این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۸، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر جایگزینی کنجاله سویا با ضایعات کشتارگاهی طیور مخلوط شده با سبوس برنج و اوره با بر عملکرد،فراسنجههای شکمبهای و خون برههای پرواری
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: کیفیت پروتئین برای برههای پرواری مهم است. عدم تعادل پروتئین ممکن است باعث کاهش سرعت رشد، افزایش هزینه های تغذیه و انتشار گازها به ویژه متان شود. در نشخوارکنندگان کم تولید، نیاز پروتئین را می توان عمدتاً با پروتئین میکروبی که از منابع نیتروژن و فیبر بالا تولید می شود، تامین کرد. از سوی دیگر، در نشخوارکنندگان پرتولید، مانند برههای پرواری، نیازهای پروتئینی بالای آنها برای حداکثر سرعت رشد به طور کامل توسط پروتئین میکروبی تولید شده در شکمبه برآورده نمی شود. با توجه به این موضوع، تامین منابع پروتئینی برای عبور از تجزیه شکمبه ضروری است. بهطور سنتی، منابع پروتئین رژیم غذایی با منشا حیوانی یا گیاهی دیده می شود. یک مطالعه نشان داد که ضایعات کشتارگاهی دارای 57٪ RUP است. در این مطالعه اثر جایگزینی ضایعات کشتارگاهی طیور غنی شده با سبوس برنج و اوره با کنجاله سویا بر عملکرد، فراسنجههای شکمبهای و خونی برههای پرواری مورد مطالعه قرار گرفت. مواد و روشها: در این آزمایش، از برههای نر نژاد کردی (16 راس با میانگین وزنی 7/2±32 کیلوگرم و سن 4 تا6 ماهگی) استفاده شد. در ابتدای آزمایش و قبل از انتقال برهها، دامها علیه بیماریها واکسینه شدند. بهمنظور برطرف کردن آلودگیهای انگلی به برههای مذکور داروهای ضد انگل داخلی خورانده شد. در ابتدا خوراک مخلوط شامل ضایعات 50 درصد کشتارگاهی طیور ،5/47 درصد سبوس برنج و 5/2 درصد اوره ساخته شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار شامل 1- جیره شاهد، 2- حاوی 33درصد خوراک مخلوط، 3- 66 درصد خوراک مخلوط و4- 100درصد خوراک مخلوط جایگزین کنجاله سویا شد. بره ها به مدت 14 روز قبل از شروع آزمایش با رژیم غذایی کنسانتره سازگار شدند. بره ها بهمدت 84 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصل ازآزمایش با رویه GLM برنامه آماری SAS نسخه 9.00 (2002) مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت. یافتهها:میزان مصرف مادهخشک، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. تیمارهای دارای سطوح بالای خوراک مخلوط بالاترین میزا ن گلوکز را به خود اختصاص دادند (P< 0.05). مقدار نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه با افزایش سطوح خوراک مخلوط کاهش یافت(P< 0.05). در مقادیر اسیدهای چرب بوتیرات، ایزووالرات، والرات، اسیدپروپیونیک، اسید استیک و ایزوبوتیریک اختلاف معنیداری بین تیمارها مشاهده شد. تیمار شاهد بیشترین مقدار قابلیتهضم و پروتئین خام را به خود اختصاص دادند(P< 0.05). تیمار 100 درصد جایگزینی خوراک مخلوط با کنجاله سویا بیشترین مقدار قابلیت هضم الیاف نامحلول در شویندهخنثی را به خود اختصاص داد. نتیجهگیری: بطور کلی، نتیجه این مطالعه مشخص کرد که جایگزینی سویا با خوراک مخلوط به میزان 100 درصد در جیره بدون هیچ اثر منفی بر عملکرد امکان پذیر می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خوراک مخلوط ، فراسنجه های شکمبهای، فراسنجههای خونی، عملکرد، برهپرواری
عنوان انگلیسی
Influence of replacing poultry slaughterhouse waste mixed with rice bran and urea (blend feed) with soybean meal on performance, blood and rumen parameters in fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Protein quality is important for feedlot lambs; protein imbalance may reduce growth rate, increase feeding costs, and emission of gases, particularly methane. In low-producing ruminants, protein requirements can be satisfied mainly with microbial protein, which is produced from nitrogen sources and high fiber. On the otherhand, in high-producing ruminants, like feedlot lambs, their high protein requirements for maximum growth rate are not completely satisfied by the microbial protein produced in the rumen. Considering this, it is necessary to provide protein sources that escape rumen degradation. Traditionally, sources of dietary protein are seen as either being of animal or vegetable origin. A study demonstrated that broiler-meat meal has 57.45% RUP. In this study, the effect of replacing blend feed with soybean meal has been investigated on performance, rumen and blood metabolites in male lambs. Materials and methods: Sixteen male lambs (32 ± 2.7 kg) of the Kordy lambs breed about 6 months old. Upon arrival, lambs were vaccinated against diseases and treated for parasites. In this case, first of all, the mixed feed has been made with 50 percent poultry slaughterhouse waste, 47.5 percent rice bran and 2.5 percent urea. Lambs were adapted to the concentrate diet for 14 d before the initiation of the trial. Afterwords, sixteen male lambs in a 84-days were selected according to the body weight and randomly assigned within weight groupings, 16 lambs per treatment and 4 treatments. Treatment included: control (without blend feed, 33, 66 and 100 percent blend feed /lamb/day. Analyses of variance using a randomizedcomplete design applying the PROC GLMprocedure of the statistical Analysis Systems Institute (SAS System, 2002) were used. Results: Dry matter intake, daily weight gain and feed conversion ratio were no significant defference between treatment. The lambs were fed high blend feed had higher serum blood glucose (P< 0.05). The level of rumen urea dropped with increasing blend feed in the diet. Total volatile fatty acids (butyrate, isovalerate, valerate, propionic acid, acetic acid and isobutyric were significant difference between treatment. Within treatments, protein digestibility was highest for control treatment and the lowest for 66 and 100 percent blend feed (P< 0.05). Treatment 100 percent blend feed had the highest digestibility for NDF. Conclusion:This study revealed that replacing 100 percent soybean with blend feed had no negative consequences on performance and negative consequences on performance and, the presence of urea improved NDF's digestibility
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Blend feed, blood metabolites, fatting lamb, performance, rumen parameters
نویسندگان مقاله
جعفر شیرازی | Jafar Shirazi
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoureces
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
تقی قورچی | Taghi Ghoorchi
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoureces
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
عبدالحکیم توغدری | Abdolhakim Toghdory
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoureces
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سید محمد مهدی سیدالموسوی | Seyed Mohammad Mahdi Seyed Almousavi
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoureces
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-69-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات