این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۸، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تأثیر پودر میوه پنج انگشت (Vitex agnuse castus) بر بیان ژن های نشانگر اویداکت مرغ های تخمگذار
چکیده فارسی مقاله
چکیده مبسوط مقدمه و هدف: فیتواستروژن ها استروژن های گیاهی با عملکرد و ساختار استروژن هستند. استروژن در فرآیند سنتز پروتئین های سفیده تخم مرغ در مجرای اویداکت مرغ نقش مهمی ایفا می کند. گیاه پنج انگشت Vitex agnus-castus)) یک گیاه بومی کشورهای آسیای میانه، جنوب اروپا و کشورهای مدیترانه است. این گیاه در طب سنتی کاربردهای متعددی دارد. مطالعات قبلی نشان داده است که گیاه پنج انگشت حاوی سطوح بالایی از فیتواستروژن است. فعال ترین فیتواستروژن ها در پنج انگشت شامل آپیژنین، وایتکسین و پندولتین است. تاکنون مطالعهای در مورد اثر فیتواستروژن های گیاه پنج انگشت بر بیان مارکرهای ژنی اوویداکت (اووآلبومین و اووموئید) مرغ تخمگذار منتشر نشده است. از این رو، این مطالعه به منظور بررسی تأثیر میوه های گیاه پنج انگشت بر بیان ژن های اووآلبومین و اووموئید اویداکت مرغهای تخمگذار انجام شد. مواد و روش: تعداد 90 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن (Hy-Line, W-36) در چرخه دوم تولید (در سن 72 تا 80 هفتگی) در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و پنج تکرار و 6 قطعه مرغ در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفت. تیمارها سطوح مختلف پودر میوه پنج انگشت شامل سطوح صفر، 1 و 2 درصد پودر میوه پنج انگشت به ازای هر کیلوگرم جیره بودند. پس از استخراج RNAی کل، کیفیت RNA با استفاده از نانودراپ و الکتروفورز ژل آگارز مورد بررسی قرار گرفت و با استفاده از کیت سیناکلون cDNA سنتز شد. میزان بیان ژن با استفاده از تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمراز در زمان واقعی اندازه گیری شد. در این روش ژن بتااکتین به عنوان ژن خانه دار (کنترل داخلی) جهت نرمال نمودن دادهها استفاده شد. یافته ها: الکتروفورز ژل آگارز محصولات واکنش زنجیره ای پلیمراز به ترتیب قطعات 60، 133 و 150 جفت باز را برای اووآلبومین، اووموئید و بتا-اکتین نشان داد. تجزیه و تحلیل نمودار ذوب حداقل دایمر پرایمر و اختصاصیت پرایمرها را برای هر ژن را تایید کرد. نتایج واکنش زنجیره ای پلیمراز در زمان واقعی نشان داد که مکملسازی میوه پنج انگشت در سطوح 1 و 2 به جیره مرغهای تخمگذار تأثیری بر بیان ژنهای اووآلبومین و اووموئید مرغ تخمگذار ندارد. نتیجه گیری: انتظار نمی رود که افزودن پودر میوه پنج انگشت به جیره مرغهای تخمگذار سبب افزایش تولید در مرغ تخمگذار شود. بنابراین افزودن گیاه پنج انگشت به جیره مرغ تخمگذار پیشنهاد نمیگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اووآلبومین، وایتکس، مرغ تخمگذار ، بیان ژن
عنوان انگلیسی
The effect of Vitex agnuse castus fruits powder on oviduct markers gene expression of laying hens
چکیده انگلیسی مقاله
Extended Abstract Introduction and Objective: Phytoestrogens are herbal estrogens with estrogen-like functions and structures. The estrogen hormone has an important role in the process of the synthesis of egg white proteins in the avian oviduct. Vitex agnus-castus (VAC) is a native plant of the middle Asian, southern European, and Mediterranean countries. This plant has numerous uses in traditional medicine and is traditionally used to treat many diseases in women. Previous studies have shown that VAC contains high levels of phytoestrogens. VAC consists of compounds such as vitexin, apigenin, and pendoltin, which are the most active phytoestrogen in VAC fruits. No study has been published so far on the effect of VAC on oviduct markers gene expression (ovalbumin (OVAL) and ovomucoid (OVM)). Hence, this study was performed to evaluate the effect of VAC fruits on gene expression for two oviduct markers OVAL and OVM of laying hens. Material and Methods: A total of 90 leghorns (Hy-Line, W-36) laying hens on the second cycle of production (at 72 to 80 weeks old) were used in a completely randomized design with three treatments and five replicates (n=6). The treatments were various levels of VAC fruit powder including zero, 1, and 2% levels of VAC fruit powder per kg of diet. After extraction of total RNA, RNA quality was evaluated using Nanodrop and agarose gel electrophoresis and cDNA was synthesized using a Sinaclone kit. Eventually, gene expression was measured by the real-time qPCR method. In this method, the 𝜷-actin gene was used as a housekeeping gene to normalize the gene expression data. Results: Electrophoresis of the PCR products showed the 60, 133, and 150-bp fragments for OVAL, OVM, and Beta-actin, respectively. Melting peaks analysis on the PCR products for all primers confirmed minimal primer-dimers and primer specificity. The results of the real-time qPCR method indicated that supplementation of VAC fruits powder at levels 1 and 2 to the diet of laying hens has no effect on the expression of OVAL and OVM genes of laying hens in the second production cycle. Conclusion: Therefore, Adding VAC fruit powder to the diet of laying hens is not expected to increase egg production in laying hens. Therefore, VAC supplementation is not recommended in laying hens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Ovalbumin, Vitex, hens, gene expression
نویسندگان مقاله
سیده تقوا موسوی | S. Taghva Mosavi
Department of Animal Science, Faculty of Animal science and Food Technology, Agricultural Science and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
محمدتقی بیگی نصیری | M.T Beigi Nassiri
Department of Animal Science, Faculty of Animal science and Food Technology, Agricultural Science and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
هدایت اله روشنفکر | H. Roshanfekr
Department of Animal Science, Faculty of Animal science and Food Technology, Agricultural Science and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
محمود نظری | Mahmood Nazari
Department of Animal Science, Faculty of Animal science and Food Technology, Agricultural Science and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
محمدرضا قربانی | M.R ghorbani
Department of Animal Science, Faculty of Animal science and Food Technology, Agricultural Science and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1129-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
ژنتیک و اصلاح نژاد دام
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات