این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۱، صفحات ۱۷-۲۹
عنوان فارسی
بررسی پایداری نانوکپسول هیدرولیزات زئین - ویتامین D۳ در آب پرتقال با استفاده از فراصوت و تأثیر آن بر ویژگیهای آب پرتقال
چکیده فارسی مقاله
ویتامین D3 یک ویتامین محلول در چربی و از مهمترین ویتامینهای موردنیاز بدن میباشد. غنیسازی مواد غذائی و خصوصاً آبمیوهها با این ویتامین به دلیل مشکلات پراکندگی و حساسیت به اکسیداسیون و نور نیازمند ریزپوشانی هست تا به اشکال محلول در آب تبدیلشده و از اکسیداسیون و نور محافظت گردد. بنابراین، در تحقیق حاضر اثر استفاده از هیدرولیزات زئین و اثر فرکانس التراسونیک (40 کیلوهرتز) روی ساختار نانوکمپلکس حامل ویتامین D3 و پایداری آن به مدت 30 روز در آب پرتقال انجام گرفت. راندمان کپسولاسیون و بارگیری و همچنین اندازه نانوذرات تهیهشده اندازهگیری گردید و در طی روزهای 1، 15 و 30 آزمایشهای فیزیکوشیمیائی، میکروبی و حسی روی آبمیوه انجام گرفت. کارائی انکپسولاسیون و بارگیری برای نانوذرات حامل ویتامین D3 در اثر پیش تیمار التراسونیک به ترتیب در حدود 2/12 (70 در برابر 4/62) و 73/14 درصد (69/10 در برابر 32/9) افزایش نشان داد. اندازه ذرات و پتانسیل زتا برای تیمارهای مختلف در محدوده 59/49-49/58 نانومتر و 5/24-62/36- به دست آمد و استفاده از نانوکمپلکس منجر به کاهش اندازه ذرات و پتانسیل زتا نسبت به ویتامین D3 آزاد در آب پرتقال گردید. با توجه به نتایج فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی به دست آمده برای آب پرتقال غنیشده، نانوکمپلکس هیدرولیزات زئین پتانسیل استفاده بهعنوان یک حامل مناسب و ارزشمند جهت غنیسازی آبمیوهها با مواد زیست فعال و خصوصاً ویتامین D3را دارا میباشد و میتواند بدون داشتن اثرات مخرب در سامانههای مایع نظیر آبمیوهها مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
هیدرولیزات زئین،ویتامین D3،نانوکمپلکس،آب پرتقال.،فراصوت
عنوان انگلیسی
Evaluation of the stability of VitD3 loaded zein hydrolysate nanocapsules in orange juice by ultrasound and its effect on the properties of orange juice
چکیده انگلیسی مقاله
Vitamin D3 is a fat-soluble vitamin and one of the most important vitamins for body. Enriching foods, especially juices, with this vitamin requires encapsulation due to dispersion problems and sensitivity to oxidation and light. Therefore, in the present study, the effect of using zein hydrolysate and the effect of ultrasonic frequency (40 kHz) on the structure of nanocomplex carrying vitamin D3 and its stability in orange juice were investigated. The encapsulation and loading efficiency as well as the size of the prepared nanoparticles were measured and physicochemical, microbial and sensory evaluations were performed on the juice during days 1, 15 and 30. Encapsulation and loading efficiency for nanoparticles containing vitamin D3 by ultrasonic pretreatment increased by about 12.2 (70 vs. 62.4) and 14.73% (10.69 vs. 9.32), respectively. Particle size and zeta potential for different treatments were respectively obtained in the range of 49.59–58.49 nm and -24.5 – -36.62 and the use of nanocomplexes reduced the particle size and zeta potential compared to free vitamin D3 in orange juice. Regarding the physicochemical, microbial and sensory results obtained for fortified orange juice, zein hydrolysate nanocomplex has the potential to be used as a suitable and valuable carrier for enriching fruit juices with bioactive substances, especially vitamin D3, without any harmful effects.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Zein hydrolysate,Vitamin D3,Nanocomplex,Orange juice,Ultrasound
نویسندگان مقاله
بهاره صدر | Bahare sadr
PhD Student, Department of Food Science and Technology, Tabriz branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.
1- دانشجوی دکتری تخصصی گروه علوم وصنایع غذایی، واحد تبریز ،دانشگاه آزاداسلامی، تبریز، ایران
آیناز علیزاده | Ainaz Alizadeh
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Tabriz branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.
دانشیار گروه علوم وصنایع غذایی ،واحد تبریز ،دانشگاه آزاداسلامی ، تبریز ،ایران
مهناز طبیبی آذر | Mahnaz Tabibiazar
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of nutrition and food sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
دانشیار، گروه علوم وصنایع غذایی ، دانشکده تغذیه وعلوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، تبریز ،ایران
حامد همیشه کار | Hamed Hamishehkar
Professor, Drug Applied Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
استاد مرکز تحقیقات کاربردی داروئی ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، تبریز ،ایران
لیلا روفه گری نژاد | Leila Roufegarinejad
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Tabriz branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.
دانشیار گروه علوم وصنایع غذایی ،واحد تبریز ،دانشگاه آزاداسلامی ، تبریز ،ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-66727-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات