این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Plant Physiology and Breeding، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۳۹-۴۹

عنوان فارسی تغییرات ترکیب اسانس و متابولیت های گیاه درمنه در مراحل متفاوت فنولوژیک
چکیده فارسی مقاله گیاه درمنه (Artemisia melanolepis) بومی ایران است و در شمال غرب و شمال ایران انتشار دارد. در این تحقیق، محتوی متابولیت های اندام هوایی گیاه در سه مرحله رشد مورد واکاوی قرار گرفت. متابولیت­ های غیرفرار و فرار به ترتیب با روش­ های عصاره گیری و تقطیر آبی به دست آمدند و سپس هر کدام با روش خاص با دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی مورد تجزیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که متابولیت­ های غیرفرار از گروه اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی، قندها و الکل قندها به طور قابل توجهی از مرحله رویشی به میوه دهی کاهش پیدا کردند. همچنین نتایج نشان داد که تیمول به عنوان ترکیب شاخص اسانس این گیاه در تمام مراحل زیستگردی گیاه به شمار می­ آید. بعد از این ترکیب، آلفا ترپینول به ترتیب با 6 و 6.9 درصد در مراحل رویشی و گلدهی و 4-کارن با 4.9 درصد در دوره میوه دهی ترکیبات اصلی به حساب می ­آیند. می­ توان نتیجه گرفت که نیمرخ متابولیت­ های گیاه به طور کامل در مراحل مختلف فنولوژیک متفاوت است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Essential oil composition and metabolites changes of Artemisia melanolepis Boiss at different phenological stages
چکیده انگلیسی مقاله Artemisia melanolepis Boiss is an endemic species in Iran distributed in north and north west of the country. In the present work, metabolites’ content of the aerial parts of A. melanolepis was analyzed at three growth stages. The non-volatile primary and volatile secondary metabolites of the plants were obtained by extraction and hydro distillated methods, respectively, and then were analyzed using a GC-MS. Our results showed that the non-volatile primary metabolites from amino acids, organic acids, sugars, and sugar alcohols declined considerably from the vegetative state to fruiting period of the plants. The results also indicated that thymol was the main constituent of the volatile oils at all phonological stages with various percentages in each stage. The major volatile secondary metabolite was alpha-terpineol at the vegetative and flowering stages (6.09 and 6.92%, respectively), followed by 4-carene (4.96%) at the fruiting stage. It was concluded that the metabolites profile of A. melanolepis was considerably altered at different stages of the life cycle.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Artemisia melanolepis, Essential Oil, Phenological stage, Thymol

نویسندگان مقاله Seyed Mehdi Razavi |
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran

Maryam Enferadi |
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran


نشانی اینترنتی https://breeding.tabrizu.ac.ir/article_14832_b10ba11ea55014f3952df51e86eee00d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات