این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۸، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
مقایسه عملکرد برههای بلوچی با آمیختههای حاصل از تلاقی میش بلوچی با قوچهای کردی و قرهگل
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: دستیابی به عملکرد و تولید اقتصادی با استفاده از مزیتهای بین نژادهای مختلف میتواند بسیار مفید و موثر باشد و عمدتاً از برنامههای آمیختهگری به این منظور استفاده میشود. مواد و روشها: به منظور بررسی اثر آمیختهگری بر عملکرد وزن برهها تا شیرگیری و دوره پروار و ترکیب لاشه از سه گروه ژنتیکی شامل برههای خالص بلوچی(BB)، آمیختههای قرهگل× بلوچی (GB) و کردی× بلوچی(KB) استفاده شد. میشها در گروههای 50 رأسی و هر گروه با 2 رأس قوچ آمیزش داده شدند. تعداد 27 رأس بره نر خالص و آمیخته در قالب سه تیمار با سه تکرار و سه رأس بره در هر تکرار استفاده شدند. دادهها با رویه GLM نرم افزار SAS تجزیه شدند. یافتهها: بالاترین راندمان باروری (76 درصد) مربوط به گروه ژنتیکی BB بهدست آمد. برههای حاصل از قوچهای قرهگل دارای بالاترین وزن تولد و برههای حاصل از قوچهای بلوچی دارای کمترین وزن تولد (به ترتیب 80/4 و 95/3 کیلوگرم) بودند. برههای حاصل از قوچهای قرهگل نسبت به سایر برهها افزایش وزن روزانه بالاتری ( 260 گرم در روز) قبل از شیرگیری داشتند (05/0>P). بیشترین و کمترین میزان مصرف ماده خشک به ترتیب مربوط به گروهGB با مقدار (1250 گرم در روز) و گروه BB با مقدار (950 گرم در روز) بودند. بیشترین افزایش وزن روزانه پروار در گروه GB و کمترین در گروه BB به ترتیب 2/169 و 8/93 گرم در روز به دست آمد (05/0>P). برههای پرواری گروه KB بیشترین وزن لاشه گرم، سرد و راندمان لاشه (بهترتیب 93/28، 15/28 کیلوگرم و 61 درصد) را داشتند. تاثیر آمیختهگری بر ضخامت چربی، وزن دنبه و ران معنیدار بود و برههای KB کمترین ضخامت چربی (2/7 میلیمتر) را داشتند. نتیجهگیری: با توجه به عملکرد تولیدمثلی مناسب در استفاده از قوچ قرهگل به عنوان پایه پدری آمیختهگری و عملکرد بهینه در سرعت رشد، مصرف خوراک، ضریب تبدیل در دوره قبل از شیرگیری و پس از شیرگیری و همچنین خصوصیات لاشه شامل وزن لاشه گرم و سرد و دنبه کمتر نسبت به سایر آمیختههای استفاده شده در این تحقیق، احتمالا استفاده از قوچهای قرهگل جهت تولید برههای تجاری آمیخته مناسبتر میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آمیختهگری، ترکیبات لاشه، رشد، قرهگل، گوسفند بلوچی
عنوان انگلیسی
Evaluation of performance of Baluchi pure breed and cross breed lambs with Baluchi ewes with Kurdi and karakul rams
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Achieving economic performance and production by taking advantage of different races can be very useful and effective, and mainly interbreeding programs are used for this purpose. Materials and methods: In order to investigate the effect of cross breeding on the performance of lambs up to weaning and fattening period and carcass composition, three genetic groups including pure Baluchi (BB) lambs, karakul × Baluchi (GB) and Kurdish × Baluchi (KB) crosses were used. The ewes were mated in groups of 50 and each group with 2 rams. The number of 27 purebred and crossbred male lambs were used in the form of three treatments with three replications and three lambs per replication. Data were analyzed using SAS software GLM procedure. Results: The results showed that lambs from karakul rams had the highest birth weight and lambs from Baluchi rams had the lowest birth weight (4.80 and 3.95 kg, respectively). Lambs from karakul rams had higher daily gain (260 g / day) before weaning than other lambs (P < 0.05). The highest and lowest dry matter intake were in the GB group (1250 g / day) and the BB group (950 g / day), respectively. The highest daily gain in GB group and the lowest in BB group were 169.2 and 93.8 g / day, respectively (P < 0.05). KB fattening lambs had the highest hot and cold carcass weight and carcass efficiency (28.93, 28.15 kg and 61%, respectively). The effect of cross breeding on fat thickness, tail and rump weight was significant and KB lambs had the lowest fat thickness (7.2 mm). Conclusion: Due to the suitable reproductive performance in using Karakul ram as a paternal breeding base and optimal performance in growth rate, feed consumption, conversion ratio in the period before weaning and after weaning, as well as carcass characteristics including hot and cold carcass weight and Less tail than the other crossbreeds used in this study, it is probably more appropriate to use terminal rams to produce crossbreeds lambs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Baluchi sheep, Crossbreeding, Carcass compositions, Growth, Karakul
نویسندگان مقاله
داودعلی ساقی | Davoud Ali Saghi
Agricultural Research Education And Extention Organization
تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
علی رضا ودیعی نوقابی | Ali Reza Vadiee Noghabei
Agricultural Research Education And Extention Organization
تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
راضیه ساقی | Razieh Saghi
Agricultural Research Education And Extention Organization
تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-286-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
ژنتیک و اصلاح نژاد دام
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات