این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۵، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تعیین میزان اتانول در نوشیدنی مالت توسط طیف سنجی ATR-FT-IR و تایید آن توسط روش کروماتوگرافی گاز با تکنیک Headspace
چکیده فارسی مقاله
نوشیدنی مالت، یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در جهان است. مصرف نوشیدنی های غیرالکلی به طور چشمگیری در بسیاری از کشورها گسترش یافته است. میزان حداکثر مجاز الکل در نوشیدنی مالت بر طبق استانداردهای ملی ایران کمتر از 0.5 درصد ثبت شده است. در این مطالعه، روشی برای تعیین اتانول موجود در نوشیدنی های مالت توسط دستگاه FT-IR (مجهز به H-ATR) ستاپ شده است. نتایج به دست آمده در مقایسه با روش مرجع در استانداردهای ملی ایران، برخی از مزایا را در مقدارسنجی، LOD، LOQ و Recovery نشان داد. مقدار حد تشخیص (LOD) و حد کمی سازی (LOQ)، مقدار 0.06 و 0.23 درصد را به ترتیب نشان داد. ضریب همبستگی منحنی کالیبراسیون بیشتر از 0.999 بود. این روش برای 50 نمونه تجاری مالت از شش برند مختلف (پنج برند ایرانی و یک برند خارجی) و همچنین سه طعم متفاوت (کلاسیک، استوایی و لیمویی) به کار رفت. میزان متوسط اتانول در نمونه ها 0.19 درصد شناسایی شد که بین 0.00 تا 1.47 درصد متغیر بود. نتایج حضور اتانول بیشتر از حداکثر حد مجاز در نوشیدنی های مالت لیمویی نشان داده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Rapid Determination of Ethanol in Non-Alcoholic Malt Beverage by ATR-FT-IR Spectroscopy and Headspace Gas Chromatography Confirmation
چکیده انگلیسی مقاله
Malt beverage is one of the most popular drinks in the world. Recently, consumption of non-alcoholic beverages has expanded significantly in many countries. The permitted level of alcohol in malt beverage is less than 0.5% by Iranian National Standards. In this study, a method was developed to determine ethanol content in malt beverages by FTIR, equipped with Horizontal Attenuated Total Reflectance (H-ATR). Here, the Limit Of Detection (LOD) and Limit Of Quantification (LOQ) were 0.07% and 0.23%, respectively. The correlation coefficient of calibration curve was higher than 0.999. Fifty commercial malt beverages from six brands (five Iranian and one imported brand) and three types of flavored malt beverage (classic, equatorial, and lemon) were assessed. The average detected ethanol amount in samples was 0.19%, varying between 0.00-1.47percent. The results showed that the amount of ethanol in lemon malt drinks was more than the maximum permitted limit; that could be attributed to the usage of ethylene glycol for extraction of lemon flavor.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Attenuated total reflectance, Fourier transform infrared spectroscopy, Iranian National Standards.
نویسندگان مقاله
| F. Zamani Mazdeh
Drug and Food Control Department, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Islamic Republic of Iran.
| A. Chalipour
Food and Drug Administration, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Islamic Republic of Iran.
| F. Salami
Drug and Food Control Department, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Islamic Republic of Iran.
| M. Amini
Department of Medical Chemistry, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Islamic Republic of Iran.
| H. Adli
Drug and Food Control Department, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Islamic Republic of Iran.
| A. Rostami
Drug and Food Control Department, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Islamic Republic of Iran.
| S. Rashidi Germi
Food and Drug Administration, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Islamic Republic of Iran.
| M. Nobahari Quchan Atigh
Drug and Food Control Department, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Islamic Republic of Iran.
| M. Hajimahmoodi
Drug and Food Control Department, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-43590-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات