این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۳، شماره ۳، صفحات ۶۶۵-۶۴۷
عنوان فارسی
ارزیابی تولید خربزه رقم خاتونی تحت مدیریت سطوح مختلف کودی و بستر کشت ورمیکمپوست
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور ارزیابی تولید خربزه مشهدی رقم خاتونی تحت مدیریت سطوح مختلف کودی و بستر کشت ورمیکمپوست، این پژوهش بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار طی بهار سال زراعی 1399 بهصورت دو طرح جداگانه در دو شهرستان فریمان و زهک انجام شد. کاربرد انواع کود در شش سطح شامل عدم مصرف کود (شاهد)، کود گاوی، کود گوسفندی، محلولپاشی نانوبیومیک، محلولپاشی سیلیکون و مصرف کامل کود شیمیایی بهعنوان عامل اول و چهار سطح مختلف ورمیکمپوست شامل عدم مصرف ورمیکمپوست (شاهد)، پنج، 10 و 15 تن در هکتار بهعنوان عامل دوم بودند. ﻧﺘﺎیﺞ نشان داد ﮐﻪ بالاترین عملکرد میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون کل، درصد نیتروژن، فسفر، پتاسیم میوه و ضخامت گوشت میوه در هر دو منطقه فریمان و زهک از تیمار محلولپاشی نانوبیومیک و مصرف 15 تن در هکتار ورمیکمپوست بهدست آمد. همچنین، بیشترین درصد کل مواد جامد محلول در شهرستان فریمان بهطور مشترک از تیمار مصرف کود گوسفندی و تیمار مصرف کودهای شیمیایی و در شهرستان زهک در تیمار عدم مصرف کود (شاهد) و شرایط کاربرد 10 تن در هکتار ورمیکمپوست مشاهده شد. در منطقه فریمان نتایج عملکرد کود گاوی، کود گوسفندی، نانوبیومیک، سیلیکون و مواد شیمیایی در سطوح 10 تن و 15 تن در هکتار ورمیکمپوست اختلاف معنیداری نشان نداد. لذا با مصرف کمتر ورمیکمپوست، بهمنظور دستیابی بهمیزان مطلوب عملکرد، خصوصیات بافت میوه و جذب عناصر غذایی، محلولپاشی نانوبیومیک در شرایط مصرف 10 تن در هکتار ورمیکمپوست برای کشت خربزه در منطقه فریمان پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پتاسیم میوه،سیلیکون،کود دامی،کود شیمیایی،مواد جامد محلول،نانوبیومیک،وزن میوه،
عنوان انگلیسی
Investigating the Production of Melon Khatouni Cultivar under a Different Management of Fertilizer Levels and Vermicompost Bed
چکیده انگلیسی مقاله
To evaluate the production of mashhadi melon (Khatouni cultivar) under different management of fertilizer levels and vermicompost bed, this study has been conducted as a factorial experiment in the form of a randomized complete block design with three replications during the spring of 2020 crop year as two separate designs in Fariman and Zahak counties. Application of fertilizers in six levels include non-use of fertilizer (control), cow manure, sheep manure, nanobiomic foliar application, silicone foliar application, and complete application of chemical fertilizer as the first factor and four different levels of vermicompost include non-use of vermicompost (control), 5, 10, and 15 tons per hectare as the second factor. Results show that the highest fruit yield, total titration, percentage of nitrogen, phosphorus, fruit potassium, and fruit flesh thickness in both Fariman and Zahak counties are obtained from nanobiomic foliar application under 15 tons per hectare of vermicompost. Also, the highest percentage of total soluble solids in Fariman county is observed jointly in the treatment of sheep manure and the treatment of chemical fertilizers and Zahak county in the treatment of non-use of fertilizer (control) under 10 tons per hectare of vermicompost. In Fariman County, results of cow manure, sheep manure, nanobiomic, silicon, and chemical fertilizers at the levels of 10 tons and 15 tons per hectare of vermicompost has not shown any significant difference. Therefore, with less consumption of vermicompost, to achieve the desired amount of yield, fruit texture characteristics, and nutrient uptake, nanobiomic foliar application under 10 tons per hectare of vermicompost is recommended for melon cultivation in Fariman County.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پتاسیم میوه,سیلیکون,کود دامی,کود شیمیایی,مواد جامد محلول,نانوبیومیک,وزن میوه
نویسندگان مقاله
عباس کشته گر |
دانشجوی دکترا، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران.
مهدی دهمرده |
دانشیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران
بهروز کشتگر |
دانشیار، گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه زابل، ایران.
احمد قنبری |
استاد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران.
عیسی خمری |
دانشیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران.
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_79700_a8d6a06d94cd0dbf72d8c43159955a4a.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات