این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۸، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی تاثیر گاز ازن بر بار میکروبی و کیفیت جیره کامل جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: با گسترش روزافزون صنعت مرغداری و پرورش مرغ گوشتی نگرانی‌ها برای داشتن خوراک عاری از عوامل بیماری‌زا، و درنتیجه تولید محصول باکیفیت و سالم رو به افزایش است. بنابراین ضدعفونی صحیح و کارآمد خوراک طیور همراه با حفظ ماهیت اصلی خوراک اهمیت فراوانی دارد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر گازدهی جیره جوجه های گوشتی با گاز ازن بر بار میکروبی و کیفیت خوراک می باشد. مواد و روش ها:  از تعداد 432 قطعه جوجه گوشتی نر تجاری سویه راس در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 با سه سطح از گاز ازن (صفر، 20 و 30 پی پی ام) و دو سطح چربی کم و زیاد (5/1 و 2 درصد روغن گیاهی به ترتیب برای دوره رشد و پایانی و 3 و 4 درصد روغن گیاهی به ترتیب در دوره رشد و دوره پایانی) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار استفاده شدند. جیره های به مدت 120 دقیقه در دو غلظت 20 و 30 پی‌پی‌ام ازن دهی شدند. میزان افلاتوکسینB1، بار میکروبی و فراوانی قارچ‌ها در خوراک و همچنین اکسیداسیون لیپیدهای خوراک جوجه های گوشتی بعد از ازن‌دهی اندازه گیری شد. یافته ها: در هیچ‌یک از نمونه‌های خوراک مربوط به دوره رشد و پایانی، آفلاتوکسین B1 یافت نشد. میزان اکسیداسیون لیپید خوراک در جیره‌های گازدهی شده با30 پی‌پی‌ام به‌طور معنی‌داری بیشتر از جیره‌های بدون گازدهی بود (05/0P<). نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش، استفاده از گاز ازن برای ضدعفونی کردن جیره کامل جوجه‌های گوشتی علی‌رغم نابودی و غیرفعال سازی میکروب‌ها و قارچ‌های موجود در خوراک، سبب افزایش اکسیداسیون چربی‌های جیره می‌شود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جمعیت میکروبی، جوجه های گوشتی، خوراک کامل، کیفیت خوراک، گاز ازن

عنوان انگلیسی Investigation of the effect of ozone gas on microbial papulation and the quality of complete diets of broilers
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: By increasing the poultry and broiler production industry, concerns for  having a food free of pathogens, and as a result, producing a quality and healthy product are increasing. Therefore, correct and efficient disinfection of poultry diets with maintaining the quality of them is very important. The aim of this study was to investigate the effect of gasification of complete poultry feed by ozone on microbial papulation and the quality of complete diets of broilers. Materials and Methods: From 432 commercial male Ross strains in a 2 × 2 factorial experiment with three levels of ozone gas (zero, 20 and 30 ppm) and two levels of low fat (1.5 and 2% vegetable oil for growth and finishing periods respectively) and high fat (3 and 4% of vegetable oil for growth and finishing periods, respectively) were used in a completely randomized design with 6 treatments and 4 replications.Diets were ozonated for 120 minutes at concentrations of 20 and 30 ppm. Aflatoxin B1 levels, microbial papulation and the presence of fungi in the feed as well as oxidation of feed lipids in broiler chickens were assayed  after ozonation. Results: Aflatoxin B1 was not found in grower and finishe diets. The lipid oxidation in ozonated diets with 30 ppm was significantly higher than non-ozonated diets (P < 0.05). Conclusion: According to the results of this experiment, the use of ozone gas to disinfect the broiler chickens diets, despite the destruction and inactivation of microbes and fungi, increases the oxidation of dietary fats.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Microbial population, Broilers, Diet, Feed quality, Ozone gas

نویسندگان مقاله سعید هونجانی | Saeed Hoonejani
دانشگاه تهران- پردیس ابوریحان

داود شریفی | Davood Sharifi
دانشگاه تهران- پردیس ابوریحان

رضا صادقی | Reza Sadeghi
دانشگاه تهران- پردیس ابوریحان

شکوفه غضنفری | shokofeh ghazanfari
دانشگاه تهران- پردیس ابوریحان


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-35-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات