این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۲۴، شماره ۱، صفحات ۸۵-۹۵

عنوان فارسی تاثیر پرایمینگ با غلظت‌ های مختلف سلنیوم بر شاخص‌ های جوانه‌ زنی بذر و گیاهچه کینوا (Willd. Chenopodium quinoa)
چکیده فارسی مقاله سلنیوم به دلیل خواص آنتی اکسیدانی نقش موثری در افزایش تحمل گیاه به اثرات تنش‌های محیطی دارد. به همین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح آماری کاملا تصادفی در سه تکرار در دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه شاهد تهران اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل غلظت‌های مختلف سلنیوم در شش سطح (صفر ، 5/0 ، 5/1، 3، 5/4 و 6 میلی‌گرم در لیتر) و زمان‌های مختلف پرایمینگ در چهار سطح (صفر، 8، 12 و 24 ساعت) بودند. نتایج نشان داد اثر ساده و برهمکنش تیمارهای آزمایشی بر صفات درصد جوانه‌زنی، سرعت جوانه‌زنی، متوسط جوانه‌زنی، متوسط جوانه‌زنی روزانه، سرعت جوانه-زنی روزانه، ضریب سرعت جوانه‌زنی، طول گیاهچه، وزن خشک گیاهچه، شاخص طولی بنیه گیاهچه و شاخص وزنی بنیه گیاهچه در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار بود. به طور کلی با افزایش غلظت سلنیوم از صفر تا 3 میلی‌گرم در لیتر افزایش معنی‌داری در میانگین اکثر صفات اندازه‌گیری شده مشاهده شد و با افزایش غلظت سلنیوم بالاتر از 3 میلی‌گرم در لیتر روندی کاهشی در میانگین‌ها صفات را شاهد بودیم. بیشترین درصد جوانه زنی(33/96) درغلظت 3 میلی‌گرم در لیتر سلنیوم به مدت 8 ساعت افزایشی 5/23 درصدی را نسبت به تیمار شاهد نشان داد. همچنین بیشترین میانیگن مدت زمان جوانه زنی، در غلظت 6 میلی گرم سلنیوم و مدت زمان 24 ساعت پرایمینگ دارای افزایشی 03/41 درصدی نسبت به تیمار شاهد داشت. بنابراین جهت بهبود جوانه-زنی گیاه کینوا می‌توان با پرایمینگ بذر با استفاده از سلنیوم به نتیجه بهتری رسید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله درصد جوانه‌ زنی،شاخص بنیه گیاهچه،متوسط جوانه‌ زنی روزانه،مدت زمان پرایمینگ،نوتری‌ پرایمینگ،

عنوان انگلیسی The effect of priming with different concentrations of selenium on germination indices of quinoa seeds and seedlings
چکیده انگلیسی مقاله Due to its antioxidant properties, selenium has an effective role in increasing plant tolerance to adverse environmental effects.To determine the optimum concentration and priming time of quinoa seed by selenium, a factorial experiment based on a completely randomized design with three replications was carried out in the Shahed University Tehran/Iran in 2019. Experimental treatments included was different concentrations of Selenium in six levels (0, 0.5, 1.5,3,4.5,6 mg/l) and the second factor was priming time in four levels (0, 8, 12 and 24hours). The results showed Simple and interaction effect of experimental treatments on traits on germination percentage, was significant (p< 0.01) on germination percentage, germination rate, mean germination time, mean daily germination, daily germination rate, germination rate coefficient, seedling length, seedling dry weight, index Longitudinal vascular length and seedling vigor weight index. Across all with the concentration of selenium increased From 0 to 3 mg / L, a significant increase was observed in most of the mean traits and with increasing selenium concentration above 3 mg / L, there was a decreasing trend in the mean traits. The highest percentage of germination (96.33) at a concentration of 3 mg / l selenium for 8 hours showed an increase of 23.5% compared to the control treatment. Also, the highest mean germination time was 6 mg of selenium and 24 hours of priming had an increase of 41.3% compared to the control treatment. Therefore, in order to improve the germination of quinoa, better results can be obtained by priming the seeds using selenium.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله درصد جوانه‌ زنی,شاخص بنیه گیاهچه,متوسط جوانه‌ زنی روزانه,مدت زمان پرایمینگ,نوتری‌ پرایمینگ

نویسندگان مقاله شکوفه غلامی |
دانشجوی دکتری، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.

مجید امینی دهقی |
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی https://jci.ut.ac.ir/article_86884_ff74aae511f9bcb3db9f8dcfe20b8a0f.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات