این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۴، شماره ۲، صفحات ۲۶۹-۲۸۱
عنوان فارسی
تأثیر محلولپاشی و مصرف خاکی روی بر وزن دانه و برخی صفات بیوشیمیایی گندم در شرایط شوری خاک
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تأثیر محلولپاشی و مصرف خاکی روی بر وزن دانه و برخی صفات بیوشیمیایی گندم (Triticum aestivum L.) در شرایط شوری خاک، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه پژوهشی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 98-1397 اجرا شد. فاکتورهای موردبررسی شامل سطوح شوری خاک (سطح شاهد و اعمال شوریهای 30، 60 و 90 میلیمولار در خاک) و چهار روش کاربرد روی (شاهد یا عدم کاربرد روی، مصرف خاکی سولفاتروی، محلولپاشی نانواکسیدروی و مصرف خاکی و محلولپاشی روی) بود. نتایج نشان داد که کاربرد همزمان مصرف خاکی سولفاتروی و محلولپاشی نانواکسیدروی در شوری 90 میلیمولار خاک، بهطور معنیداری فعالیت آنزیمهای کاتالاز، پراکسیداز، محتوای آنتوسیانین، پرولین و قندهای محلول را بهترتیب 24/20، 68/17، 16/13، 88/32 و 08/14 درصد نسبت به عدم کاربرد روی در شرایط شوری 90 میلیمولار خاک افزایش داد. همچنین، کاربرد همزمان مصرف خاکی سولفاتروی و محلولپاشی نانواکسیدروی در شرایط عدم اعمال شوری، محتوای پراکسید هیدروژن و مالوندیآلدهید در مقایسه با عدم کاربرد روی در بالاترین سطح از شوری خاک کاهش داد. کاربرد همزمان مصرف خاکی سولفاتروی و محلولپاشی نانواکسیدروی تحت شرایط عدم اعمال شوری دارای بیشترین وزن دانه (016/1 گرم در بوته) نسبت به کاربرد این ترکیب تیماری در سایر سطوح شوری بود. بهنظر میرسد که کاربرد همزمان مصرف خاکی سولفاتروی و محلولپاشی نانواکسیدروی میتواند وزن دانهی گندم در شرایط شوری را، بهدلیل بهبود صفات بیوشیمیایی افزایش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پرولین،قندهای محلول،کاتالاز،مالوندیآلدهید،نانواکسید روی،
عنوان انگلیسی
Effect of Foliar and Soil Application of Zinc on Grain Weight and Some Biochemical Traits of Wheat (Triticum aestivum L.) under Salinity Stress
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the effect of foliar and soil application of Zinc on grain weight and some biochemical traits of wheat (Triticum aestivum L.) under soil salinity, an experiment has been conducted as factorial based on randomized complete block design with three replications in research greenhouse of University of Mohaghegh Ardabili in 2018-2019. Experimental factors include soil salinity levels [control and salinity of 30, 60, and 90 mM] and four methods of zinc application [no zinc as control, soil application zinc as ZnSO4, foliar application nano zinc oxide, and combination of soil and foliar application of zinc]. Results show that both application of ZnSo4 and foliar application nano Zn oxide under 90 mM soil salinity condition increase the catalase and peroxidase enzymes activity, anthocyanin, proline, and soluble sugars content by 20.24%, 17.68%, 13.16%, 32.88%, and 14.08%, respectively, in comparison with no application of zinc under 90 mM soil salinity condition. Also, both soil application of ZnSo4 and foliar application of nano Zn oxide under non-salinity condition decrease hydrogen peroxide and malondialdehyde content in comparison with no application of Zinc under 90 mM soil salinity. Both soil application ZnSo4 and foliar application nano Zn oxide under non-salinity condition has had the highest grain weight (1.016 g per plant), compared to the application of this treatment combination at other salinity levels. It seems that both application of ZnSo4 and nano Zn oxide can increase weight yield of wheat under salinity condition due to their ability in improving biochemical traits.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پرولین,قندهای محلول,کاتالاز,مالوندیآلدهید,نانواکسید روی
نویسندگان مقاله
حامد نریمانی |
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
رئوف سید شریفی |
استاد، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
فاطمه اقایی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_81880_ce595dcbec45d1447f98b32967087244.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات