این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۶، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی استفاده از آنزیم‌های آلفاآمیلاز، سلولاز، زایلاناز و بتاگلوکاناز به صورت برون تنی و درون تنی بر شاخص‌های ایمنی غیر اختصاصی، فلور باکتریایی روده، کلسترول و گلوکز خون ماهی قزل‌آلای رنگین کمان
چکیده فارسی مقاله یکی از محدودیت‌های پیش روی آبزی‌پروری تامین پودر ماهی مورد نیاز صنعت تولید خوراک آبزیان می‌باشد، اما اقلام گیاهی جایگزین شده با پودر ماهی دارای مواد ضد مغذی همچون پلی‌سالکاریدهای غیر نشاسته‌ای هستند که یکی از محدودیت‌های اصلی استفاده از اقلام گیاهی در جیره آبزیان به خصوص ماهیان گوشتخوار می‌باشد. مطالعه حاضر به بررسی درون تنی و برون تنی آنزیم‌های آلفاآمیلاز، سلولاز، زایلاناز و بتاگلوکاناز روی 210 عدد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (میانگین وزنی85/3±65/17) در 7 تیمار (سه تکرار) شامل افزودن مخلوط آنزیم‌ها 24،12،6،3 ساعت قبل از ساخت، افزودن آنزیم هنگام ساخت و پس از ساخت به مدت 60 روز اجراگردید. ابتدا ترکیب آنزیمی مورد نظر برای آرد گندم و کنجاله سویا توسط آزمایش برون‌تنی طراحی گردید که میزان آنزیم مورد نیاز آلفاآمیلاز، سلولاز، زایلاناز و بتاگلوکاناز برای آرد گندم به ترتیب5/0، 1/0، 3/0 و2/0 و برای کنجاله سویا ا به ترتیب 5/0، 2/0، 5/0 و1/0 گرم بر کیلوگرم می باشد. پس از ساخت جیره‌ها، غذادهی سه بار در روز و در حد سیری صورت گرفت. در انتهای دوره آزمایش، از هر تکرار 3 عدد ماهی به صورت تصادفی جهت سنجش فلور باکتریایی کل و لاکتوباسیلوس‌های روده و اندازه‌گیری شاخص‌های خونی نمونه برداری شد. بر اساس نتایج به دست آمده آنزیم‌ها بر روی شاخص گلبول سفید، قرمز، هماتوکریت و کمپلمان موثر نبودند اما موجب افزایش میزان کلسترول و تری‌گلیسرید سرم خون در تیمار افزودن مخلوط آنزیم 6 ساعت قبل از ساخت گردید. میزان گلوکز در تیمارهای افزودن مخلوط آنزیم 3 و 6 ساعت قبل از ساخت بالاتراز سایرین بود. میزان لاکتوباسیلوس‌های روده در تیمار افزودن مخلوط آنزیم 6 ساعت قبل از ساخت بالاتر بود و لیزوزیم سرم در تیمار افزودن مخلوط آنزیم 6 ساعت قبل از ساخت بالاتر از سایر تیمارها قرار گرفت. به طور کلی نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می‌دهد استفاده از آنزیم‌ها در تغذیه ماهی قزل‌آلای رنگین کمان موجب تغییر در جمعیت باکتریایی روده    می گرد و زمان اضافه کردن آنزیم به اقلام غذایی راندمان استفاده از آنزیم‌ها را تغییر می‌دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلفاآمیلاز، سلولاز، زایلاناز، بتاگلوکاناز، قزل‌آلای رنگین‌کمان

عنوان انگلیسی Evaluation of the use of alpha-amylase, cellulase, xylanase, and beta-glucanase enzymes in vitro and in vivo on non-specific immune indices, intestinal bacterial flora, cholesterol, and blood glucose of rainbow trout
چکیده انگلیسی مقاله One of the limitations of aquaculture is the supply of fish meal needed for the aquaculture industry, but the use of plant items instead of fish meal contain anti-nutrients such as non-starch polysaccharides, which is one of the main limitations of using plant items in the diet of carnivorous fish. The present study investigated the in vivo and in vitro enzymes of alpha-amylase, cellulase, xylanase, and beta-glucanase on 210 rainbow trout (weight average 17.17 ± 3.85) in 7 treatments (three replications) including adding enzyme mixtures 24, 12, 6, 3 hours before production, the enzyme was added during production and after production for 60 days. First, the enzymatic composition for wheat flour and soybean meal was designed by in vitro test.The required enzyme levels of alpha-amylase, cellulase, xylanase, and beta-glucanase for wheat flour are 0.5, 0.1, 0.3 (g/kg), and 0.2, respectively, and for soybean meal are 0.5, 0.2, 0.5, and 0.1 (g/kg), respectively. . After producing the diets, feeding was done three times a day until satiety. At the end of the experiment, 3 fish were randomly sampled from each replicate to measure the total bacterial flora, intestinal lactobacilli, and measure blood parameters. According to the results, enzymes were not effective on white blood cells, red blood cells, hematocrit, and complement index, but increased serum cholesterol and triglyceride levels in the treatment of adding enzyme mixture 6 hours before production. Glucose levels were higher in the treatments of adding enzyme mixture 3 and 6 hours before production. The number of intestinal lactobacilli was higher in treatment of adding enzyme mixture 6 hours before production. And serum lysozyme in the treatment of adding the enzyme mixture 6 hours before production is higher than other treatments.In general, the results of this study show that the use of enzymes in the diet of rainbow trout changes the bacterial population of the intestine and the time of adding the enzyme to food items changes the efficiency of the use of enzymes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Keywords, Alpha-amylase, Cellulase, Xylanase, Beta-glucanase, Rainbow trout

نویسندگان مقاله عارف حشمتی | aref heshmati


عبدالمحمد عابدیان کناری |


رقیه صفری |



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-588-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات