این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
Journal of Plant Physiology and Breeding
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۱-۱۳
عنوان فارسی
برخی تغییرات فیزیولوژیکی پسته تازه بعد از محلولپاشی گوگرد
چکیده فارسی مقاله
استفاده از گوگرد به عنوان آفتکش یک استراتژی در حفاظت از گیاهان است، ولی آفتکشها علاوه بر مزایای فراوان برای کنترل آفات، میتوانند بر ویژگیهای محصول تأثیر بگذارند. در این مطالعه، مونتو (0/5 لیتر در 1000 لیتر)، کونفیدور (0/4 لیتر در هزار لیتر) و گوگرد پالایشگاهی میکرونیزه و گوگرد معدنی (30 و 60 کیلوگرم در 1000 لیتر آب) روی درختان پسته رقم احمدآقایی دوبار (در اواخر اردیبهشت و 50 روز بعد از آن) برای کنترل پسیل پاشیده شدند. پستهها در اوایل مهرماه برداشت شدند و در دمای 4 درجه سانتیگراد به مدت 25 و 50 روز به منظور ارزیابی تأثیر سموم بر برخی ویژگیهای پوست و مغز ذخیره شدند. وزن پستهها، میزان ترکیبات فنولی مغز، و میزان کلروفیل و کاروتنوئید پوست و مغز در طی زمان کاهش یافتند، در حالی که میزان ترکیبات فنولی پوست روند افزایشی نشان داد. ظرفیت رادیکالزدایی (رادیکال DPPH) پوست و مغز در طی زمان ثابت ماند. گوگرد پالایشگاهی میکرونیزه در هر دو غلظت کاهش وزن را در روز 25ام بالا برد، ولی بعد از 50 روز مشابه شاهد بود. این گوگرد، کلروفیل بالاتر و کاروتنوئید پایینتری در پوست و مغز نشان داد. گوگرد معدنی در هر دو غلظت مقدار کلروفیل بیشتری در پوست نشان داد. همه تیمارهای گوگرد ظرفیت رادیکالزدایی پوست و مغز را کاهش دادند، در حالی که میزان ترکیبات فنولی پوست را بالا بردند. آفتکشهای مونتو و کونفیدور کاهش وزن را افزایش دادند. گرچه آفتکشهای شیمیایی و گوگرد نمیتوانند به آسانی به مغز نفوذ کنند، ولی وضعیت فیزیولوژیکی پوست و کل گیاه ممکن است روی مغز و محصول موثر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Some physiological changes of fresh pistachio upon foliar application of sulfur
چکیده انگلیسی مقاله
The application of sulfur as a pesticide is a strategy in plant protection, but in addition to their many benefits for pest control, pesticides may affect crop characteristics. In this study, movento (0.5 L/1000 L), confidor (0.4 L/1000 L), and refinery micronized (R) and mineral (M) sulfur (30 and 60 kg/1000 L in water) were sprayed on pistachio trees of the cultivar ‘Ahmadaghaei’ twice (in middle May and after 50 days) for controlling the psylla. Pistachios were harvested in late September and stored at 4 °C for 25 and 50 days. The effect of pesticides on hulls and kernels was then evaluated. Weight of pistachios, phenolic content of kernel, and chlorophyll and carotenoid contents of hull and kernel declined over time, while phenolic content of hull displayed an increasing trend. DPPH scavenging capacity of hull and kernel remained stable over time. Refinery micronized sulfur at both concentrations caused a higher weight loss on day 25 but it was similar to control after 50 days. It caused higher chlorophyll and lower carotenoid of hull and kernel. Mineral sulfur at both concentrations caused higher chlorophyll content of hulls. All sulfur treatments reduced the antioxidant activity of the hull and kernel, while elevating the hull phenolic content. Movento and Confidor pesticides stimulated loss of weight. Although the chemical pesticides and sulfur cannot easily penetrate the kernel, the physiological status of the hull and the whole plant may influence the kernels and the yield.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Confidor, Fruit physiology, Movento, Pesticide, Sulfur
نویسندگان مقاله
Fatemeh Nazoori |
Department of Horticultural Sciences, College of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran
Elaheh Zamani Bahramabadi |
Department of Horticultural Sciences, College of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran
Seyed Hossein Mirdehghan |
Department of Horticultural Sciences, College of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran
Maryam Afrousheh |
Pistachio Research Center, Horticultural Sciences Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rafsanjan, Iran
نشانی اینترنتی
https://breeding.tabrizu.ac.ir/article_14379_5474bfa1999a251358105d2eab0122a1.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات