این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ابن سینا، جلد ۲۴، شماره ۴، صفحات ۲۰-۳۰

عنوان فارسی بررسی شیوع سوش‌‌های استافیلوکوکوس‌‌اورئوس جداسازی شده از نمونه‌‌های غذای گاواژ بیماران و تعیین الگوی مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی آنها در یک بیمارستان‌‌ نظامی در تهران
چکیده فارسی مقاله زمینه و اهداف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از شایع‌‌ترین پاتوژن‌‌های قابل انتقال از موادغذایی به انسان است که به مراتب از غذاهای بیمارستانی بیشتر جداسازی شده است و در بروز مسمومیت‌‌های غذایی نقش بسیار مهمی دارد. این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع سوش‌‌های استافیلوکوکوس‌‌اورئوس جداسازی شده از نمونه‌‌های گاواژ بیماران و تعیین الگوی مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی آنها در یکی از بیمارستان‌‌های نظامی شهر تهران انجام شد. روش بررسی: تعداد 122 نمونه‌‌ گاواژ مورد استفاده در این مطالعه، در اتاق مخصوص تهیه این نوع غذا و تحت نظارت کارشناسان تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان در فاصله زمانی سه ساعت یکبار، فرموله و جمع‌آوری شد. نمونه‌‌های گاواژ به آزمایشگاه پاتوبیولوژی بیمارستان منتقل شد و با استفاده از روش‌‌های کشت‌‌میکروبی و آزمون‌‌های بیوشیمیایی، جهت تعیین میزان شیوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مورد ارزیابی قرار گرفتند. در ادامه جهت تعیین الگوی مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی جدایه‌‌ها از روش (دیسک دیفیوژن) دیسک‌‌گذاری در محیط مولر هینتون آگار استفاده شد. یافته‌ها: از بین 122 نمونه مورد مطالعه تعداد 20 نمونه (39/16%) به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند. جدایه‌‌های موردمطالعه به ترتیب نسبت به آنتی‌‌بیوتیک‌‌های باسیتراسین (100%)، کوآموکسی‌‌کلاو (60%)، سفوکسیتین (45%)، آمپی‌سیلین (35%)، اریترومایسین (20%)، آمیکاسین (20%) و تتراسیکلین (15%) مقاوم بودند. نتیجه‌گیری:  آلودگی گاواژ تولید شده در این مرکز درمانی را به سوش‌‌های استافیلوکوکوس‌‌اورئوس و همچنین وجود مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی درجدایه‌‌ها را تأیید می‌‌نماید که می‌‌توانند به عنوان تهدیدی برای سلامت بیماران بستری در بخش مراقبت‌‌های ویژه بیمارستان مورد مطالعه، تلقی گردد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تغذیه با لوله، استافیلوکوکوس‌‌اورئوس، مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی، مسمومیت غذایی

عنوان انگلیسی Investigation the prevalence of Staphylococcus aureus strain isolated from the foods of patients’ gavage samples and determination of their antibiotic resistance patterns in a military hospital in Tehran
چکیده انگلیسی مقاله Background and aims: Staphylococcus aureus is one of the most common foodborne pathogens, which is far more isolated from hospital foods and plays a key role in food poisoning. This study was conducted to investigate the prevalence of Staphylococcus aureus strain isolated from the foods of patients' gavage samples and to determine their antibiotic resistance patterns in a military hospital in Tehran. Methods: Totally, 122 samples of gavage used in this study were formulated and collected in the special room under the supervision of nutrition and diet experts every three hours. To determine the prevalence of Staphylococcus aureus, the gavage samples were evaluated in the pathobiology laboratory of the hospital using microbial culture and biochemical tests. Then, the method of disk placement in Müller-Hinton agar medium was used to evaluate antibiotic resistance pattern of the isolated microorganisms. Results: Among the 122 samples, 20 (16.39%.) were infected by Staphylococcus aureus. The isolated microorganisms were resistant to bacitracin (100%), coamoxiclav (60%), cefoxitin (45%), ampicillin (35%), erythromycin (20%), amikacin (20%), and tetracycline (15%), respectively. Conclusion:The results of this study represent the contamination of the gavage samples in this medical center with Staphylococcus aureus strains as well as the presence of antibiotic resistance in the isolated microorganisms, which can be considered as a threat to the health of patients admitted to the special care department.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Tube Feeding, Staphylococcus aureus, Antibiotic Resistance, Food Poisoning

نویسندگان مقاله امید قبادی | Omid Ghobadi
Islamic Azad University Science and Research Branch, Tehran, Iran
واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

انوشه شریفان | Anoosheh Sharifan
Islamic Azad University Science and Research Branch, Tehran, Iran
واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

ویدا پسرکلو | Vida Pesarakloo
Islamic Azad University Science and Research Branch, Tehran, Iran
واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

عطاء الله رفیعی تبریزی | Ata-ollah Rafei Tabrizi
University of Tehran, Tehran, Iran
دانشگاه تهران، تهران، ایران

یلدا علیزاده | Yalda Alizadeh
University of Guilan, Rasht, Iran
دانشگاه گیلان، رشت، ایران

وحید امجد | Vahid Amjad
University of Tehran, Tehran, Iran
دانشگاه تهران، تهران، ایران

افشین آخوندزاده بستی | Afshin Akhondzadeh Basti
Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://ebnesina.ajaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1862-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات