این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۴، شماره ۴، صفحات ۱۱۱۷-۱۱۳۲
عنوان فارسی
ارزیابی عملکرد کمی و کیفی ارقام جدید چغندرقند پاییزه در استان خوزستان
چکیده فارسی مقاله
پژوهش حاضر بهمنظور مقایسه ارقام جدید چغندرقند از نظر عملکرد کمی و کیفی در شرایط کشت پاییزه بهصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول در سال زراعی 97-1396 به اجرا در آمد. این مطالعه شامل 22 رقم جدید داخلی و خارجی چغندرقند بوده که در سه تکرار موردبررسی قرار گرفتند. صفات اندازهگیریشده شامل تعداد برگ در بوته، عملکرد ریشه، عیار قند، درصد شکر سفید، عملکرد شکر سفید، ضریب استحصال، میزان سدیم، پتاسیم و نیترات مضره، میزان قند ملاس و نسبت آلکالوئیدی بود. نتایج نشان داد، تمام صفات اندازهگیریشده در ارقام موردبررسی دارای تفاوت معنیدار بودند. بالاترین عملکرد ریشه و عملکرد شکر تولیدی در ارقام کالاس و هانی با متوسط تولید 125 و 113 تن در هکتار ریشه و 5/13 و 6/13 تن در هکتار شکر سفید مشاهده شد. بالاترین عیار قند و درصد شکر سفید از رقم اسپارتا با میانگینهای 75/15 و 63/13 درصد بهدست آمد. بالاترین و پایینترین ضریب استحصال شکر نیز مربوط به رقم اسپارتا (5/86 درصد) و رقم شریف (6/72 درصد) بود. دامنه تغییرات میزان سدیم از 54/1 تا 26/4، پتاسیم از 25/2 تا 95/3 و نیترات مضر نیز از 78/1 تا 22/3 میلیاکی والان بود. در مجموع پیشنهاد میشود جهت حصول حداکثر عملکرد ریشه و شکر از ارقامی مانند کالاس و هانی و یا سایر ارقامی که با این ارقام در یک گروه قرار میگیرند استفاده شود تا حداکثر درآمد برای کشاورز حاصل شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تجزیه خوشهای،شکر سفید،ضریب استحصال،عملکرد ریشه،عیار قند،قند ملاس،
عنوان انگلیسی
Evaluation of New Autumn Sown Sugar Beet Cultivars for Quantitative and Qualitative Traits in Khuzestan Province
چکیده انگلیسی مقاله
The present study has been conducted to compare new sugar beet cultivars for quantitative and qualitative traits in autumn sown condition as randomized complete block design at Safiabad agricultural and natural resources research and education center in 2017-2018. It has included 22 new sugar beet cultivar, investigated in three replications. Measured traits included number of leaf in plant, root yield, sugar content, white sugar content, white sugar yield, extraction coefficient of sugar, sodium, potassium, α-amino nitrogen, molasses sugar, and alkaloid ratio. The results show that all the measured traits in the cultivars have differed significantly. Highest root yield and white sugar yield are obtained from Callas and Honey cultivars with 125 and 113 ton/ha root yield and 13.5 and 13.6 ton/ha white sugar yield, respectively. Highest sugar and white sugar content with 15.75% and 13.63% are obtained from Sporta. Highest and lowest extraction coefficient of sugar are related to Sporta (86.5%) and Sharif (72.6%), respectively. The range of sodium, potassium, and α-amino nitrogen content has been from 1.54 to 4.26, 2.25 to 3.95, and 1.78 to 3.22 mEq, respectively. In total, to achieve maximum income for the farmer it is recommended that Callas and Honey cultivars or other cultivars that are in the same group with these cultivars should be used to obtain maximum root and sugar yield.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تجزیه خوشهای,شکر سفید,ضریب استحصال,عملکرد ریشه,عیار قند,قند ملاس
نویسندگان مقاله
محمد سعید حسنوندی |
نویسنده مسئول، بخش تحقیقات چغندر قند، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دزفول، ایران. رایانامه: ms.hasanvandi@areeo.ac.ir
مصطفی حسین پور |
مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. رایانامه: M.hoseinpoor@areeo.ac.ir
اباذر رجبی |
مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. رایانامه: A.rajabi@areeo.ac.ir
سید باقر محمودی |
مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. رایانامه: SB.mahmoudi@areeo.ac.ir
داریوش طالقانی |
مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. رایانامه: D.taleghani@areeo.ac.ir
سعید صادق زاده حمایتی |
مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. رایانامه: S.sadeghzadeh@areeo.ac.ir
قاسم پرمون |
گروه زراعت و اصلاح نباتات. دانشکده علوم کشاورزی. دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران رایانامه: Parmoon@uma.ac.ir
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_86116_b04b32436abef2a0360cea6560662569.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات