این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۴، شماره ۴، صفحات ۱۴۰۷-۱۴۲۰
عنوان فارسی
مدلسازی جوانهزنی گوار (Cyamopsis tetragonoloba) تحت تأثیر گرادیان دما و پتانسیل آب: مدل زمان دما رطوبتی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش بهمنظور کمیسازی واکنش سرعت جوانهزنی گیاه گوار (Cyamopsis tetragonoloba) نسبت به دما و پتانسیل آب انجام گرفت. بدینمنظور، مطالعهای در آزمایشگاه دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان در سال 1399، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار بهمنظور کمیسازی واکنش سرعت جوانهزنی گیاه گوار نسبت دما (تیمارهای دمایی پنج، 10، 15، 20، 25، 30 و 35 درجه سانتیگراد) و تنش خشکی (پتانسیل آب صفر، 2/0-، 4/0-، 6/0-، 8/0-، 1- مگاپاسگال)( انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد که مدل بتا بهترین مدل برای توصیف تأثیر دما و پتانسیل آب بر سرعت جوانهزنی بود. با توجه به پتانسیلهای آب مختلف، محدوده دمای پایه، مطلوب و حداکثر برای جوانهزنی بذر گوار بهترتیب از 3/7 تا 12، 1/22 تا 8/25 و 2/32 تا 36 درجه سانتیگراد برآورد شد. ساعت بیولوژیکی موردنیاز در غلظتهای مختلف پتانسیل آب از 24/43 تا 3/136 ساعت متفاوت بود. در مدل زمان دما رطوبتی، ثابت دما رطوبتی، پتانسیل آب پایه و دمای پایه بهترتیب 3/268 مگاپاسگال درجه سانتیگراد در ساعت، 103/1- مگاپاسگال و 36/8 درجه سانتیگراد تخمین زده شد. از دادههای بهدستآمده از این مدلها میتوان برای پیشبینی و مقدار مقاومت این گیاه در برابر تنش خشکی در مرحله جوانهزنی در استقرار و مدیریت بهتر گیاه گوار برای کشت در مناطق مختلف استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پتانسیل آب،جوانهزنی،دما،دمای کاردینال،مدل هیدروترمال تایم،
عنوان انگلیسی
Seed Germination Modeling of Guar (Cyamopsis tetragonoloba), Affected by Temperature and Water Potential: Hydrothermal Time Model
چکیده انگلیسی مقاله
The present study tries to quantify germination response of Guar (Cyamopsis tetragonoloba) to temperature and water potential. Performed in Vali-e-Asr University laboratory in 2020, it is a completely randomized design in a factorial arrangement with four replications. It aims at quantifying the rate of Guar germination in response to temperature, and water potential. The seeds have been germinated at seven temperatures (5, 10, 15, 20, 25, 30, and 35°C) and six water potentials (0, -0.2, -0.4, -0.6, -0.8, and -1 MPa). The results reveal that the Beta function is suitable for describing the response of seed germination temperature, and water potential. Under different water potentials, base, optimum, and maximum temperatures have been 7.3-12°C, 22.1-25.8°C, and 32.2-36°C, respectively. The hydrothermal time parameters are 268.3 bar °C h, -1.103 MPa and, 8.36°C for ɵHT (hydrothermal time constant). The data obtained from these models can be used to establish and manage guar for cultivation in different areas.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پتانسیل آب,جوانهزنی,دما,دمای کاردینال,مدل هیدروترمال تایم
نویسندگان مقاله
محسن زعفرانیه |
نویسنده مسئول، گروه باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ولایت ایرانشهر، ایرانشهر، ایران. رایانامه: m.zafaranieh@velayat.ac.ir
آرمان آذری |
گروه ژنتیک و تولید گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان (عج)، رفسنجان، ایران. رایانامه: armanazari@vru.ac.ir
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_86702_5f265f052e3d79b109d5061287bdcf81.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات