این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۱، شماره ۵۱، صفحات ۱۰۳-۱۱۶
عنوان فارسی
اثر اسید استیک بر pH محلول کود آهن (سکوسترین و نانو) و تأثیر آن بر صفات بیوشیمیایی و مورفولوژیکی توتفرنگی رقم دیامنت
چکیده فارسی مقاله
با توجه به اینکه pH محلول غذایی نقش زیادی در جذب عنصر آهن دارد. به این منظور آزمایشی بهصورت کرتهای دوبار خردشده (اسپلیت اسپلیت پلات) در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی روی گیاه توتفرنگی رقم دیامنت در ایستگاه تحقیقاتی دانشگاه محقق اردبیلی در طی سالهای 1394 تا 1396 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل محلولپاشی سطوح آهن (سکوسترین 25 گرم و نانو 1 گرم) درکرتهایی اصلی، سطوح اسید استیک (شاهد، 1، 2 و 3 درصد) در کرتهای فرعی و سطوح صابون کشاورزی (شاهد و 5/7 درصد) در کرتهایی فرعیفرعی قرار گرفتند. شاخصهای رشدی گیاه شامل پروتئین، پرولین، قندهای احیاءکننده، نشاسته برگ، فنل کل، غلظت آهن برگ، و عملکرد میوه در بوته اندازهگیری شدند. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان دادند که اثر سه جانبه تیمارها در تمام صفات مورد بررسی بجز پروتئین و عملکرد در سطح احتمال 1 درصد بر پرولین، قندهای احیاءکننده، نشاسته برگ، فنل کل، و غلظت آهن برگ معنیدار بودند که بهترین نتیجه در صفتهای ذکرشده از ترکیب تیماری 2 درصد اسید استیک با آهن سکوسترین همراه با کاربرد 5/7 درصد صابون کشاورزی مویان حاصل شد. و اثر متقابل دو جانبه تیمارها در سطح احتمال 5 در صد بر پروتئین و عملکرد از نظر آماری تأثیر معنیداری داشتند که بهترین نتایج مربوط به ترکیب تیماری 2 درصد اسید استیک با کود آهن سکوسترین بدون کاربرد صابون کشاورزی مویان بود. با توجه به نتایج حاصل از این بررسی، ترکیب تیماری 2 درصد اسید استیک با آهن سکوسترین همراه با 5/7 درصد صابون کشاورزی مویان بهدلیل کاهش کشش سطح برگ موجب بهبود قدرت جذب آهن محلول غذایی و افزایش ویژگیهای بیوشیمیایی و مورفولوژیکی توتفرنگی رقم دیامنت توصیه میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سکوسترین، کلروفیل، عملکرد، نانوکود
عنوان انگلیسی
Effect of acetic acid on the pH of iron fertilizer solution (Sequestrin and Nano) and its effect on biochemical and morphological traits of strawberry (Fragaria ananassa Duch.) cv.Diamant.
چکیده انگلیسی مقاله
With respect to the fact that the pH of the food solution has a great role in the absorption of iron element. An experiment was conducted twice plate (split plot of split plot) in the from of randomized complete block design on a strawberry plant of diamante cultivar at the researcher station of Ardebili Mohaghegh Ardabili University during the years 2015- 17. Factors included acetic acid (0, 1, 2 and %3), iron at two levels (sequestrin25gr and nano 1gr) along with two levels of agricultural soap agents (0 and % 7/5) as foliar spraying. Plant growth indices including protein, proline, resuscitation sugars, leaf starch, total phenol, leaf iron content, and yield per plant were measured. The results of analysis of variance showed that the three-way effect of treatments in all studied traits except protein and yield at the level of %1proabability on proline, resuscitation sugars, leaf starch, total phenol, leaf iron content was significant, such that the best result in the adjectives obtained from the combination of %2 steak acetic acid with iron, along with the application of %7/5 of Mooyan farming soap. and the mutual interaction of treatments at the probability level of %5 on the proten and the performance had a significant effect that which was the best results related to the combination of %2 of acetic acid with iron fertilizer without the use of Mooyan farming soap. According to the results of this study, the combination of %2 iron acetic acid composition with iron acid, along with %7/5 of the farming soap due to the reduction of leaf area tensions, improves the absorption of iron and increases the biochemical and morphological characteristics of straw berries cv.Diamant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Chlorophyll, Sequestrin, Nano fertilizer, yield
نویسندگان مقاله
معصومه جعفری | Masumeh jafari
Department of Horticultural Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه علوم باعبانی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
علی اکبر شکوهیان | Aliakbar Shokouhian
Department of Horticultural Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه علوم باعبانی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
اسماعیل چمنی | Esmail Chamani
Department of Horticultural Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه علوم باعبانی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
اکبر قویدل | Akbar Ghavedel
Department of Soil Science, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه علوم خاک، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1050-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات