این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۸، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر مقادیر مختلف یک مکمل ترکیبی شامل پروبیوتیک، پریبیوتیک و آنزیم بر عملکرد تولیدی، متابولیتهای خونی، پروفایل هورمونی و وضعیت آنتیاکسیدانی در مرغهای تخمگذار
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه حاضر بررسی اثرات مکمل ترکیبی شامل پروبیوتیک، پریبیوتیک و آنزیم در سه سطح (0، 250 و 500 میلیگرم در هر کیلوگرم خوراک) بر عملکرد تولیدی، متابولیتهای خونی، پروفایل هورمونی و وضعیت انتیاکسیدانی در مرغ تخمگذار بود. مواد و روشها: آزمایش با استفاده از 120 قطعه مرغ تخمگذار (سن 52 هفتگی) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار، 8 تکرار و 5 قطعه مرغ در هر تکرار به مدت 8 هفته انجام شد. یافتهها: یافتههای تحقیق نشان داد که تیمار دریافت کننده سطح 500 میلیگرم در کیلوگرم مکمل ترکیبی درصد تولید بیشتر، وزن توده تخممرغ بالاتر و ضریب تبدیل غذایی پایینتر در مقایسه با تیمار فاقد مکمل (تیمار شاهد) داشتند. درصد تخممرغهای غیرنرمال در همه تیمارهای دریافت کننده مکمل ترکیبی در مقایسه با تیمار شاهد کمتر بود (05/0P<). افزودن مکمل ترکیبی به جیره غذایی به طور خطی موجب افزایش مقادیر کلسترول، آلبومین، هورمون ترییدوتیرونین، ظرفیت کل آنتیاکسیدانی و فعالیت سوپر اکسید دیسموتاز خون گردید (05/0P<). نتیجهگیری: به عنوان نتیجهگیری کلی، استفاده از مکمل ترکیبی در جیره غذایی مرغهای تخمگذار، به ویژه در سطح 500 میلیگرم بر کیلوگرم، در مرحله دوم چرخه تخمگذاری تأثیر مثبتی بر عملکرد تولید و وضعیت سلامت دارد که ممکن است به افزایش وضعیت آنتیاکسیدانی و کاهش سطح استرس مرتبط باشد. واژههای کلیدی: مرغ تخمگذار، مکمل ترکیبی، عملکرد، پاسخ فیزیولوژیکی، وضعیت سلامتی
کلیدواژههای فارسی مقاله
مرغ تخمگذار، مکمل ترکیبی، عملکرد، پاسخ فیزیولوژیکی، وضعیت سلامتی
عنوان انگلیسی
Effect of different amounts of a blended supplement including probiotics, prebiotics and enzymes on productive performance, blood metabolites, hormonal profile and antioxidant status of laying hens
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: The purpose of this study was to investigate the effects of a blended supplement consisting of probiotics, prebiotics, and enzymes at three different levels (0, 250, and 500 mg/kg of feed) on productive performance, blood metabolites, hormone profile, and antioxidant status of laying hens. Materials and methods: For a 8-week trial, 120 laying hens (52 weeks of age) were used in a completely randomized design with three treatments, eight replications, and five hens per replication. Results: The results showed that the treatment receiving 500 mg/kg of blended supplement had greater egg production, greater egg mass, and a lower feed conversion ratio compared to the non-supplemented treatment (control treatment). The percentage of abnormal eggs was lower in all of the treatments that received the blended supplement compared to the control treatment. A linear increase was observed in the blood levels of cholesterol, albumin, triiodothyronine, total antioxidant capacity, and superoxide dismutase activity after the supplement was included in the diet. Conclusion: In cocnclusion, including the blended supplement in the diet of laying hens, particularly at the level of 500 mg/kg, during the second phase of the laying cycle has a positive effect on both production performance and health status, which may be attributed to an increase in antioxidant status and a decrease in stress levels.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Laying hens, Blended supplement, performance, Physiological response, health status
نویسندگان مقاله
مهدی خدایی مطلق | Mahdi Khodaei
Arak Uni
دانشگاه اراک
حسینعلی قاسمی | Hosein Ali Ghasemi
Arak Uni
دانشگاه اراک
ابوالفضل صالحی زاده | Abolfazl Salehizadeh
Arak Uni
دانشگاه اراک
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-339-10&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات