این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
مطالعه ی سینتیکی مهار پراکسیداز توسط برخی محرک های گزانتینی
چکیده فارسی مقاله
گونههای فعال اکسیژن (ROS) در غلظتهای کم، در تنظیم مسیرهای درون سلولی چون بیان ژن نقش مهمی دارند. درحالیکه غلظتهای بالای آنها، با ایجاد استرس اکسیداتیو و آسیب به ماکرومولکولهای حیاتی در پاتوژنز بسیاری از بیماریهای مهم دخیل هستند. هر سـلول بـرای خنثی نمودن مقادیر بالای ROS ها از یک سیستم دفاعی آنتیاکسیدانی استفاده میکند. پراکسیداز به عنوان یک آنزیم آنتیاکسیدانی مهم، اکسیداسیون سوبستراهای مختلف را با استفاده از هیدروژن پراکسید که یک گونه فعال اکسیژنی است، کاتالیز میکند. ازآنجاکه کافئین و تئوبرومین روزانه به طور گسترده استفاده میشوند و غلظت مصرفی آنها بر فعالیت بسیاری از آنزیمها تأثیر دارد. ازاینرو، در تحقیق حاضر اثر مهاری این متیلگزانتینها بر فعالیت پراکسیداز بررسی شده است. فعالیت پراکسیداز به روش کینتیک توسط اسپکتروفتومتر در طول موج 510 نانومتر به مدت 3 دقیقه، ازطریق دنبال کردن جذب محصول رنگی ناشی از اکسایش 4-آمینوآنتیپیرین درحضور و عدم حضور کافئین و تئوبرومین اندازهگیری میشود. دراین مطالعه مشاهده شد، که هر دو ترکیب بر فعالیت پراکسیداز اثری مهاری دارند و مقادیر IC50 برای تئوبرومین و کافئین به ترتیب 50/0 و 60/0 میلیمولار تعیین شد. علاوهبراین، مقادیر Km و Vmax، نارقابتی بودن مکانیسم مهار برای هر دو مهارکننده را تأیید میکند. همچنین مقدار Ki، برای تئوبرومین و کافئین به ترتیب 03/0 و 08/0 میلیمولار تعیین شد. درنتیجه، تئوبرومین در مقایسه با کافئین، به دلیل داشتن مقادیر کمتر IC50 و Ki، دارای قدرت مهار بالاتر و تمایل اتصال بیشتری به کمپلکس آنزیم - سوبسترا است. بنابراین، چنین استنباط میشود که تئوبرومین اثر مهاری قویتری بر فعالیت پراکسیداز دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پراکسیداز،تئوبرومین،کافئین،گونههای فعال اکسیژن،محرک گزانتینی
عنوان انگلیسی
A kinetic study of peroxidase inhibition by some xanthine stimulants
چکیده انگلیسی مقاله
Reactive oxygen species (ROS) at low concentrations effectively regulates intracellular pathways such as gene expression. Whereas their high concentrations are involved in the pathogenesis of many diseases by causing oxidative stress and damaging vital macromolecules. Each cell is equipped with an antioxidant defense system to neutralize high levels of ROS. Peroxidase, as an essential antioxidant enzyme, catalyzes the oxidation of various substrates using hydrogen peroxide which is a reactive oxygen species. Since, the caffeine and theobromine are widely consumed daily in the world, and their concentrations affect the activity of many enzymes. Therefore, in the present study, the inhibitory effect of these methylxanthines on peroxidase activity has been examined. The peroxidase activity is measured by a spectrophotometer at 510 nm for 3 minutes with following absorption due to the oxidation of 4-aminoantipyrine in the presence and absence of caffeine and theobromine. In this study, it was observed that both compounds had an inhibitory effect on peroxidase activity. The values of IC50 for theobromine and caffeine were obtained as 0.5 and 0.6 mmol, respectively. Moreover, the values of Km and Vmax showed that both inhibitors acted by an un-competitive mechanism of inhibition. Also, Ki values for theobromine and caffeine were calculated 0.03 and 0.08 mM, respectively. The values of Ki and IC50 for theobromine was lower than those of caffeine indicating that theobromine has a higher inhibition strength and binding affinity to the enzyme-substrate complex. Therefore, it can be concluded that theobromine has a stronger inhibitory effect on peroxidase activity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Peroxidase,Caffeine,Xanthine stimulant,Theobromine,ROS
نویسندگان مقاله
طیبه رحمتی دروازی | tayyebeh rahmati darvazi
Department of Biology, Faculty of Science, University of Guilan
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گیلان
ریحانه سریری | Reyhaneh Sariri
Department of Biology, Faculty of Science, University of Guilan
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گیلان
نشانی اینترنتی
http://biot.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-62886-1&slc_lang=fa&sid=22
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات