این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۸، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثرات استفاده از باکتری‌های مصرف‌کننده اسید و بافرهای مختلف با جیره‌های پرکنسانتره، بر فعالیت هضمی و تخمیری باکتری‌ها و قارچ‌های بی‌هوازی شکمبه‌ی بره‌های پرواری در شرایط برون‌تنی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: استفاده از بافرهای شیمیایی از جمله بیکربنات­سدیم و افزودنی باکتریایی نظیر مگاسفرا السدنی باعث بهبود هضم و تخمیر جیره­ی با کنسانتره بالا می­شود. لذا، این پژوهش با هدف مقایسه‌ی تاثیر استفاده از باکتری مصرف­کننده اسید و بافرهای مختلف شیمیایی برای بهبود قابلیت هضم و تخمیر جیره‌های پرکنسانتره و یافتن بافر مناسب و مقرون به صرفه انجام شد. مواد و روش‌ها: از چند بافر شیمیایی به تنهایی یا همراه با باکتری مگاسفرا السدنی به عنوان بافر بیولوژیکی استفاده شد. در این آزمایش از روش‌های هضم­ دو مرحله­ای، کشت اختصاصی قارچ­ها و باکتری­های بی­هوازی شکمبه استفاده شد. تعداد 12 تیمار شامل 1- جیره‌ی شاهد (فاقد افزودنی و حاوی 70 درصد کنسانتره + 30 درصد علوفه یا جیره‌ی پایه)، 2- جیره‌ی پایه+ 3 میلی‌لیتر باکتری مگاسفرا السدنی (cfu/ml 108 × 5/1)، 3 تا 12- یک درصد از 5 بافر بنتونیت­سدیم،  بیکربنات سدیم، اکسید منیزیم، زئولیت، سدیم سسکوئی کربنات به تنهایی یا همراه با باکتری مگاسفرا السدنی بودند.   یافته‌ها: در آزمایش هضم دو مرحله­ای، قابلیت هضم ماده‌ی خشک در تیمارهای دریافت‌کننده‌ی بافر و باکتری  بهبود یافت (05/0>P). قابلیت­هضم ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی توسط قارچ­های جداشده از شکمبه تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت و در تیمار حاوی بافر شیمیایی + باکتری بیشتر از شاهد بود (05/0>P). استفاده از بافر شیمیایی و بیولوژیکی تاثیری  بر قابلیت هضم مواد مغذی توسط باکتری‌های شکمبه  داشت و در تیمارهای حاوی بافر + باکتری بیشتر از شاهد بود (05/0>P). فراسنجه­های تخمیری محیط کشت باکتری و قارچ‌های شکمبه شامل pH و غلظت نیتروژن آمونیاکی  به‌طور معنی‌داری تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند و به ترتیب در همه‌ی تیمارها بیشتر و کم‌تر از تیمار شاهد بودند (05/0>P). نتیجه‌گیری: استفاده از بافر شیمیایی باعث بهبود شرایط هضم و تخمیر جیره‌های پر کنسانتره بره‌های پرواری شد و در بسیاری از موارد اثر باکتری مصرف کننده‌ی اسید با بافرهای شیمیایی قابل رقابت بود. از طرفی، استفاده‌ی توام باکتری و بافر نیز اثرات هم‌افزایی داشتند.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله قابلیت هضم، باکتری مگاسفرا السدنی، pH شکمبه، بنتونیت‌سدیم، بیکربنات‌سدیم، ساکارومایسس سرویسیه

عنوان انگلیسی The effects of using acid-consuming bacteria and different buffers with high concentration diets on in vitro digestion and fermentation activity of anaerobic bacteria and fungi of fattening lambs rumen
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The use of chemical buffers such as sodium bicarbonate, and bacterial additives like Megasphaera elsdenii result in improving the digestibility and fermentation in high concentration diets. Therefore, this research was conducted to compare the effect of acid-consuming bacteria and different chemical buffers for improvements in digestion and fermentation of high concentration diets. Materials and methods: Several chemical buffers were used alone or together with Megasphaera alsdeni bacteria as biological buffers. Two-step digestion methods and specific cultures of anaerobic rumen fungi and bacteria were used in this experiment. The number of 12 treatments includes 1- the control diet (without additives and containing 70% concentrate + 30% fodder or basic diet), 2- the basic diet + 3 ml of Megasphaera alsdeni bacteria (1.5 x 108 CFU/ml), 3 to 12- One percent of the 5 buffers were bentonite-sodium, sodium bicarbonate, magnesium oxide, zeolite, sodium sesquicarbonate alone or together with Megasphaera alsdeni bacteria. Results: In the two-step digestion test, the digestibility of dry matter was improved in the treatments receiving buffer and bacteria (P< 0.05). The digestibility of dry matter, neutral detergent fiber, and acid neutral detergent fiber by rumen fungi was affected by the experimental treatments and was higher in the treatment containing chemical buffer + bacteria than in the control (P< 0.05). The use of chemical and biological buffer had a significant effect on the digestibility of nutrients by rumen bacteria and it was more in the treatments containing buffer + bacteria than in the control (P< 0.05). The fermentation parameters of the culture medium of bacteria and fungi, including pH and ammonia nitrogen concentration, were significantly affected by the experimental treatments; pH and ammonia nitrogen concentration were higher and lower than the control treatment in all treatments, respectively (P< 0.05). Conclusion: Therefore, according to the results of the present experiment, the use of chemical buffer improved the conditions of digestion and fermentation of high-concentrate diets for fattening lambs, and in many cases, the effect of acid-consuming bacteria was competitive with chemical buffers. On the other hand, the combined use of bacteria and buffer also had synergistic effects.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Megasphaera elsdenii bacteria, Rumen pH, Sodium bentonite, Sodium bicarbonate, Saccharomyces cerevisiae

نویسندگان مقاله فرشته وفائی | Fereshteh Vafaee
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

مرتضی چاجی | Morteza Chaji
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-559-9&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات