این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثر تفاله های روغن کشی زیتون، کنجد، آفتابگردان بر روی تولید اسید های چرب در کشت نیمه باز مخمر یاروویا لیپولیتیکا
چکیده فارسی مقاله در میان منابع روغن­ها (گیاهی، حیوانی، میکروارگانیسمی)، روغن میکروبی توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. میکروارگانیسم­های روغنی قادر به تجمع 20 تا 80درصد لیپید در هر زیست ­توده خشک هستند. در میان میکروارگانیسم­های مختلف (باکتری­ها، میکروجلبک­ها، گونه­ های قارچی از جمله مخمرها) برخی از مخمرها بعنوان منبع برتر تولید روغن در نظر گرفته شده ­اند. Yarrowia lipolytica نمونه­ ای عالی از میکروارگانیسم­های روغنی با بازده بالای تولید چربی است. با استفاده از تفاله­ های روغن­ کشی ارزان، بومی و در دسترس، بعنوان بستر تولید، می­توان هزینه روغن تولید­شده توسط مخمرها را کاهش داد. روغن میکروبی تولید­ی برای مصارف دارویی، غذایی و آرایشی-بهداشتی کاربرد دارد. در این مطالعه، پلئومورفیسم Yarrowia lipolytica (ATCC 18942) در محیط­ های کشت مختلف به صورت میکروسکوپی بررسی شد. پس از کشت مخمر در محیط­ های حاوی تفاله­ های روغن­ کشی زیتون، کنجد و آفتابگردان، در شرایط کشت نیمه­ باز اسیدهای چرب تولید­شده، با استفاده از تکنیک GC-MS و FTIR بررسی شدند. محیط حاوی تفاله زیتون پس از بررسی نتایج انتخاب شد و لیپید میکروبی تولیدی در این محیط استخراج شد. سپس وزن خشک زیست­توده و چربی میکروبی اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که اسیدهای چرب استخراج­ شده از محیط حاوی تفاله زیتون، شامل اولئیک اسید، پالمیتیک­ اسید، لینولئیک­ اسید و استئاریک اسید بود که این محیط بهترین میزان تولید اسیدهای چرب را در بین تفاله­ ها داشت. مقدار چربی میکروبی و وزن خشک به ترتیب 4/07 و  7/83 گرم/لیتر و بازده تولید چربی میکروبی 51/97درصد به دست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله یاروویا لیپولیتیکا،تفاله روغن‌ کشی،اولئیک اسید،کروماتوگرافی‌گازی-طیف ‌سنجی ‌جرمی

عنوان انگلیسی Evaluation of the effect of olive, sesame and sunflower pulp for fatty acids production in semi-open culture Yarrowia lipolytica
چکیده انگلیسی مقاله Among the sources of oils (vegetable, animal, microorganism), microbial oil has attracted the attention of many researchers. Oily microorganisms are able to accumulate 20 to 80% of lipids in each dry biomass. Among various microorganisms (bacterias, microalgae, fungal species including yeasts), some yeasts are considered to be the superior source of oil production. Yarrowia lipolytica is an excellent example of oily microorganisms with high fat production efficiency. By using cheap, native and available pulp as a production medium, the cost of oil produced by yeasts can be reduced. The microbial oil produced is used for medicinal, food and cosmetic purposes. In this study, the pleomorphism of Yarrowia lipolytica (ATCC 18942) was examined microscopically in different culture media. After culturing the  yeast in media containing olive, sesame and sunflower pulp, in semi-open culture conditions, the fatty acids produced were analyzed using GC-MS and FTIR techniques. After reviewing the results, the medium containing olive pulp was selected and the microbial lipid produced in this medium was extracted. Then dry weight of biomass and microbial fat were measured. The results showed that the fatty acids extracted from the medium containing olive oli cake included oleic acid, palmitic acid, linoleic acid and stearic acid, which had the best production of fatty acids among the pulp. The content of  microbial fat and dry weight were 4.07 and 7.83 g/l, respectively, and microbial fat production efficiency was 51.97%.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Yarrowia lipolytica,Pulp,Oleic acid,Gas Chromatography Mass Spectrometry

نویسندگان مقاله هلیا رمضانی | Helia Ramezani
M.Sc of Microbial Biotechnology, Faculty of Biological Science, Department of Biotechnology, Islamic Azad University, North Tehran Branch, Tehran, Iran.
کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، دانشکده علوم زیستی، تهران، ایران.

محدثه لاری پور | mohaddeseh Larypoor
Assistant Professor of Mycology, Faculty of Biological Science, Department of Biotechnology, Islamic Azad University, North Tehran Branch, Tehran, Iran.
استادیار گروه علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، دانشکده علوم زیستی، تهران، ایران.

مینو صدری | Minoo Sadri
Associate Professor Organic Chemistry of Faculty of Chemistry and Chemical engineering, Malek Ashtar University of Tchnology,Tehran, Iran.
دانشیار گروه علوم زیستی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع شیمی و مهندسی شیمی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://biot.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-60430-2&slc_lang=fa&sid=22
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات