این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۴، شماره ۴، صفحات ۱۴۲۱-۱۴۳۳
عنوان فارسی
بررسی برهمکنش پایه و رقم سیب بر صفات کمی و کیفی میوه در شرایط آبوهوایی مشهد
چکیده فارسی مقاله
مطالعات زیادی در مورد تأثیر پایه و رقم بر صفات فیزیکوشیمیایی سیب صورت گرفته و نتایج تأثیرگذاری متفاوت این دو عامل را نشان دادهاند. بهمنظور ارزیابی اثر سه پایه رویشی M9، M7 و MM106 بر برخی صفات کمی و کیفی میوه سیب ارقام "گلدندلیشز" و "رددلیشز"، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی مشهد در اواخر تابستان 1400 اجرا شد. صفات کمی و کیفی میوه شامل وزن، حجم، چگالی، طول، قطر، سفتی، اسیدیته، مواد جامد محلول، محتوای فنلی، فعالیت آنتیاکسیدانی و آنتوسیانین میوه در این آزمایش اندازهگیری شد. براساس نتایج بیشترین مقدار فنل کل (9/652 میلیگرم بر گرم وزن تر) و آنتوسیانین (9/35 میلیگرم بر گرم وزن تر) در ترکیب رقم "رددلیشز" روی پایه M9 مشاهده شد. رقم "رددلیشز" بیشترین قطر (64/78 میلیمتر) و وزن میوه (9/166 گرم) را به خود اختصاص داد. بیشترین سفتی نیز در پایه M9 (64/5 کیلوگرم بر سانتیمتر مکعب) مشاهده شد. بهطورکلی، نتایج این پژوهش حاکی از تأثیر متفاوت برهمکنش پایه و رقم بر ویژگیهای موردمطالعه بود و بسته به هدف باغدار میتوان ترکیبات پیوندی گوناگونی را توصیه نمود. ارقام بر روی پایه M9و MM106 با داشتن ترکیبات فنلی و آنتوسیانین زیاد از نظر فواید سلامتی بهعنوان ترکیب پیوندی ارزشمند در شرایط آب و هوایی مشهد پیشنهاد شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتوسیانین،سفتی،فعالیت آنتیاکسیدانی،محتوای فنلی،مواد جامد محلول،
عنوان انگلیسی
Study of Rootstock and Apple Cultivar Interaction on Some Quantitative and Qualitative Characteristics of Fruit under Mashhad Climatic Conditions
چکیده انگلیسی مقاله
Numerous studies have been performed on the effect of rootstock and cultivar on physicochemical traits of apple fruit with their results showing different effects of these two factors. In order to study three vegetative rootstocks on some quantitative and qualitative characteristics of apple cultivars "Golden Delicious" and "Red Delicious", an experiment was carried out in factorial design based on randomized complete blocks with four replications in orchard of Mashhad Agricultural Research Center in 2021. Fruit quantitative and qualitative characteristics, including weight, volume, density, length, diameter, firmness, pH, total soluble solids, phenol content, antioxidant properties and anthocyanin have been measured. The highest amount of total phenol (652.9 μg.g-1FW) and anthocyanin (35.9 mg.g-1FW) has been measured in "Red delicious" on M9 rootstock. The results of this study show that "Red delicious" has had the highest amount of diameter (78/64 mm) and weight (166/9 g). The highest amount of fruit firmness has been observed in M9 rootstock (5/64 kgcm-3). In general, the results of this study indicate a different effect of rootstock and cultivar interaction on the studied characteristics. Depending on the purpose of gardener, different grafting compounds can be recommended "Red delicious" on M9 and MM106 rootstock with highest amount of total phenol and anthocyanin is suggested as a valuable grafting compounds in terms of health benefits under Mashhad Climatic Conditions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنتوسیانین,سفتی,فعالیت آنتیاکسیدانی,محتوای فنلی,مواد جامد محلول
نویسندگان مقاله
الهه حسینی ثانوی |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. رایانامه: hosseinisanavie.elahe@alumni.um.ac.ir
بهرام عابدی |
نویسنده مسئول، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. رایانامه: abedy@um.ac.ir
طاهره پروانه |
بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، (شاهرود)، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، شاهرود، ایران. رایانامه: t.parvaneh@areeo.ac.ir
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_86122_64eaae37e0a10654d0efe2c305791fcb.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات