily milk production per serving), milk composition was measured. Blood samples were taken from the jugular vein of each cow on the last day of the experiment and 2 hours after morning feeding. To determine the apparent digestibility of feed nutrients, stool and feed samples were taken at the end of the 5 days of the experiment.  Results: The use of Saccharomyces cerevisiae had no significant effect on milk fat, protein and lactose levels. The digestibility of organic matter, crude fat and insoluble fibers in neutral detergent using yeast increased significantly (P < 0.05). However, increasing the digestibility of dry matter and crude protein was not significant. Also, the use of Saccharomyces cerevisiae caused a significant reduction in urea nitrogen (P < 0.05), but had no significant effect on glucose levels. Conclusion: According to the test results, the use of Saccharomyces cerevisiae significantly increased the digestibility of organic matter, insoluble fibers in neutral detergent and crude fat, numerically improved the digestibility of dry matter and crude protein. It also improved the production of milk and its compounds. As a result, the use of Saccharomyces cerevisiae in the diet of dairy cows is recommended.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Saccharomyces cerevisiae, Milk production and compounds, Nutrient digestibility, Nutrient digestibility, Dairy cow

نویسندگان مقاله عبدالحکیم توغدری | Abdolhakim Toghdory
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

تقی قورچی | Taghi Ghoorchi
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مصطفی حسین آبادی | Mostafa Hossein Abadi
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی مظلومی رضوانی | Mehdi mazloomirezvani
Takden Zist company
شرکت تک ژن زیست


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-757-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات