این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۳۲، شماره ۲۱۵، صفحات ۳۵-۴۸

عنوان فارسی بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره‌ها و فراکسیون‌های مختلف گیاه Marrubium parviflorum
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: گیاهان جنس Marrubium از دیرباز به عنوان داروی سنتی در درمان بیماری‎ها استفاده می‎شدند. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ضد میکروبی عصاره‎ها و فراکسیون‎های گیاه Marrubium parviflorum می‎باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، عصاره‎گیری از اندام هوایی گیاه با روش سوکسله انجام گرفت. اثر ضدمیکروبی عصاره‎ها بر روی شش سویه باکتری گرم مثبت، چهارسویه باکتری گرم منفی و یک سویه قارچ مورد ارزیابی قرار گرفت. هم‎چنین عصاره‎های موثر با انواع روش‎های کروماتوگرافی فراکسیونه شدند و اثرات ضدمیکروبی آن ها نیز بررسی شد. یافته‌ها: عصاره کلروفرمی گیاه M.parviflorum علیه باکتری‌های Micrococcus luteus، Staphylococcus epidermidis و  Bacillus cereus به ترتیب با قطر هاله عدم رشد (DIZ) 16/6، 14/6 و 11/6 میلی‎متر و همگی با حداقل غلظت باکتریسیدال (MBC)100 میلی‎گرم بر میلی‎لیتر موثر بود.  عصاره متانولی نیز علیه باکتری Proteus mirabilis و Psudomonas aeruginosa اثرات ضد میکروبی قابل توجهی نشان دادند. دربین فراکسیون‎های حاصل، فراکسیون 10، 20، 40 و 60 درصد عصاره کلروفرمی و فراکسیون‎های 20، 40 درصد عصاره متانولی بیش ترین اثر ضدمیکروبی را ایجاد کردند. مقادیر MBC و DIZ در فراکسیون‎هاای به‎دست آمده نشان‎دهنده تغلیظ ترکیبات ضدمیکروبی در برخی از فراکسیون ها و حساسیت بیش‎تر باکتری‎های گرم مثبت نسبت به باکتری‎های گرم منفی می‎باشد. استنتاج: از بین تمامی عصاره‎های مطالعه شده، عصاره کلروفرمی و متانولی گیاه M.parviflorum قوی‎ترین اثر ضد میکروبی را از خود نشان دادند و حساس‌ترین میکروارگانیسم Micrococcus luteus بود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Marrubium parviflorum، عصاره، فراکسیون، اثرضدمیکروبی، حداقل غلظت باکتریسیدال

عنوان انگلیسی Antimicrobial Activity of Different Extracts and Fractions of Marrubium parviflorum
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Marrubium plants have long been used as a traditional medicine in treatment of diseases. The aim of this study was to evaluate the antimicrobial effects of Marrubium parviflorum extracts and fractions. Materials and methods: In this experimental study, solvent extraction from aerial parts of the plant was done by Soxhlet method. The antimicrobial effect of the extracts was evaluated on six strains of gram-positive bacteria, four strains of gram-negative bacteria, and one strain of fungus. Also, effective extracts were fractionated by various chromatographic methods and their antimicrobial effects were investigated. Results: Chloroform extract of M. parviflorum was found to be effective against Micrococcus luteus, Staphylococcus epidermidis, and Bacillus cereus with a growth inhibition zone diameter (DIZ) of 16.6, 14.6, and 11.6 mm, respectively, and MBC 100 mg/ml. Methanolic extract also showed considerable antimicrobial effects against Proteus mirabilis and Psudomonas aeruginosa. Among the fractions obtained, 10%, 20%, 40%, and 60% fractions of the chloroform extract and 20% and 40% fractions of the methanolic extract showed the highest antimicrobial effect. The superior values ​​of MBC and DIZ in fractions indicate the condensation of certain antimicrobial compounds in some fractions and higher sensitivity of gram-positive bacteria compared with gram-negative bacteria. Conclusion: Among the extracts studied, the chloroform and the methanolic extracts of M. parviflorum exhibited the strongest antimicrobial effect and Micrococcus luteus was the most sensitive microorganism.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Marrubium parviflorum, extract, fraction, antimicrobial effect, minimum bactericidal concentration

نویسندگان مقاله ساناز حامدیزدان | Sanaz Hamedeyazdan
Associate Professor, Department of Pharmaceutical and Food Control, Faculty of Pharmacy, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
دانشیار، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

سمیه حلاج نژادی | Somayeh Hallaj-Nezhadi
Doctor of Pharmacy, Student Research Committee, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
دکترای عمومی داروسازی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

فروغ محمدی | Forough Mohammadi
Doctor of Pharmacy, Student Research Committee, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
دکترای عمومی داروسازی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

شادی نجارصادقی | Shadi Najjar-Sadeghi
Associate Professor, Biotechnology Research Center, Faculty of Pharmacy, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی (زیست فناوری) و دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-15659-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده داروسازی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات