این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۵، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی تأثیر دو روش کشت ارگانیک و متعارف بر فعالیت‌های فیتوشیمیایی و ضد سرطانی زعفران (Crocus sativus)
چکیده فارسی مقاله زعفران (Crocus Sativus L.) یک گیاه دارویی با ارزش غذایی، دارویی و خواص ضد سرطانی بالا است که اثرات سیتوتوکسیک زیادی بر سلول های سرطانی دارد. در این پژوهش، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کاملاً تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند به منظور بررسی اثرات ضد سرطانی عصاره‌های پرچم و گلبرگ زعفران بر سلول‌های سرطان سینه انسان (MCF-7) انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل: سن مزرعه (مزرعه یک ساله، دو ساله و سه ساله) و همچنین کاشت ارگانیک و رایج با سطوح مختلف کودی (کم، متوسط و زیاد) بودند. همچنین صفات مورد مطالعه به ترتیب شامل محتوی فنل کل، فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی ( DPPH)، قدرت آنتی اکسیدانی (FRAP) و سنجش تکثیر یا مرگ سلولی(MTT) و در نهایت IC50 بودند. نتایج نشان داد که بین خواص فیتوشیمیایی، آنتی­اکسیدانی و ضد سرطانی عصاره­های به­دست آمده از شرایط ارگانیک و رایج تفاوت معنی­داری وجود دارد که بیشترین آن از کشت ارگانیک به دست آمد. همچنین محتوی آنتی­اکسیدان­ها و ترکیبات درمانی عصاره­ها با افزایش سطوح کود دامی افزایش یافت. نتایج آزمایش MTT نشان داد که عصاره­های گلبرگ و پرچم زعفران دارای اثر ضد تکثیری بر سلول‌های سرطانی هستند اما خواص ضد سرطانی عصاره پرچم بیشتر از گلبرگ بود. بنابراین، استفاده از عصاره پرچم به­عنوان یک منبع موثر و ارزان برای صنعت داروسازی، می­تواند ابعاد جدیدی را برای جلوگیری از چالش­های درمانی سرطان سینه، بوجود بیاورد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of the Effects of Organic and Conventional Cultivation Practices on Phytochemical and Anti-Cancer Activities of Saffron (Crocus sativus)
چکیده انگلیسی مقاله Saffron (Crocus Sativus L.) is a medicinal plant with high nutritional, medicinal value, and anticancer properties that have great cytotoxic effects on cancer cells. To evaluate the anticancer effects of stamen and tepal extracts of saffron on human breast cancer cells (MCF-7), a factorial experiment based on a completely randomized block design with three replications was conducted at the Agricultural Research Field of the University of Birjand, Iran. The treatments included field age (one-, two-, and three-year-old farm), as well as organic and conventional cultivation with different levels of manure and chemical fertilizer (low, medium, and high levels of chemical fertilizer and manure), respectively. The studied traits including Total Phenolic Content (TPC), antioxidant activity, and cytotoxicity were evaluated by using, respectively, 2,2-Diphenyl-1-Picrylhydrazyl (DPPH), Ferric Reducing Antioxidant Power (FRAP), and A 3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5- diphenylte- tetrazolium bromide (MTT) tests. The results showed a significant difference among the phytochemical, antioxidant, and anti-cancer properties of the extracts obtained from organic and conventional conditions, the highest of which was obtained from organic cultivation. In addition, the content of antioxidants and therapeutic compounds in the extracts increased by increasing the level of manure. The result of the MTT test showed that both tepal and stamen extracts of saffron had an anti-proliferative effect on cancer cells, with stronger anti-cancer properties for stamen extract. Therefore, the use of stamen extract as an effective and inexpensive source for the pharmaceutical industry would open up new dimensions to prevent the therapeutic challenges of breast cancer.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Breast cancer, Cytotoxicity, DPPH, FRAP, MTT Test, Pharmaceutical industry.

نویسندگان مقاله | M. Askary
Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, University of Birjand. South Khorasan Province, Birjand, Islamic Republic of Iran.


| M. A. Behdani
Saffron Research Group, Faculty of Agriculture, University of Birjand. South Khorasan Province, Birjand, Islamic Republic of Iran.


| H. Mollaei
Department of Biology, Faculty of Science. University of Birjand. South Khorasan Province, Birjand, Islamic Republic of Iran.


| H. R. Fallahi
Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, University of Birjand. South Khorasan Province, Birjand, Islamic Republic of Iran.



نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-52810-2&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات