این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۸، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر مقادیر مختلف یک مکمل ترکیبی شامل پروبیوتیک، پری‌بیوتیک و آنزیم بر عملکرد تولیدی، متابولیت‌های خونی، پروفایل هورمونی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی در‌ مرغ‌های تخمگذار
چکیده فارسی مقاله هدف از این مطالعه حاضر بررسی اثرات مکمل ترکیبی شامل پروبیوتیک، پری­بیوتیک و آنزیم  در سه سطح (0، 250 و 500 میلی­گرم در هر کیلوگرم خوراک) بر عملکرد تولیدی، متابولیت­های خونی، پروفایل هورمونی و وضعیت انتی­اکسیدانی در مرغ تخمگذار بود. مواد و روش‌ها: آزمایش با استفاده از 120 قطعه مرغ تخم­گذار (سن 52 هفتگی) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار، 8 تکرار و 5 قطعه مرغ در هر تکرار به مدت 8 هفته انجام شد. یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان داد که تیمار دریافت کننده سطح 500 میلی­گرم در کیلوگرم مکمل ترکیبی درصد تولید بیشتر، وزن توده تخم­مرغ بالاتر و ضریب تبدیل غذایی پایین­تر در مقایسه با تیمار فاقد مکمل (تیمار شاهد) داشتند. درصد تخم­مرغ­های غیرنرمال در همه تیمارهای دریافت کننده مکمل ترکیبی در مقایسه با تیمار شاهد کمتر بود (05/0P<). افزودن مکمل ترکیبی به جیره غذایی به طور خطی موجب افزایش مقادیر کلسترول، آلبومین، هورمون تری­یدوتیرونین، ظرفیت کل آنتی­اکسیدانی و فعالیت سوپر اکسید دیسموتاز خون گردید (05/0P<).  نتیجه‌گیری: به عنوان نتیجه­گیری کلی، استفاده از مکمل ترکیبی در جیره غذایی مرغ­های تخمگذار، به ویژه در سطح 500 میلی­گرم بر کیلوگرم، در مرحله دوم چرخه تخم­گذاری تأثیر مثبتی بر عملکرد تولید و وضعیت سلامت دارد که ممکن است به افزایش وضعیت آنتی­اکسیدانی و کاهش سطح استرس مرتبط باشد. واژه‌های کلیدی: مرغ تخم­گذار، مکمل ترکیبی، عملکرد، پاسخ فیزیولوژیکی، وضعیت سلامتی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مرغ تخم­گذار، مکمل ترکیبی، عملکرد، پاسخ فیزیولوژیکی، وضعیت سلامتی

عنوان انگلیسی Effect of different amounts of a blended supplement including probiotics, prebiotics and enzymes on productive performance, blood metabolites, hormonal profile and antioxidant status of laying hens
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The purpose of this study was to investigate the effects of a blended supplement consisting of probiotics, prebiotics, and enzymes at three different levels (0, 250, and 500 mg/kg of feed) on productive performance, blood metabolites, hormone profile, and antioxidant status of laying hens. Materials and methods: For a 8-week trial, 120 laying hens (52 weeks of age) were used in a completely randomized design with three treatments, eight replications, and five hens per replication. Results: The results showed that the treatment receiving 500 mg/kg of blended supplement had greater egg production, greater egg mass, and a lower feed conversion ratio compared to the non-supplemented treatment (control treatment). The percentage of abnormal eggs was lower in all of the treatments that received the blended supplement compared to the control treatment. A linear increase was observed in the blood levels of cholesterol, albumin, triiodothyronine, total antioxidant capacity, and superoxide dismutase activity after the supplement was included in the diet. Conclusion: In cocnclusion, including the blended supplement in the diet of laying hens, particularly at the level of 500 mg/kg, during the second phase of the laying cycle has a positive effect on both production performance and health status, which may be attributed to an increase in antioxidant status and a decrease in stress levels.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Laying hens, Blended supplement, performance, Physiological response, health status

نویسندگان مقاله مهدی خدایی مطلق | Mahdi Khodaei
Arak Uni
دانشگاه اراک

حسینعلی قاسمی | Hosein Ali Ghasemi
Arak Uni
دانشگاه اراک

ابوالفضل صالحی زاده | Abolfazl Salehizadeh
Arak Uni
دانشگاه اراک


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-339-10&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات