این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۶، شماره ۴، صفحات ۱-۱۳
عنوان فارسی
اثر عصارهی آبی پاناکس جینسنگ (Panax ginseng) بر ویژگیهای هیستومورفومتریک کبد و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون در قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله
ریشهی گیاه پاناکس جینسنگ در طب سنتی بهعنوان یک داروی گیاهی از ویژگیهای زیستی همچون سمزدایی و آنتیاکسیداسیون برخوردار است اما در مورد آثار احتمالی آن بر ساختار کبد بهویژه در آبزیان یافتههایی اندک موجود است. بنابراین، هدف از این مطالعه، بررسی آثار تجویز سطوح گوناگون ریشهی گیاه پاناکس جینسنگ بر ویژگیهای هیستومورفومتریک بافت کبد و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی سرم در قزلآلای رنگینکمان بود. پژوهش در بازه زمانی 60 روز در چهار تیمار آزمایشی با سه تکرار صورت گرفت. آزمایشی بهترتیب با 100، 150 و 200 گرم در کیلوگرم جیره، عصارهی آبی جینسنگ تغذیه شدند. در هر تکرار، بهصورت اتفاقی 60 قطعه بچهماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 15 گرم توزیع شد. خونگیری و نمونهگیری از بافت کبد در پایان آزمایش صورت گرفت. نتایج نشان داد که سطوح مختلف جینسنگ تأثیر معناداری بر شاخصههای هیستومورفومتریک پارانشیم کبد برجای نمیگذارند (p>0.05). سطح سرمی کلسترول، آلبومین و پروتئین تام در گروههای دریافتکنندهی جینسنگ درمقایسه با گروه کنترل کاهش معنیدار نشان داد (p< 0.05)، ولی تفاوت معنیداری بین سطح سرمی AST، ALP و ALT در گروههای آزمایشی و گروه شاهد وجود نداشت (p>0.05). درمقایسه با گروه شاهد، سطح سرمی تام LDH بهطور معنادار در گروههای دوم و سوم افزایش یافته بود (p< 0.05). یافتهها نشان داد که افزودن عصارهی جینسنگ به جیرهی غذایی تا غلظت 2/0 درصد، میتواند بدون آثار منفی بر ساختار کبد مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پاناکس جینسنگ، هیستومورفومتری، کبد، بیوشیمی، قزلآلای رنگینکمان
عنوان انگلیسی
Effect of the aqueous extract of Panax ginseng on the histomorphometric properties of the liver and some serum biochemical parameters of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله
Panax ginseng (P. ginseng) root as a traditional herbal medicine, has biological capabilities e.g. antioxidative and detoxification, although there is little data about its probable effects on the liver structure particularly in the aquatic organisms. So, the present study was aimed to investigate the effects of different levels of aqueous extract of P. Ginseng root on the hepatic histomorphometric properies (the area of the hepatocytes and nuclei, perimeter of hepatocytes, percentage area of the hepatocytes, nuclei and hepatic sinusoids, number of küppfer cells/unit area) and some serum biochemical parameters of Rainbow trout. Study carried out during 60 days within 4 experiments, each with 3 replicates. In each replication 60pcs of fry with average weight of 15gr. were randomly distributed. Experiments were fed with aqueous extract of P. Ginseng at 100, 150 & 200 gr./kg. diet. Hepatic tissue and blood samples were taken at the end of the study. The results showed that different levels of Ginseng had no significant effect on the histomorphometric parameters of hepatic parenchyma (P>0.05). Serum levels of Cholesterol. Albumin and Total protein decrease significantly in the Ginseng treated fishes (P< 0.05) in comparison to control group. There was no significant difference between AST, ALP, and ALT with control (P>0.05). Total serum LDH in groups II and III showed a statistical significant increase with control (P< 0.05). These findings showed that addition of Ginseng extract in concentrations up to 0.2% diet in rainbow trout fry feeding, can be considered as a probable growth promoter without negative effects on the hepatic structure.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Panax Ginseng, Histology, Liver, Biochemistry, Rainbow trout
نویسندگان مقاله
علی پرچمی | Ali Parchami
Shahrekord University
دانشگاه شهرکرد
جهانگیر کبوتری | Jahangir Kaboutari
Shahrekord University
دانشگاه شهرکرد
عبدالناصر محبی | Abdolnaser Mohebbi
Shahrekord University
دانشگاه شهرکرد
وحید پویاپور | Vahid Pouyapur
Shahrekord University
دانشگاه شهرکرد
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات