این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۴۰، شماره ۶۷۲، صفحات ۳۴۹-۳۵۵
عنوان فارسی
تأثیر مصرف زنجبیل و دارچین بر تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی- کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور
چکیده فارسی مقاله
مقاله پژوهشی مقدمه: تهوع و استفراغ ناشی از شیمیدرمانی (Chemotherapy-induced nausea and vomiting) CINV، عمدهترین عارضهی جانبی بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمیدرمانی میباشد. زنجبیل و دارچین، از جمله داروهای سنتی ضد استفراغ هستند. هدف از این مطالعه، تعیین اثر مصرف خوراکی زنجبیل و دارچین بر CINV بود. روشها: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی شدهی دوسوکور انجام گرفت. جمعیت هدف مطالعه، بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمیدرمانی در مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودند. بعد از تقسیم بیماران به صورت تصادفی در دو گروه درمان (زنجبیل و دارچین) و گروه شاهد، تأثیر ترکیب دارچین و زنجبیل بر تهوع و استفراغ، با استفاده از پرسشنامهی INVR (The index of nausea, vomiting and retching) سنجیده شد. با استفاده از گایدلاین انجمن آمریکایی کلینیکال انکولوژی، مقدار تهوعزایی داروهای شیمیدرمانی بیماران به سه دستهی زیاد، متوسط و کم، طبقهبندی و سپس تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها: در این مطالعه، 72 نفر در گروه شاهد (دارونما) و 65 نفر در گروه درمان (زنجبیل و دارچین) وارد تحلیل نهایی شدند. مقایسهی گروه درمان و شاهد در ابتدا از نظر آماری تفاوت معنیداری نداشت، ولی در روزهای 2 و 3، بین نمرهی به دست آمده از پرسشنامهی استاندارد، تهوع و استفراغ گروه درمان با گروه شاهد از نظر آماری معنیدار بود. نتیجهگیری: ترکیب زنجبیل و دارچین، در کنترل تهوع و استفراغ ناشی از شیمیدرمانی مؤثر میباشد. بیشترین تأثیر ترکیب زنجبیل و دارچین در کاهش تهوع و استفراغ در روز دوم و سوم بعد از شیمیدرمانی، رخ داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زنجبیل، دارچین، شیمیدرمانی، تهوع، استفراغ،
عنوان انگلیسی
The Effect of Ginger and Cinnamon Consumption on Chemotherapy-Induced Nausea and Vomiting: A Double-Blind Randomized Clinical Trial
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Chemotherapy-induced nausea and vomiting (CINV) is a major side effect seen among cancer patients under chemotherapy. Ginger (Zingiber officinale) and cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) are among the traditional antiemetic drugs. The aim of this study was to determine the effect of oral consumption of ginger and cinnamon on CINV. Methods: This study was designed as a double-blind randomized clinical trial. The target population was cancer patients undergoing chemotherapy in medical centers affiliated with Isfahan University of Medical Sciences. Patients were randomly divided into two groups of treatment (Ginger and Cinnamon) and Control. The effect of cinnamon and ginger combination on CINV was measured using the INVR (The index of nausea, vomiting and retching) questionnaire. Using the American Clinical Oncology Guideline, nausea levels from chemotherapy drugs was classified into three categories: high, medium and low. Findings: Seventy-two patients in the control group and 65 patients in the treatment group (ginger and cinnamon) entered the final analysis. Comparisons made between the treatment and control groups was not statistically significant at first, but there was a statistically significant difference between the nausea score of the treatment group and the control group on days two and three as depicted by the standard questionnaire. Conclusion: The combination of ginger and cinnamon is effective in controlling nausea and vomiting caused by chemotherapy. Most of the effect of ginger and cinnamon combination in reducing nausea and vomiting occurred on the second and third day after chemotherapy.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
زنجبیل, دارچین, شیمیدرمانی, تهوع, استفراغ
نویسندگان مقاله
محمد امین |
متخصص داخلی، گروه داخلی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
علی حاجی غلامی |
استادیار، گروه هماتولوژی و انکولوژی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
حوریه انصاری |
استادیار، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
آزاده مقدس |
دانشیار، گروه داروسازی بالینی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
https://jims.mui.ac.ir/article_24338_bc67370ff4ac7baea070d3e1b394c1b0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات