این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
آبزیان زینتی، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۳۳-۴۱

عنوان فارسی مقاله علمی- مروری:‌ معرفی دانه کتان (Linum usitatissimum L.) و مروری بر نقش آن در تغذیه آبزیان
چکیده فارسی مقاله یکی از چالش‌‌های پیش‌‌روی رشد روزافزون صنعت آبزی‌‌پروری در دهه گذشته، توجه به تولید جیره‌‌های غذایی اقتصادی می‌‌باشد. پودر ماهی به عنوان یک منبع تامین‌کننده پروتئین مورد نیاز گونه‌‌های آبزی با مشکلاتی همچون افزایش قیمت، نوسان کیفیت و وجود آلاینده‌‌های مختلف شیمیایی و میکروبی روبروست. لذا، توجه به استفاده از منابع پروتئینی جایگزین پودر ماهی از جمله منابع پروتئین گیاهی مورد توجه می‌‌باشد. دانه کتان به عنوان یک منبع تامین‌کننده پروتئین خام، چربی خام و اسیدهای چرب، پیش‌ساز و ضروری است. روغن به‌ویژه کنجاله دانه کتان ارزش غذایی مطلوبی با هدف استفاده در جیره غذایی آبزیان دارد. وجود برخی ترکیبات ضد تغذیه‌‌ای همچون لینامارین از گروه گلیکوزید‌‌های سیانوژن در بذر کتان استفاده از این ترکیب غذایی ارزشمند را در جیره غذایی آبزیان با مشکل روبرو کرده است. استفاده از روش‌‌های فرآوری مناسب همچون اکسپند و اکسترود باعث کاهش این ترکیبات می‌‌شود.      
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آبزی‌‌پروری، کنجاله کتان، جیره غذایی، فرآوری، تولید پایدار

عنوان انگلیسی Introduction of flaxseed (Linum usitatissimum L.) and an overview on its role in aquatics nutrition
چکیده انگلیسی مقاله One of the challenges facing the increasing growth of the aquaculture industry in the last decade is paying attention to the production of economical aquafeeds. Fishmeal as a source of protein required by aquatic species faces problems such as price increment, quality fluctuation and the presence of various chemical and microbial contaminants. Therefore, attention to the use of alternative protein sources of fishmeal, including plant protein sources, is considered. Flaxseed is an essential source of crude protein, crude fat and precursor fatty acids. Oil, especially the meal of flaxseed, has a good nutritional value for use in aquatic diets. The presence of some anti-nutritional compounds such as linamarin from the group of cyanogen glycosides in flaxseed has made difficult on the use of this valuable nutrient in the diet of aquatic animals. The use of appropriate processing methods such as expansion and extrusion reduce these compounds.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aquaculture, Flax meal, Diet, Processing, Sustainable production

نویسندگان مقاله محمدمهدی شاه‌‌محمدپورعسکری |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

امید صفری |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-233-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات