این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۸، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
ارزیابی اثرات باسیلوس کوآگولانز بر صفات عملکردی و فلور میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: این آزمایش به منظور مطالعه اثر باسیلوس کوآگولانز[1] بر صفات عملکردی و فلور میکروبی دستگاه گوارش جوجههای گوشتی سویه راس 308 انجام شد. مواد و روشها: به منظور مطالعه اثر مکمل پروبیوتیکی باسیلوس کوآگولانز در تغذیه جوجههای گوشتی، آزمایشی روی تعداد 960 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 با میانگین وزن 0.12±40 گرم در قالب طرح کاملا تصادفی و در چهار گروه آزمایشی انجام شد . هر گروه آزمایشی شامل 12 تکرار 20 تایی بود. دورههای تغذیهای شامل دوره آغازین (10-1 روزگی) ، دوره رشد (25-11 روزگی) و دوره پایانی (42-26 روزگی) بود. گروه های آزمایشی شامل 1) جیره پایه بدون استفاده از باسیلوس کوآگولانز، 2) جیره پایه با اضافه کردن مکمل پروبیوتیکی به میزان 400 گرم در تن خوراک[2] در دوره آغازین و رشد و 200 گرم در تن خوراک[3] در دوره پایانی، 3) جیره پایه با اضافه کردن مکمل پروبیوتیکی به میزان 400 گرم در تن خوراک در دوره آغازین و 200 گرم در تن خوراک در دوره رشد و پایانی و 4) جیره پایه با اضافه کردن مکمل پروبیوتیکی به میزان 200 گرم در تن خوراک در دوره های آغازین، رشد و پایانی. صفات تولیدی شامل افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی در پایان هر یک از دورههای آغازین، رشد و پایانی اندازه گیری شد. در روزهای هفتم و 40ام، دو قطعه جوجه از هر تکرار با گاز دی اکسید کربن کشتار شدند و روده کور آنها جدا شد. این نمونهها طی پروتکلهای مشخص، برای شمارش کلستریدیوم پرفرجنس[4]، ایکولای، سالمونلا، استرپتوکوکوس[5] و لاکتوباسیلوسها[6] به آزمایشگاه ارسال شدند. همچنین دمای کلوآک تمامی جوجههای باقیمانده در طرح آزمایشی در روز 40 آزمایش اندازه گیری شد. میزان کل نیتروژن دفعی محتویات بستر و pH محتویات بستر در روز 40 اندازه گیری شد. یافته ها: مصرف باسیلوس کوآگولانز بر افزایش وزن جوجهها تا 42 روزگی تاثیر معنیداری نداشت ولی نسبت به گروه شاهد، گروههای دریافت کننده باسیلوس کوآگولانز افزایش وزن بالاتری را نشان دادند. در دوره آغازین و پایانی، مصرف باسیلوس کوآگولانز موجب کاهش مصرف خوراک شد (0.05p≤). در 42 روزگی، گروههای دریافت کننده باسیلوس کوآگولانز، ضریب تبدیل پایینتری را نسبت به گروه شاهد نشان دادند. افزودن باسیلوس کوآگولانز به جیره غذایی جوجههای گوشتی در 40 روزگی اثر معنیداری بر افزایش جمعیت لاکتوباسیلها داشت (0.05p≥). از طرف دیگر، با مصرف باسیلوس کوآگولانز، کاهشی در جمعیت باکتریایی کلستریدیومها، استرپتوکوکها و اشرشیا کولی[7] دیده شد (0.05p≥). نتایج این آزمایش نشان میدهد که جوجه های گوشتی دریافت کننده باسیلوس کوآگولانز، میزان نیتروژن[8] فرار مدفوع کمتری نسبت به گروه شاهد تولید کردهاند (0.05p≥). همچنین، استفاده از این ترکیب باکتریایی در جیره جوجههای گوشتی سبب کاهش دمای کلوآک جوجهها نسبت به گروه شاهد شده است (0.05p≥). افزودن این باکتری به جیره جوجههای گوشتی اثری بر pH بستر نداشت (0.05p≥). نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مکمل سازی جیره با باسیلوس کوآگولانز سبب افزایش عملکرد، تعادل جمعیت میکروبی مفید دستگاه گوارش می شود. واژه های کلیدی: باسیلوس کوآگولانز، جوجه گوشتی، عملکرد، فلور میکروبی، نیتروژن بستر
کلیدواژههای فارسی مقاله
باسیلوس کوآگولانز، جوجه گوشتی، عملکرد، فلور میکروبی، نیتروژن بستر
عنوان انگلیسی
Evaluation of the effects of Bacillus coagulans on functional traits and microbial flora of the gastrointestinal tract of broilers
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: This experiment is performed to assess the effect of Bacillus Coagulans on the functional traits and microbial flora of the gastrointestinal tract of Ross 308 broilers. Material and method: In order to assess the effect of Bacillus coagulans probiotic supplement on the feeding of broiler chicks, an experiment is conducted on 960 chicks including 12 replications of 20 chicks. The nutritional periods consist of starter (1-10 days) , grower (11-25 days) and finisher (26-42 days). To implement the experiment , The experiment was conducted on Ross 308 male chicks with average weight of 40±0.12 gram and in a completely randomized manner in four treatment groups. Experimental groups are 1) basal diet without consuming bacillus coagulans, 2) basal diet with adding probiotic supplement at the rate of 400 g/ton feed in starter and grower periods and 200 g/ton feed in finisher period, 3)basal diet adding probiotic supplement at the rate of 400 g/ton feed in starter and 200 g/ton feed in grower and finisher period and 4) basal diet adding probiotic supplement at the rate of 200 g/ton feed in starter, grower and finisher periods. Production traits consisting of body weight gain, feed intake and feed conversion ratio are measured at the end of each period of starter, grower and finisher. On days 7 and 40, two chicks from each replicate are slaughtered using carbon dioxide gas and the cecum was isolated. The samples sent to the laboratory under specific protocols to count clostridium perfringens, E.coli, salmonella, streptococcus and lactobacillus. Furthermore, the cloaca temperature of all the remaining chickens of the experiment project is measured on the day 40 of experiment. Total excreted nitrogen and pH of litter contents are measured on the day 40. Results: Consumption of Bacillus coagulans had no meaningful effect on weight gain of chickens up to 42 days of age, but compared to the control group, the groups that consumed Bacillus coagulans showed higher weight gain. In the starter and final period, consumption of Bacillus coagulans led to the reduction of feed intake (p≤0.05). At day 42, groups that consume Bacillus coagulans had lower conversion rates than control group. Adding Bacillus coagulans to the diet of broilers at day 40 had a meaningful effect on increasing the population of lactobacilli1 (p≥0.05). On the other hand, consumption of Bacillus coagulans reduced the bacterial population of Clostridium, Streptococcus and Escherichia coli (p≥0.05). The results of this experiment show that broilers receiving Bacillus coagulans produced lower rate of nitrogen fecal escape than control group (p≥0.05). Additionally, the use of this bacterial compound in the diet of broilers reduced the cloaca temperature of chickens compared to the control group (p≥ 0.05). Adding this bacterium to the diet of broilers had no effect on pH litter (p>0.05). Conclusion: The achieved results of this research indicated that dietary supplementation with Bacillus coagulans led to performance gain, balances the beneficial microbial population of the gastrointestinal tract, reduces gastrointestinal inflammation and improves digestibility.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bacillus coagulans, broiler chick, performance, microbial flora, litter nitrogen
نویسندگان مقاله
مجتبی زاغری | Mojtaba Zaghari
Tehran University
دانشگاه تهران
مهدی ژندی | Mahdi Zhandi
Tehran University
دانشگاه تهران
سودابه پرهیزکار | soodabeh parhizkar
Tehran University
دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1699-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات