این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۴۰، شماره ۶۹۸، صفحات ۹۹۹-۱۰۰۷

عنوان فارسی تأثیر هشت هفته تمرین استقامتی بر مقدار پروتئین KIF۵B بافت عضله نعلی و بازکننده‌ی طویل انگشتان رت‌های نر سالمند نژاد ویستار
چکیده فارسی مقاله مقاله پژوهشی مقدمه: هدف از پژوهش حاضر، تعیین تأثیر هشت هفته تمرین استقامتی بر مقدار پروتئین KIF5B بافت عضله‌ی نعلی و بازکننده‌ی طویل انگشتان در رت‌های نر سالمند نژاد ویستار بود. روش‌ها: تعداد 12 سر رت نر سالمند با میانگین سنی 18 تا 24 ماه و میانگین وزنی 21/29 ± 407/83 گرم و تعداد 6 سر رت جوان با میانگین سنی هشت تا ده هفته و میانگین وزنی 10/36 ± 180/67 گرم به طور تصادفی در 3 گروه 6 سری (تمرین استقامتی سالمند، شم تمرین سالمند و شم تمرین جوان) تقسیم شدند. گروه تمرین استقامتی سالمند برای هشت هفته، هر هفته 5 روز به مدت 15 تا 60 دقیقه با شدت 15-7/5 متر در دقیقه روی نوارگردان به دویدن تداومی پرداختند. برای اندازه‌گیری مقدار پروتئین KIF5B از روش الایزا و برای آزمون فرضیه‌ها از تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی Tukey استفاده شد. یافته‌ها: به دنبال سالمندی مقدار پروتئین KIF5B عضله‌ی نعلی و بازکننده‌ی طویل انگشتان به طور معنی‌داری کاهش یافت. هشت هفته تمرین استقامتی، باعث افزایش معنی‌دار مقدار پروتئین KIF5B در عضله‌ی نعلی و بازکننده‌ی طویل انگشتان نسبت به گروه شم تمرین سالمند شد. نسبت وزن عضله‌ی نعلی و عضله‌ی بازکننده‌ی طویل انگشتان نسبت به وزن بدن در گروه تمرین استقامتی نسبت به شم تمرین سالمند افزایش معنی‌دار داشت. نتیجه‌گیری: به دنبال یک دوره تمرین منظم استقامتی، مقدار پروتئین KIF5B در عضله‌ی نعلی و بازکننده طویل انگشتان و همچنین سرعت اوج دویدن رت‌های نر سالمند افزایش یافته و باعث کاهش سارکوپنیا از طریق افزایش وزن نسبی عضلات نعلی و بازکننده‌ی طویل انگشتان در آن‌ها می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تمرین ورزشی، سارکوپنیا، عضله‌ی اسکلتی، سالمندی،

عنوان انگلیسی The Effect of Eight Weeks of Endurance Training on amount of KIF5B Protein in Soleus and Extensor Digital Longus Muscle Tissue in Aged Male Wistar Race Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background: The aim of the present study was determination of the effect of eight weeks of Endurance Training (ET) on amount of KIF5B protein in Soleus and Extensor Digital Longus muscle tissue in aged male Wistar race rats. Methods: 12 Aged male rats with an average age of eighteen to twenty-four months and an average weight of 407.83 ± 21.29 grams and 6 young rats with an average age of eight to ten weeks and an average weight of 180.67 ± 10.36 grams were randomly divided into 3 groups of six series (aged endurance training, aged sham exercise and young sham exercise). The aged endurance training group ran continuously on a treadmill for 15 to 60 minutes with intensity of 7.5-15 meter/ Min, 5 days a week for eight weeks. To measure the amount of KIF5B protein, ELISA method and to test the hypotheses, one-way analysis of variance and Tukey's post hoc test were used. Findings: Following aging, the amount of KIF5B protein decreased significantly in soleus and EDL muscle. Eight weeks of ET caused a significant increase in the amount of KIF5B protein in the soleus and EDL compared to the aged sham exercise. The ratio of the weight of Soleus and EDL to body weight in the ET group had a significant increase compared to the aged sham exercise. Conclusion: Following a regular training period of ET, the amount of KIF5B protein in the soleus and EDL muscles as well as the peak running speed of aged male rats increased and reduced sarcopenia by increasing the relative weight of soleus and EDL muscles in them.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله تمرین ورزشی, سارکوپنیا, عضله‌ی اسکلتی, سالمندی

نویسندگان مقاله مجتبی صادق قمی |
دانشجوی دکتری، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده‌ی علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران

مجید کاشف |
استاد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده‌ی علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران

مجتبی صالح پور |
دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده‌ی علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران

فریبا خداقلی |
استاد، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://jims.mui.ac.ir/article_26279_9db9eefb3f7e05e3eef7196fad5a981d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات