این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Plant Physiology and Breeding، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۳۳-۴۶

عنوان فارسی تاثیر کاربرد خارجی اسید سالیسیلیک بر تحمل به تنش خشکی در گیاه فلفل دلمه ای (Capsicum annuum L.)
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی تاثیر تنش خشکی بر ویژگی­های فیزیولوژیکی و شیمیایی فلفل دلمه­ای و اثر تیمار اسپری اسید سالیسیلیک بر کاهش اثرات منفی این تنش، آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در گلخانه انجام شد. سطوح مختلف تنش خشکی شامل 30% ظرفیت زراعی (تنش شدید)، 60% ظرفیت زراعی (تنش متوسط) و شرایط غیر تنش (شاهد) بودند. استعمال تیمار اسپری اسید سالیسیلیک نیز در سه سطح صفر (شاهد)، 5/0 و 1 میلی مولار در مرحله چهار برگی صورت گرفت. نتایج نشان داد که تنش خشکی سبب کاهش وزن تر و خشک شاخساره و ریشه، میزان آب نسبی برگ، طول و قطر میوه، میزان کلروفیل و سطح برگ و افزایش هدایت الکتریکی، ظرفیت آنتی اکسیدانی، میزان فنول کل، آسکوربات، پلی فنول اکسیداز و آسکوربات پروکسیداز شد. در این آزمایش بعد از اسپری برگی با اسید سالیسیلیک، هدایت الکتریکی کاهش و سایر متغیرهای بالا افزایش یافت ولی افزایش شاخص کلروفیل. وزن خشک شاخساره و وزن تر ریشه معنی­دار نبود. با توجه به نتایج حاصل، مشخص شد که اسید سالیسیلیک سبب تعدیل اثرات منفی تنش خشکی در گیاه فلفل دلمه­ای می­­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Impact of exogenous application of salicylic acid on the drought-stress tolerance in pepper (Capsicum annuum L.)
چکیده انگلیسی مقاله To investigate the effect of drought stress on the physiological and chemical properties of the sweet pepper and the impact of the foliar application of salicylic acid (SA) on alleviating the negative effects of this stress, a factorial experiment was carried out using a completely randomized design in the greenhouse conditions. Drought stress levels were 100% field capacity (as control), moderate stress (60% field capacity), and severe stress (30% field capacity). Foliar SA was also applied at three concentrations of 0 (as control), 0.5, and 1 mM when the plants were at the four-leaf stage. The results showed that drought reduced shoot and root fresh weight and dry weight, relative leaf water content, fruit length and diameter, chlorophyll index, and leaf area, and increased electrical conductivity, antioxidant capacity, total phenolic content, ascorbate, polyphenol oxidase, and ascorbate peroxidase. After foliar of application SA, electrical conductivity decreased and other above-mentioned characteristics increased, however, the increase in shoot dry weight, root fresh weight, and chlorophyll index was not significant. From the results of this experiment, it can be concluded that SA alleviates the negative effects of drought stress in pepper.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ascorbate peroxidase, Chlorophyll, Electrical conductivity, Field Capacity, Polyphenol oxidase, Total phenolic content

نویسندگان مقاله Zahra Khazaei |
PhD student, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran

Asghar Estaji |
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran


نشانی اینترنتی https://breeding.tabrizu.ac.ir/article_14495_0c84fba1fb80eee52048ad45fa742329.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات