این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
Iranian Journal of Veterinary Science and Technology
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۴۳-۵۰
عنوان فارسی
تاثیر استفاده از سطوح مختلف پودر بذر استبرق (Calotropis persica) بر شاخص های رشد، ایمنی و میکروبیوتای روده ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
Antibacterial activityپ، Lavender، Marjoram، Organic farm،
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of milkweed (Calotropis persica)seed powder on the growth parameters, immunity and gut microbiota of Oncorhynchus mykiss
چکیده انگلیسی مقاله
An 8-week feeding experiment was conducted to investigate the inclusion potential of five levels of Calotropis persica seed powder (CSP) (0, 10, 20, 30, 40 and 50 g/kg of the basal diet) in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) diet, in a completely randomized design. To perform the test, 3600 fries (11.5 ± 3.64 g) were treated for 56 days. According to the results, the increase in milkweed seed powder up to 40 g/kg, resulted in a significant increase in specific growth rate and intestinal lactic acid bacteria count compared to the control (p < 0.05). The best results of survival rate, feed conversion ratio, hepatosomatic and gastrosomatic indices were achieved in the treatments receiving 20, 30, 40, and 50 g/kg CSP (p < 0.05). Antibacterial activity of skin mucus, lysozyme and alkaline phosphatase showed the highest level in the 40 g/kg treatment (p < 0.05). Based on the results, the inclusion of 40 g/kg milkweed seed powder caused positive health effects and could be a suitable herbal feed additive in the rainbow trout diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Calotropis persica, growth, immunity, Gut microbiota, Oncorhynchus mykiss
نویسندگان مقاله
Hamidreza Ahmadniaye Motlagh |
Ferdowsi University of Mashhad
Omid Safari |
Ferdowsi University of Mashhad
Marina Paolucci |
University of Sannio
نشانی اینترنتی
https://ijvst.um.ac.ir/article_30413_19215a3bcd5ebe2c66d9448bd4aa6dc0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات