این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۴، شماره ۱، صفحات ۱۴۵-۱۵۷
عنوان فارسی
بررسی برخی شاخص های فیزیولوژیک و آنزیم های آنتی اکسیدانت در دو رقم رز (Pearl و Angelina) تحت تنش بیمارگر Agrobacterium tumefaciens
چکیده فارسی مقاله
تنشهای زیستی و غیرزیستی منجر به تولید گونههای فعال اکسیژن (ROS) در گیاهان، آسیب به گیاه میزبان، کاهش قدرت آن و گاهی مرگ گیاه میشوند. گل رز شاخهبریده، یکی از محبوبترین گیاهان زینتی است که به بیماری گال طوقه ناشی از Agrobacterium tumefaciens دچار میشود. برای بررسی فعالیت برخی آنزیمهای آنتیاکسیدانت و شاخصهای فیزیولوژیک در دو رقم رز شاخهبریده، مایهکوبی عامل گال، بهصورت طرح فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار در زمان پیوند بهروش استنتینگ در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در شهریورماه 1399 انجام شد. تیمارها شامل آلودگی (مایهکوبی سوسپانسیون اگروباکتریوم و مایهکوبی آب) بهعنوان عامل اول و تیمار رقم (Angelina و Pearl) بهعنوان عامل دوم بودند. سه ماه پس از پیوند، نتایج نشان داد برهمکنش رقم و آلودگی (باکتری) بر صفات نشت یونی، پرولین و گایاکول پراکسیداز در سطح احتمال یک درصد اثر معنیدار داشت. بیشترین میزان قندهای محلول، MDA و پروتئین در نمونههای آلوده بهترتیب 6/ 298 میکروگرم بر گرم بر وزن تر، 6/488 میکرومول بر گرم در وزن تر و 7/36 میلیگرم بر گرم بر وزن تر مشاهده شد و بیشترین RWC و سطح برگ در نمونههای سالم بهترتیب به میزان 5/68 درصد و 5/21 سانتیمترمربع بود. در این پژوهش مایهکوبی عامل گال طوقه، موجب ایجاد گونههای فعال اکسیژن و تنش اکسیداتیو و ایجاد تغییر در لیپیدها، قندهای محلول و پروتئین کل شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیمهای آنتی اکسیدانت،تنشهای بیولوژیک،گال طوقه،Agrobacterium tumefaciens،Rosa hybrida،
عنوان انگلیسی
Evaluation of some physiological parameters and antioxidant enzymes in two rose cultivars (Pearl and Angelina) under Agrobacterium tumefaciens stress
چکیده انگلیسی مقاله
Biotic and abiotic stresses lead to the production of reactive oxygen species (ROS) in plants, damage to the host plant, reduction of its strength, and sometimes plant death. Cut flower rose is one of the most popular ornamental plants, suffering from crown gall caused by Agrobacterium tumefaciens. In order to investigate the activity of some antioxidant enzymes and physiological characteristics in two cultivars of cut roses, A. tumefaciens inoculation was performed as a factorial design in a completely randomized design with three replications at the time of grafting by stenting method in Shahrekord university research greenhouse in September 2020. Treatments include contamination (Agrobacterium suspension inoculation and water inoculation) as the first factor and cultivar treatment (Angelina and Pearl) as the second factor. Three months after grafting, results show that the effect of cultivar/infection interaction has significant effect on ion leakage, proline, and guaiacol peroxidase at the level of one percent probability. The highest levels of soluble sugars, MDA and protein are observed in infected samples, 298.6 (μg/g Fw), 488.6 (µmolg-1 Fw) and 36.7 (mg/g Fw), respectively and the highest RWC and leaf area in healthy samples are 68.5% and 21.5 (cm2). In this study, inoculation of the crown gall lead to active oxygen species and oxidative stress, causing some changes in lipids, soluble sugars, and total protein.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنزیمهای آنتی اکسیدانت,تنشهای بیولوژیک,گال طوقه,Agrobacterium tumefaciens,Rosa hybrida
نویسندگان مقاله
اکرم وطنخواه |
دانشجوی دکتری، بخش علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی شهرکرد، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
زهرا ایزدی |
استادیار، بخش علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی شهرکرد، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
سعید ریزی |
استادیار، بخش مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی شهرکرد، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
عبدالرحمان معتمدی |
استادیار، بخش گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی شهرکرد، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
مهدی قاسمی ورنامخواستی |
دانشیار، بخش مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی شهرکرد، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_84905_950201e83512c04c01a61b9aab66425a.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات