این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۲۸، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
نقش برخی مکملهای مواد مغذی در درمان بیماری مولتیپل اسکلروز (اسکلروز چند گانه): مقاله مروری
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: مولتیپل اسکلروز (MS)[1] یک بیماری خودایمنی با علت ناشناخته و پاتوژنز پیچیده است که با التهاب مزمن، دمیلینه شدن و از دست دادن نورونها مشخص می شود. بروز و شیوع MS در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه رو به افزایش است. . این بیماری معمولاً به صورت اختلال حرکتی، اختلالات بینایی یا مشکلات حسی ظاهر می شود. اتیولوژی MS به طور دقیق شناخته شده نیست؛ با وجو این عوامل محیطی از جمله تغذیه، عدم تحرک بدنی، سیگار کشیدن و غلظت کم ویتامین D در این مورد نقش دارند. مطالعات نشان می دهند که بیماران مبتلا بهMS به علت کم تحرکی، بی اشتهایی، افسردگی و عوارض داروهای مصرفی در معرض خطر سوءتغذیه و کاهش دریافت ریزمغذی ها قرار دارند.. بسیاری از مطالعات اثرات مواد مغذی و الگوهای غذایی را در بیماران مبتلا به MS بررسی کرده اند، با این حال، نقش رژیم غذایی و مواد مغذی در پیشرفت بیماری به خوبی شناخته نشده است. با توجه به اهمیت احتمالی نقش تغذیه در پیشگیری و درمان بیماری MS ، این مطالعه با هدف مرور نقش مکملهای مواد مغذی در درمان بیماری مولتیپل اسکلروز انجام شد. یافته ها: نتایج این مطالعه مروری نشان داد که برخی مواد مغذی مانند ویتامین D، ویتامین A، بیوتین، و همچنین کوآنزیم(Q10) ،اسید های چرب امگا3 وامگا6 و پروبیوتیکها ممکن است منجربه بهبود ناتوانی، کاهش پیشرفت بیماری، کاهش عود بیماری، بهبود خستگی و افسردگی در بیماران مبتلا به MS شود. نتیجه گیری: با توجه به اینکه برخی از مواد مغذی میتوانند منجر به بهبود پاسخ التهابی و استرس اکسیداتیو در بیماران MS شوند، یک مداخله تغذیهای مناسب و یا رعایت یک رژیم غذایی سالم ممکن است شدت و علائم بیماری MS را بهبود بخشد و به عنوان یک درمان تکمیلی احتمالی در این بیماری در نظر گرفته شود. پیشنهاد می شود برای دستیابی به نتایج قطعی تر در مورد نقش مواد مغذی در درمان MS، مطالعات مداخله ای بیشتری با حجم نمونه بیشتر و مدت زمان طولانی تر انجام شود. [1] MS: Multiple sclerosis
کلیدواژههای فارسی مقاله
تغذیه، مولتیپل اسکلروز، ویتامینهای محلول در آب، ویتامیهای محلول در چربی
عنوان انگلیسی
The role of some nutritional supplements in the management of multiple sclerosis: a narrative review
چکیده انگلیسی مقاله
Background and aim: Multiple sclerosis (MS), an autoimmune disease with unknown etiology and complex pathogenesis, characterized by chronic inflammation, demyelination, and neuronal loss. The incidence and prevalence of MS is increasing in developed and developing countries. Some symptoms of the disease include movement disorders, sensory problems, and visual disturbances. The etiology of MS is not completely known; However, environmental factors such as nutrition, physical inactivity, smoking and low vitamin D levels may play a role. Studies show that MS patients are at risk for malnutrition and reduced micronutrient intake due to inactivity, anorexia, depression, and side effects of medications. Many studies have studied the effects of nutrients and dietary patterns in patients with MS, though, the role of diet and nutrients in disease progression is poorly understood. Considering the importance of the role of nutrition in the prevention and management of MS, this study aimed to review the role of nutritional supplements in the management of multiple sclerosis. Results: The results of this narrative review showed that some nutrients such as vitamin D, vitamin A, biotin, as well as coenzyme (Q10), omega-3 and omega-6 fatty acids and probiotics may lead to the improvement of disability, fatigue and depression, as well as reducing progress and relapse in MS patients. Conclusion: An appropriate nutritional intervention or adherence to a healthy diet may improve the symptoms and severity of MS and be considered as a possible complementry therapy. There is a need for more interventional studies with a larger sample size and longer duration in this field.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fat soluble vitamins, Multiple sclerosis, Nutrition, Water soluble vitamins.
نویسندگان مقاله
کریم پرستویی | Karim Parastouei
Baqiyatallah University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
میترا نادری | Mitra Naderi
Baqiyatallah University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
سپیده عباس زاده | Sepideh Abbaszadeh
Baqiyatallah University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
مریم تقدیر | Maryam Taghdir
Baqiyatallah University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2596-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات